Dodaj do ulubionych

Na świecie są mamy diablice!

07.03.11, 17:59
www.youtube.com/user/RatujcieSzymona#p/u
Obserwuj wątek
    • deela Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 18:07
      jezus maria nie moge tego słuchać!
    • leneczkaz Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 18:12
      Mój mąż nie dał rady słuchać i wyszedł. Ja ...

Kara śmierci dla bydlaków.
      • leneczkaz Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 18:15
        www.youtube.com/user/RatujcieSzymona#p/u/4/ZOXCayr71TI
        Boże, to jest nienormalne..
        • paliwodaj Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 19:21
          nie wierze ze nie da sie nic zrobic z ta baba, ojciec zamiescil cala mase nagran z tego jak matka zneca sie nad dzieckiem, co za potwor!
          • ida.lipcowa Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 19:54
            Prokuratura oddaliła wniosek ojca (pisze w opisie) ,podobno Superniania dziś rano kontaktowała się z Rzecznikiem Praw Dziecka.
    • ata99 Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 19:56
      No dobra, a ten facet co? Stoi i patrzy? Nagrywa? Dlaczego nic nie robi, żeby pomóc dziecku do ciężkiego licha?!!!!
      • olcia71 Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 20:06
        ata99 napisała:

> No dobra, a ten facet co? Stoi i patrzy? Nagrywa? Dlaczego nic nie robi, żeby p
        > omóc dziecku do ciężkiego licha?!!!!
        No właśsnie, ze robi! Przeczytaj "O mnie" to bedziesz wiedziała o co chodzi. Walka z urzędem i instytucjami i biurokracją. Jak zwykle. Jak stanie się tragedia to wszyscy znowu bezsilnie rozłaożą ręcę i powiedzą "postepowalismy zgodnie z procedurami". Ale gadać to sie potrafi....
    • semi-dolce Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 19:59
      Słuchajcie, ale tego nie można tak zostawić. Przeciez ten chłopiec tam jest i cierpi. Byc może teraz rozgrywa się kolejna tragedia.

Ostatnio była taka akcja dotyczaca psów - psy zagłodzone, skandaliczna opinia weterynarza, odmowa odebrania psów od burmistrza, odmowa pomocy z policji. I psiarze się zorganizowali na facebooku, w ciągu doby do burmistrza, policji, powiatowego weterynarza i w kilka innych miejsc wplynęly setki maili - nastepnego dnia psy zostały odebrane. Zadziałało. I moze tu trzeba podziałac podobnie, pisać chociażby, przeciez to jest przestepstwo, kazdy z nas może zgłosić zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestepstwa i być może znów kilkaset czy kilka tysięcy głosów z zewnątrz sprawi, że odpowiednie instytucje zaczną działać?

Może trzeba wysłac choćby link do tej strony jakiejś organizacji broniacej praw dziecka? Może oni cos zdziałają? Nie wiem, myslę na bieżąco. Kazdy dzien dłużej z tą kobietą to koszmar małego dziecka.
    • monika_a_b Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 20:10
      O Boże, ja nie mogę tego słuchać, popłakałam się... biedne dziecko... sad Niech ktoś coś z tym zrobi!!!!
      • figa33 Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 20:26
        Wysłałam przed chwilą maila do Uwagi (tvn). Mam nadzieję że tego nie oleją !!
    • dziub_dziubasek Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 20:24
      Jezuu, masakra jakaś. Ja mam pięcioletniego synka w domu... Boże nie wyobrażam sobie tego...
      • ida.lipcowa Re: znamy dane diablicy 07.03.11, 20:31
        Był reportaz w Celowniku TVP1 ,OD -+ 4'25 minuty,pan Jakóbczyk jest z Częstochowy,miaŁ żonę Iwonę (rozwód w toku)-więc dośpiewajcie sobie nazwisko tej pani i wszySTko wiecie....wiecie jak nazywa się DIABLICA
        • ida.lipcowa Re: znamy dane diablicy 07.03.11, 20:31
          www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/celownik/wideo/oblezony-bar-mleczny-17022011/3908734
        • ida.lipcowa Re: znamy dane diablicy 07.03.11, 20:34
          A pani z MOPSu jest z Janowa k.Czestochowy więc pewnikiem i stamtąd diablica jest.

ida.lipcowa napisała:

> Był reportaz w Celowniku TVP1 ,OD -+ 4'25 minuty,pan Jakóbczyk jest z Częstocho
          > wy,miaŁ żonę Iwonę (rozwód w toku)-więc dośpiewajcie sobie nazwisko tej pani i
          > wszySTko wiecie....wiecie jak nazywa się DIABLICA
    • semi-dolce Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 20:29
      Wysłałam maile informujące o tym, co znajduje sie na tej stronie do:

Rzecznika Praw Dziecka rpd@brpd.gov.pl
      Fundacji Dzieci Niczyje bitedziecko@fdn.pl fdn@fdn.pl
      Interwencji Polsatu interwencja@polsat.com.pl
      Uwagi TVN uwaga@tvn.pl

Może też piszcie, jak mówię - bywa, że masowa reakcja ludzi z zewnątrz duzo zmienia. Poza tym ja nie umiałam nie zareagować i nie zrobić nic po tym, co usłyszałam. Myslę teraz, gdzie pisać jeszcze.
    • mangomama Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 20:41
      Biedne dzieckosad Szok!!!
      • mamajaneczki Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 21:00
        A może jest możliwość stworzenia jakiejś petycji i wysłania z podpisami do Rzecznika Praw Dziecka? Czy ojciec dziecka walczy o prawo do opieki? Przepraszam, jestem niezorientownana, ale nie byłam w stanie tego oglądać i słuchać, jest mi niedobrze.
        • ida.lipcowa Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 21:21
          Juz SuperNiania napisała i podziałała:

www.facebook.com/superniania

mamajaneczki napisała:

> A może jest możliwość stworzenia jakiejś petycji i wysłania z podpisami do Rzec
          > znika Praw Dziecka? Czy ojciec dziecka walczy o prawo do opieki? Przepraszam, j
          > estem niezorientownana, ale nie byłam w stanie tego oglądać i słuchać, jest mi
          > niedobrze.
    • gosiasprezynka Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 21:09
      Boże.. Też napisałam do Rzecznika Praw Dziecka.
      • ida.lipcowa Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 21:20
        www.facebook.com/superniania
        • batutka Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 21:42
          Boże - najpierw się poryczałam, a teraz nie mogę zapomnieć o tym dziecku, cały czas siedzi mi to w głowie, nie wyobrażam sobie, co czuł ten chłopiec, jak bardzo się bał
          mam 34 lata i jeszcze nigdy nie było mi aż tak bardzo żal drugiej osoby- widziałam wiele,ale to poruszyło mną jak nic dotąd
          żeby tylko coś dało się z tym zrobić, pomóc jakoś temu dziecku, przecież on ani chwili dłużej nie może być z tą matką
    • joshima Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 21:48
      ida.lipcowa napisała:

> www.youtube.com/user/RatujcieSzymona#p/u

Następny razem proszę o ostrzeżenia, że to nie są żarty.
      • 1maja1 Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 22:05
        NIe moglam tego sluchac, nie zasne dzis w nocy, biedny chlopczyk, serce mi peklo, kiedy sie spytal dlaczego mnie pobilassad((
      • daga_j Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 22:15
        Ja nawet nie wchodzę, cokolwiek to jest wierzę Wam, że jest straszne. Ważne dla mnie, że piszecie, że to już gdzieś jest podane, że nie pozostanie bezkarne. Kiedyś był też taki filmik jak wywijali dzieckiem i obejrzałam, też pisaliśmy z mężem do jakiejś organizacji czy coś, i potwierdzili, że mieli już o tym zgłoszenia i działają, także dobrze, że nie tylko ogląda się te filmiki ale i nasyła odpowiednie organy na "autorów".
      • mama-ola Re: Na świecie są mamy diablice! 08.03.11, 19:01
        > Następny razem proszę o ostrzeżenia, że to nie są żarty.

No własnie, tytuł wątku dość niefortunny. Diablica brzmi wręcz żartobliwie uncertain Cały dzień omijałam ten wątek, bo nie miałam czasu na głupstwa, teraz kliknęlam i się okazało, że nie o głupstwo chodziło...
    • futro.1 Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 22:09
      poryczałam się i nie mogę przestać...chciałoby się pisać wszędzie gdzie tylko się da...interweniować...niestety takich dzieci żyjących z potworami jest mnóstwo, co z tym robić? jak z tym walczyć? przecież ona kiedyś zabije to biedactwo...
    • olcia71 Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 22:37
      Nagrania są przerażające. Boli serce. I cała moja złość kieruje sie przeciwko tym urzędowym, za przeproszeniem, pindom. Dlaczego zawsze tak to musi wygladać??? Dlaczego w naszym kraju tak wyglada zaangazowanie w pracę? Polowę tych stanowisk powinno sie zlikwidować, bo tam nic, tylko się grzeje tyłki, 15 wybiła, szychta. A mnie się az w żołądku przewraca..... A to biedne dziecko będzie miało slad w psychice do końca życia. Nie dość, że rozstali sie rodzice, to jeszcze jest maltretowany. Spuściła mu manto, bo oparzyła mu rękę... Jezu!! No przeciez wyć sie chce!!!
      • zjawa1 Zal tego biedactwa:(... ale.... 07.03.11, 22:53
        Widzialam program poswiecony tej historii: Uwaga lub interwencja, nie pamietam juz dokladnie!
        Zal dziecka, bo raz ze nie ma matki to ,,Tatus" tez nieczego sobie!
        Udaje aniolka i upublicznia nagrania z ,,mamuska"w roli glownej!
        Zadajecie pytanie dlaczego Urzedy nic nie rtobia.... bo dziecko musialoby byc oddane do domu dziecka!
        ...Swoja droga to nie wiem czy nie lepiej byloby dla niegosad
        • olcia71 Re: Zal tego biedactwa:(... ale.... 07.03.11, 23:00
          zjawa1 napisała:

> Widzialam program poswiecony tej historii: Uwaga lub interwencja, nie pamietam
          > juz dokladnie!
          > Zal dziecka, bo raz ze nie ma matki to ,,Tatus" tez nieczego sobie!
          > Udaje aniolka i upublicznia nagrania z ,,mamuska"w roli glownej!
          > Zadajecie pytanie dlaczego Urzedy nic nie rtobia.... bo dziecko musialoby byc o
          > ddane do domu dziecka!
          > ...Swoja droga to nie wiem czy nie lepiej byloby dla niegosad
          >
          A co wiesz o "tatusiu"? Pewnie masz rację, że każdy kij ma dwa końce. Pewnie tak, ale wiesz... Słyszysz płacz dziecka, dzieje mu się ewidentnie krzywda, matka go bije, a z drugiej strony procedury, urzędnicy tam byli, ale wszystko w porządku, trzeba dogłębnie zbadac sprawę itd itp..
          • joshima Re: Zal tego biedactwa:(... ale.... 08.03.11, 00:34
            Kurdę a jak chodziło o Różę, to wystarczył bałagan w domu. No ja nie rozumiem.
            • leneczkaz Re: Zal tego biedactwa:(... ale.... 08.03.11, 07:47
              Ale wiesz.. O to chodzi. Tu ojciec pisze, ze prokuratura uznała że ma "luksusowe warunki". Więc ładna zasłonka i czysty dywanik ważniejsze od wyniszczania psychicznego i fizycznego.
            • olcia71 Re: Zal tego biedactwa:(... ale.... 08.03.11, 08:50
              joshima napisała:

> Kurdę a jak chodziło o Różę, to wystarczył bałagan w domu. No ja nie rozumiem.

No właśnie!! Tam z kolei jakas nadgorliwa franca była. Chciała się wykazać. Matko, co jakaś taka sprawa wychodzi na wierzch to mam wrażenie, ze tam jakieś półgłówki pracują.
        • camel_3d Re: Zal tego biedactwa:(... ale.... 08.03.11, 00:29
          w domu dziecka byloby mu lepiej.....
        • joshima Re: Zal tego biedactwa:(... ale.... 08.03.11, 00:33
          zjawa1 napisała:

> Zadajecie pytanie dlaczego Urzedy nic nie rtobia.... bo dziecko musialoby byc o
          > ddane do domu dziecka!
          A może dlatego, że mama się chwali znajomościami w prokuraturze?
    • aloiw1985 Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 22:49
      ŻEBY MI TYLKO KREW NIE LECIAŁA

- tak mówi to maleństwo Boże
      Serce mnie boli, nie mogę przestać płakać, jakbym dorwała tą sucz o ona by mnie tak błagała
    • stedis Re: Na świecie są mamy diablice! 07.03.11, 22:51
      Boże
      popłakałam się...
      Jak tak można znęcać się nad małym człowiekim, który dpiero poznaje świat !?
      Jak można bić za to, że nie ma akurat ochoty jeść?!
      Zresztą ciekawe czy jej też by smakowało, gdyby ktoś ją bił.
      Co za cholerna debilka z tej matki!!!
      Mam nadzieję, że spokta ją odpowiednia kara za to co robi temu biednemu dziecku.
    • camel_3d no zabilbym babe.... 07.03.11, 23:51
      jezu..kto to nagral..czy tej baby nie mozna na policje podac????????????????????????ßßß
      • joshima Re: no zabilbym babe.... 08.03.11, 00:35
        camel_3d napisał:

> jezu..kto to nagral..czy tej baby nie mozna na policje podac???????????????????
        > ?????ßßß
        Ojciec podrzucił dyktafon. Jest tego niestety więcej. Opis sprawy jest pod nagraniem.
        • camel_3d Re: no zabilbym babe.... 08.03.11, 00:37
          tak tak..doczytalem..
    • camel_3d proponuje zbombardowac prokurature.. 07.03.11, 23:57
      mailowo:

piszcie maile do prokuratury:

okregowa@prokuratura.czest.pl

na policje:
      komendant@czestochowa.slaska.policja.gov.pl

im wiecje ludzi wyrazi swoje oburzenie tym wieksza szansa na sukces...bo ta kobieta jest chora psychicznie...
      • semi-dolce Re: proponuje zbombardowac prokurature.. 08.03.11, 00:26
        Napisałam i tam. I oby zrobiły tak setki ludzi - bo to działa, taki deszcz maili czasem otwiera władzom oczy.

Mam nadzieję, że TERAZ w domu Szymona jest spokój. Że śpi, że nic się nie dzieje. I z tą nadzieja i ja idę spać, jesli uda mi się zasnąć mimo ciągłego myślenia o tym maluchu.
        • camel_3d Re: proponuje zbombardowac prokurature.. 08.03.11, 00:29
          ja tez napisalem
        • batutka Re: proponuje zbombardowac prokurature.. 08.03.11, 00:30
          ja też napisałam
          ale nie bardzo wierzę w pomoc prokuratury
          nic z tym do tej pory nie zrobiła - na co czekają? aż matka skatuje dzieciaka?
          i w to,że teraz jest spokój też nie wierzę: tacy ludzie jak ten potwór się nie zmieniają
          • camel_3d Re: proponuje zbombardowac prokurature.. 08.03.11, 00:37
            zawsze mozna slozyc oficjalne doniesienie...
            im wiecje ludzi to zribi tym lepiej...
            • batutka Re: proponuje zbombardowac prokurature.. 08.03.11, 00:41
              camel_3d napisał:

> zawsze mozna slozyc oficjalne doniesienie...
              > im wiecje ludzi to zribi tym lepiej...
              >
              cholera jasna, wypadałoby złożyć doniesienie na prokuraturę,że siedzi na dupsku i nic z tym nie robi, darmozjady
              • dziub_dziubasek Re: proponuje zbombardowac prokurature.. 08.03.11, 07:47
                Bo to jest właśnie taka prawidłowość u nas- prawdziwej krzywdy dziecka to opieka i prokuratura nie widza, ale za brudne naczynia w zlewie dzieciaka Ci odbiorą...
                Tez napisałam we wszystkie te miejsca oraz do redakcji Gazety... Oby coś się udało zrobić.
          • olcia71 Re: proponuje zbombardowac prokurature.. 08.03.11, 08:52
            batutka napisała:

> ja też napisałam
            > ale nie bardzo wierzę w pomoc prokuratury
            > nic z tym do tej pory nie zrobiła - na co czekają? aż matka skatuje dzieciaka?
            > i w to,że teraz jest spokój też nie wierzę: tacy ludzie jak ten potwór się nie
            > zmieniają

Muszą to dogłębnie rozpatrzyć.....
      • leneczkaz Re: proponuje zbombardowac prokurature.. 08.03.11, 07:55
        Napisałam. Ale gdybym była sąsiadką tego bydlaka to bym weszła do domu i zabrała dzieciaka.
    • camel_3d grupa na facebooku 08.03.11, 08:25
      Szukajcie pod: Ratujcie Szymona
    • koza_w_rajtuzach Re: Na świecie są mamy diablice! 08.03.11, 11:26
      Baba jest chora psychicznie... Nie wiedziałam, że można tak traktować dziecko.. tzn. byłam świadoma tego, że ludzie biją dzieci, ale nie sądziłam, że aż tak można się nad dzieckiem pastwić, przeklinać na nie, bić je. Biedny chłopczyk, bez pomocy psychologa się nie obędzie. Nie wie co trzeba by było zrobić, żeby go naprostować, psychika zniszczona już do końca życia. Rany na psychice goją się znacznie dłużej niż te na ciele..
      Kurczę, jak ja nakrzyczę na dziecko, to czuję się złą matką.. czy ta baba nie ma wyrzutów sumienia? Czuje się dobrze z tym co robi? Masakra.
      Mam nadzieję, że zabiorą tej debilce dziecko i że będzie miała zakaz zbliżania się do niego.
      • mamma.80 Re: Na świecie są mamy diablice! 08.03.11, 11:43
        Machina ruszyła. Nareszcie.
        www.facebook.com/?ref=home#!/superniania/posts/10150101843551767
        W TVN raczej są namolni i łatwo tematu nie odpuszczają. Nie rozumiem jak to mogło byc poruszane już w jednej telewizji i nic sie nie zmieniło.
        Nie mogłam dzisiaj spać, za dużo emocji, za dużo łez.
        Trzymam mocno kciuki za maluszka>
        • joshima Re: Na świecie są mamy diablice! 08.03.11, 12:16
          mamma.80 napisała:

> Machina ruszyła. Nareszcie.
          > www.facebook.com/?ref=home#!/superniania/posts/10150101843551767

Napiszesz coś więcej dla nieposiadających konta na FB?
          • mamma.80 Re: Na świecie są mamy diablice! 08.03.11, 12:38
            Wycinka z FB z konta Doroty Zawadzkiej:"

Moi drodzy i moje drogie. Od rana Rzecznik Praw Dziecka sprawdza, dzwoni i działa. Uruchomiona została machina i teraz trzeba czekać. Wiem, ze to trudne. Do taty Szymka jedzie TVN i na miejscu zbada sprawę . Na pewno będzie w prokuraturze.
            Będę wiedzieć wiecej napisze."

Szczerze mówiąc też unikam wszelkich komunikatorów,ale na FB założyłam specjalnie konto dla p. Doroty własnie. Ma tam swoje konto Superniania i mozna ją o wszystko zapytać. Dodatkowo wrzuca małe felietony które dla mnie jako mamy są bezcenne.Ona po prostu nas rozumie. Że matka to nie robot tylko czujący człowiek smile))))))A w sprawie Szymka to od niej własnie się zaczeło bo ktoś jej wysłal link do filmu. A poem poszło wszystko jak strzała. Wiadomo magia internetu.
            Także polecam.
      • camel_3d zemsta... 08.03.11, 12:09
        ja mysle, ze to zemsta na ojcu, ze nie udalo si emalzenstwo.. to jego dzeicko a baba jest tylko matka przyrodnia. chociaz ja bym na miejscu tego goscia po prostu zabral jej dziecko..
        • joshima Re: zemsta... 08.03.11, 12:19
          camel_3d napisał:

> ja mysle, ze to zemsta na ojcu, ze nie udalo si emalzenstwo..
          Jest to prawdopodobne. Tak myślałm o tym i przyszło mi do głowy, że tej kobiecie tez jest potrzebna pomoc. Ona jest zwyczajnie chora. Nie, żebym ją usprawiedliwiała, ale sami powiedzcie. To nie jest normalne, przecież.

> to jego dziecko a baba jest tylko matka przyrodnia.
          Chyba źle zrozumiałeś. To jest ich dziecko aon ma dwóch starszych z pierwszego małżeństwa. Przecież gdyby to nie było jej dziecko to by z nią nie siedziało.

Owszem mógłby zabrać dziecko. Potem musiałby je odstawić do przedszkola i przecież bez problemu zostałoby wydane z powrotem matce. Więc bez sensu.
          • memphis90 Re: zemsta... 08.03.11, 20:36
            > Owszem mógłby zabrać dziecko. Potem musiałby je odstawić do przedszkola i przec
            > ież bez problemu zostałoby wydane z powrotem matce. Więc bez sensu.
            Ja bym zabrała i gdzieś je ukryła do czasu wyjaśnienia sprawy. Nieważne- u dziadków, koleżanek, na drugim końcu kraju... W życiu nie pozwoliłabym na coś takiego.
    • camel_3d list do instytucji 08.03.11, 12:07
      jedna z grupowiczek na FB napisala. Ponizej sa adresy mailowe, gdzie mozna go wyslac... jezeli macie jeszcze inne pomysly..piszcie.

_____________________________________________________________________________
      Szanowni Państwo;
      My, obywatele Rzeczypospolitej Polskiej, my Internauci, my zwykli ludzie chcemy powiedzieć głośne NIE!
      NIE DLA KATOWANIA DZIECKA!
      NIE dla ignorancji służb mających chronić dzieci!
      NIE dla nieudolnego sądownictwa!
      Sprawa małego Szymona bardzo nas poruszyła! Wielu z nas nie mogło opanować łez w czasie słuchania tego nagrania:
      www.youtube.com/user/RatujcieSzymona#p/u
      Ojciec dziecka interweniował w prokuraturze w Częstochowie i na Policji przedstawiając nagrania jako dowód i oto te instytucje, mające chronić każdego obywatela, nie doszukują się w tym materiale oznak znęcania się nad dzieckiem, nie słyszą tam przemocy! Nie zgadzamy się na to i chcemy, aby natychmiast zainterweniowano w tej sprawie. To dziecko jest straszliwie krzywdzone, matka znęca się nad nim fizycznie i psychicznie, a odpowiednie instytucje zwracają uwagę tylko na to czy dziecko "żyje w dobrych warunkach". Coż warte jest to, że dziecko jest ubrane, umyte i nakarmione, kiedy przeżywa taka gehennę, kiedy własna matka staje się jego katem? Otwórzcie oczy! Nie pozwólcie na to!
      Czy ma się powtórzyć scenariusz, który tak często ostatnio przedstawiany jest w mediach? Do czego może posunąć się taka kobieta, niegodna nazwaniem jej matką? W ostatnich kilku m-cach słyszeliśmy już o niejednym podobnym przypadku, gdzie dziecko płaciło zyciem za to, że nikt nie zareagował:
      - 6-miesięczna dziewczynka z Rudy Śląskiej, prawdopodobnie pobita przez ojca, zmarła w szpitalu.
      - W Otmuchowie (woj. opolskie) zginęła niespełna czteroletnia dziewczynka. Prawdopodobnie została zamordowana. Policja zatrzymała podejrzanego - jej 27-letniego ojca.
      - sprawa 2-letniej Wiktorii, która zmarła pod koniec stycznia w Żninie. Zarzut ciężkiego pobicia dziecka postawiono ojcu dziewczynki.
      Żądamy natychmiastowej i SKUTECZNEJ interwencji w sprawie małego Szymona, domagamy się natychmiastowej izolacji dziecka od matki i możliwości rozmowy z psychologiem, Żądamy zapewnienia dziecku natychmiastowego bezpieczeństwa!
      Z poważaniem

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Adresy:
      instytucje:

częstochowska policja:
      komendant@czestochowa.slaska.policja.gov.pl

częstochowska prokuratura:
      okregowa@prokuratura.czest.pl

Rzecznik Praw Dziecka:
      rpd@brpd.gov.pl

Rzecznik Praw Obywatelskich
      biurorzecznika@brpo.gov.pl

Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy Niebieska Linia:
      poradnia@niebieskalinia.pl

Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej:
      prasa@mpips.gov.pl

Kancelaria Premiera RP:
      kontakt@kprm.gov.pl

Kancelaria Prezydenta RP:
      listy@prezydent.pl

media:
      TVN
      kontakt@tvn24.pl

TVP
      widzowie@tvp.pl

Polsat
      interwencja@polsat.com.pl

Gazeta Wyborcza
      redakcja_portalu@agora.pl

Rzeczpospolita
      listy@rp.pl
      • joshima Re: list do instytucji 08.03.11, 12:50

> TVP
        > widzowie@tvp.pl

Albo zły adres, albo zawaliło im skrzynkę.
      • wasylkap Re: list do instytucji 08.03.11, 21:53
        wysłałam...przeraża mnie to tym bardziej, że własnie dzisiaj wróciłam do domu po trzytygogodniowym pobycie w szpitalu z dzieckiem,
        Spałam na podłodze, nosiłam i tuliłam placzące dziecko, byłam z nim przy każdym zabiegu, badaniu i podawaniu dożylnie leków.....
        Moje dziecko - moje życie
    • jerzozwierza Re: Na świecie są mamy diablice! 08.03.11, 12:52
      Dane matki potwora stają się jawne...

www.wykop.pl/link/654991/znecanie-sie-nad-dzieckiem-nagranie/
      • deela petycja! 08.03.11, 13:03
        www.petycje.pl/petycja/6718/ratujcie_5-letniego_szymona_katowanego_przez_matke!.html
    • jerzozwierza Re: Na świecie są mamy diablice! 08.03.11, 12:58
      www.forum-turystyczne.pl/q/fo_id,163189,,,otwarto_gosciniec_na_orlim_szlaku.html
    • ciociacesia czytalam tylko napisy 08.03.11, 13:09
      sluchac tego nie dam rady
      najbardziej mnie rozwalilo jak matka na niego wrzeszczy i bije i sie drze ze jak mu zle to moze isc do taty a on placze i mowi ze on nie chce, ze on chce zostac z mamą. to jest w tym chyba najstraszniejsze
      • jerzozwierza Re: czytalam tylko napisy 08.03.11, 13:18
        Bo się jej boi. Ona go zastrasza, on wie, że musi mówić, że nie chce do taty. Jak powie inaczej, dostanie...
      • mama-ola Re: czytalam tylko napisy 08.03.11, 19:11
        > najbardziej mnie rozwalilo jak matka na niego wrzeszczy i bije i sie drze ze ja
        > k mu zle to moze isc do taty a on placze i mowi ze on nie chce, ze on chce zost
        > ac z mamą.

To biologia. Tak zostaliśmy wyposażeni przez naturę, żeby... przeżyć. Instynkt mówi dziecku, że jak czuje ból i ktoś go krzywdzi, to ma się trzymać blisko matki. (Natura nie nauczyła przy tym rozróżniać bólu zadawanego przez matkę od tego zadawanego przez inne osoby). Paradoks polega na tm, ze im bardziej matka bije, tym bardziej dziecko ją kocha i chce być z nią. Jestem świezo po wykładzie z biologii na ten temat, więc tak brzmiąca odpowiedź dziecka w ogóle mnie nie zdziwiła.
        Jeśli odseparują go od matki i np. umieszczą w rodzinie zastępczej, będzie do niej tęsknił i będzie się czuł skrzywdzony.

> to jest w tym chyba najstraszniejsze

No straszne to to jest... Nie tak natura chciała. Jesteśmy jacyś wynaturzeni.
        • ciociacesia mnie to nie dziwi 09.03.11, 12:31
          tylko wlasnie przeraza i smuci
    • dziub_dziubasek Drugie dno??? 08.03.11, 13:49
      Wklejam z forum TVP
      forum.tvp.pl/index.php?topic=38514.0
      sama nie wiem co mysleć, ale i tak nic nie usprawiedliwia takiego traktowania dziecka!
      • joshima Re: Drugie dno??? 08.03.11, 13:54
        Przepraszam, ale to, że ojciec nie jest aniołem nie może powodować, że prokuratura nie robi nic by to dziecko przestało być maltretowane. Przecież do cholery nie chodzi o to, żeby oddać dziecko ojcu, tylko o to, żeby matka nie mogła się nad nim znęcać.

Nie chodzi o ojca. Chodzi o bite dziecko.
        • dziub_dziubasek Re: Drugie dno??? 08.03.11, 13:56
          A czy ja napisałam gdzieś, że uważam inaczej. Nic nie usprawiedliwia zachowania matki.
          Zalinkowałam coś co wydało mi się w pewnym stopniu istotne dla tej sprawy.
          • jkrysko Re: Drugie dno??? 09.03.11, 21:02
            dziub_dziubasek dobrze zrobiłeś, przeczytałem z uwagą. Kur... rozerwałbym babę na strzemy. Ręce mi się trzęsą - przepraszam.
        • senait Re: podpiszcie petycję 08.03.11, 14:10
          www.petycje.pl/petycja/6718/ratujcie_5-letniego_szymona_katowanego_przez_matke!.html
          • batutka Re: podpiszcie petycję 08.03.11, 17:13
            senait napisała:

> www.petycje.pl/petycja/6718/ratujcie_5-letniego_szymona_katowanego_przez_matke!
            > .html

ja podpisałam
        • batutka Re: Drugie dno??? 08.03.11, 17:11
          joshima napisała:

> Nie chodzi o ojca. Chodzi o bite dziecko.
          >

dokładnie- w tym sęk
          nieważne jaki jest ojciec, ważne jak traktuje dziecko matka, co się z nim dzieje
      • camel_3d nie ma drugiego dna 08.03.11, 14:42
        dla mnei dziecko powinno byc odebrane matce..po pierwsze. ojciec powinien byc tez przeswietlony, bo nie wierze, ze jest idealny.... ale pierwszym krokiem powinno byc odebranie dzieciaka matce i umieszczenie go w rodzinie zastepczej do czasu wyjasnienia
      • longpath Re: Drugie dno??? 08.03.11, 21:54
        Jakie drugie dno? Co ci ludzie tam piszą?, że jakiś bar?, że ojciec polował na taką sytuacje? I UPOLOWAŁ!!! Na miłość boską, tam się ktoś podpisał "sąsiad"! I nic nie robi! Piszmy maile do prokuratury i zbierajmy podpisy pod petycją, błagam, nie można pozwolić, by traktować ludzi!
    • stypkaa Re: Na świecie są mamy diablice! 08.03.11, 14:02
      Ale słuchajcie, ja nie kumam. Na nk na jej profilu jest zdjęcie z synem, który wygląda na conajmniej 9-10 lat, i to zdjęcie z 2009 r.
      To jakim cudem teraz raptem dziecko ma 5 lat??

Jeśli to jest prawda to ABSOLUTNIE NIC nie usprawiedliwia tej baby. Ale jeśli to nagranie jest sfałszowane? Jest taka możliwość?
      Nie słuchałam tego nagrania, tylko czytałam napisy i potem różne komentarze na forum TVP, nk i tutaj.
      I nie wiem co o tym myśleć...
      • dziub_dziubasek Re: Na świecie są mamy diablice! 08.03.11, 14:06
        Bo to nie jej konto pewnie...
        • senait Re: Na świecie są mamy diablice! 08.03.11, 14:29
          forumprawne.org/prawo-karne/196838-jestem-ojcem-5-letniego-szymona-mezem-matki-znecajacej-sie-nad-nim-prosze-o-pomoc.html
      • joshima Re: Na świecie są mamy diablice! 08.03.11, 14:32
        stypkaa napisała:

> Ale słuchajcie, ja nie kumam. Na nk na jej profilu jest zdjęcie z synem, który
        > wygląda na conajmniej 9-10 lat, i to zdjęcie z 2009 r.
        > To jakim cudem teraz raptem dziecko ma 5 lat??
        A jesteś pewna, że to profil tej osoby. No daj spokój.

> Jeśli to jest prawda to ABSOLUTNIE NIC nie usprawiedliwia tej baby. Ale jeśli t
        > o nagranie jest sfałszowane? Jest taka możliwość?
        No jasne.
        • ida.lipcowa Re: Ruszyła machina!!!!!! 08.03.11, 14:37
          SuperNiania (na Facebook'u):Moi drodzy i moje drogie. Od rana Rzecznik Praw Dziecka sprawdza, dzwoni i działa. Uruchomiona została machina i teraz trzeba czekać. Wiem, ze to trudne. Do taty Szymka jedzie TVN i na miejscu zbada sprawę . Na pewno będzie w prokuraturze.
          Będę wiedzieć wiecej napisze.
          • camel_3d Re: Ruszyła machina!!!!!! 08.03.11, 21:21
            SUPER!!!

na facebooku dolaczylo juz ponad 240 osob..w ciagu jednego dnia!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka