Dodaj do ulubionych

lozeczka turystyczne

02.03.11, 22:13
mam dziecko 5 letnie i spodziewam sie drugiego. dla pierwszego mialam normalne, tradycyjne lozeczko plus turystyczne na wyjazdy. choc lozeczko nie szelescilo (wazne !)to jednak materac nie nadawal sie do ustawicznego spania tylko okazjonalnego-wyjazdy. dobry materac jest dla mnie b. wazny!
zastanawiam sie czy teraz nie lupic tylko turystycznego. mam miejsce w mieszkaniu na jedni i drugie ale mnie d nadmairu rzeczy glowa boli. ale pierwsza rzecz:
jakie nie szleszcza? swoje dawne sprzedalam w komisie. mnie sie wydaje ,ze wszystkie! a poza tym co z materacem?
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: lozeczka turystyczne 02.03.11, 22:30
      nie wiem jaki szeles masz na mysli..ale ja mialem baby ono i ...bylo chyba normalnesmile))
      nmaterac zwykly z gabki.
      • mama_i_igor Re: lozeczka turystyczne 04.03.11, 12:32
        kup sobie materac osobno porządny.
    • surusi81 Re: lozeczka turystyczne 02.03.11, 22:52
      zwróć uwagę na wymiary łóżeczka i dobierz takie, do którego zmieścisz standardowy materac 120/60. Można taki kupić raczej w każdym dziecięcym sklepie smile
    • ivaz Re: lozeczka turystyczne 02.03.11, 22:52
      ja mam łózczko firmy Arti, nie jest z ortalionu i nie szeleści, wybrałam standardowy rozmiar, 120 x60 i dokupiłam porządny materac kokos gryka, młoda spi w nim od dwóch lat, bardzo aktywnie, nie ma problemu z obijaniem sie o szczeble, dla mnie takie łóżeczko jest bardziej komfortowe dla dziecka ponieważ miękkie boki łóżeczka dopasowują się do ciałak dziecka, a nie dziecko do twardch szczebli.
      Zwróc uwagę na rozmiar to bez trudu dopasujesz materac
      • lupa_87 Re: lozeczka turystyczne 03.03.11, 10:32
        1. Zamieniłam zwykłe na turystyczne już dawno - bo takie rozwiązanie same zalety ma.
        2. Nie szeleszczą coneco i baby design.
        3. Materac mam gąbkowy osobno dokupiony.
        4. Wielkość standardowa 120 x 60 cm.
    • joanka-r Re: lozeczka turystyczne 03.03.11, 10:33
      jak sama nazwa wskazuje to jest lóżeczko turystyczne, do spania okazjonalnego.
    • anias9 Re: lozeczka turystyczne 03.03.11, 10:49
      Witam, moje lozeczko turystyczne firmy Arti "obskakuje" juz drugie moje dziecie (5 m-cy) i jest rewelacyjne!Raczej nie szelesci (?), jest bezpieczne, wygodne (dokupiony materacyk 120x60), praktyczne (podwieszana czesc z materacykiem leciutko sie "buja", moze sluzyc za kolyske) i moja coreczka je uwielbia (zasypia w nim sama, od urodzenia).Nie wyobrazam sobie uzytkowania, twardych, niebezpiecznych dla malutkich glowek i nozek drewnianych lozek szczebelowych.Mylse, ze jak osobiscie wpadniesz do jakiegos wiekszego sklepu z artykulami dzieciecym i osobiscie pomacasz lozecza z roznych firm to wybiezesz odpowiednie i te "nie szeleszczace"wink)Ja w kazdym razie polecam Arti.Pozdrawiam
    • ancymon123 Re: lozeczka turystyczne 03.03.11, 10:53
      Ja mam wprawdzie też turystyczne tylko na działce, ale mam do niego dokupiony materac, ten z łożeczka wg mnie do niczego sie nie nadaje. Więc kup normalny materac.
      Mam lóżeczko Graco i wg mnie nie szeleści.
    • tu_mama Re: lozeczka turystyczne 03.03.11, 12:38
      baby design Dream
      właśnie "wyrosła" z niego moja 2letnia córka. złożyłam, zapakowałam do torby i schowałam smile czeka do 2013 na kolejne maleństwo..
      p.s. jeśli kupisz takie, które ma mniejszy górny poziom, np 80*60 (a dolny jest 60*120) to można na allegro dokupić materac w odpowiednim rozmiarze, to nie problem...

ja polecam bardzo turystyczne, ile razy mała zjeżdzała bo siatce na dół ucząc się podnosić, stawać, jak pomyśle, że za każdym razem uderzałaby głową o szczebelki... brrrrr
      • ancymon123 Re: lozeczka turystyczne 03.03.11, 14:04
        Demonizujesz szczebelki, mój "mieszkał" w takim klasycznym łożeczku i raz tylko noga mu weszła między szczebelki. Ale nigdy się nie walnął jak uczył się wstawać. W nocy tez nie było płaczu, mimo, ze kładłam go w jedna strone, a budził się odwrotnie, w poprzeg, na kołdrze itp.
        • dianaro Re: lozeczka turystyczne 03.03.11, 15:32
          Nie do końca rozumiem szeleszczenie? Kupiłam dla syna Baby Desig Dream, do niego sztywny materac gryka-kokos i do tej pory w nim śpi, a ma prawie 4 lata. Jestem z niego bardzo zadowolona, solidnie wykonane, dwupoziomowe, atwo można się nim przemieszczać (w lato wystawialiśmy na podwórko i mały sobie w nim spał), nie mam żadnych zastrzeżeń.
          • fajny.c.u.k.i.e.r.e.k Re: lozeczka turystyczne 03.03.11, 18:28
            GRACO, jak dla mnie rewelacja, nic nie szeleści, dwupoziomowe, służyło nam 2 lata, spakowane czeka na następnego śpiszka smile
    • tempera_tura Re: lozeczka turystyczne 04.03.11, 13:22
      Ja oglądałam przeróżne, dla mnie szeleszczą wszystkie. Nie znalazłam takiego z bawełny czy czegoś innego tylko z ortalionu mniej lub bardziej tandetnego. Mam w koncu baby ono. Szeleści ale dziecko ma to gdziessmile W domu śpi w drewnianym.
    • pagaa Re: lozeczka turystyczne 04.03.11, 13:36
      ja mam houck i nie szeleści, hehsmile ja swojemu kupiłam do spania do tego łóżeczka normalny materac-taki jakbyś kupiła do łóżeczka drewnianego. a na wyjazdy materac zostawał, a łóżeczko wędrowało z nami, tą twardą podkładkę wtedy wykładałam jeszcze kocem czy czymśsmile
    • lilka69 Re: lozeczka turystyczne 04.03.11, 21:35
      dzieki, poszukam wsrod firm przez was podanych, ew. dokupie materac kokosowy.

ogladalam dzis jednak ladne drewnianie i bije sie z myslami co wybrac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka