Dodaj do ulubionych

Do emam chlopcow

04.04.11, 18:49
ktorzy lubia grac w pilke nozna i sa w tym dobrzy. Kiedy poslaliscie ich na treningi? wybralyscie szkoly pod tym katem itd? mlody hobbystycznie chodzi ze mna lub ojcem pograc w pile na pobliski stadion i dzis trener juniorow (od lat 3) zwrocil mi uwage, ze dziec talent ma i czy nie poslalabym go na trening. W sumie nie jest wiele gorszy od tych 3latkow, z tym, ze duzo mniejszy i no jednak przepasc prawie roku jest. I tak sie zastanawiam, dac mu mozliwosc czy jeszcze poczekac?
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: 04.04.11, 19:03
      Czy ja dobrze rozumiem? Twoj syn ma 2 lata?
      • krapheika Re: 04.04.11, 19:09
        Dwa z kawalkiem, a w pilke gra od kiedy nauczyl sie chodzic, i faktycznie jemu to lepiej wychodzi niz mibig_grin
        • majenkir Re: 04.04.11, 19:18
          No to jest za wczesnie. Po pierwsze: jakim cudem trener widzi talent u dwulatka?
          Po drugie: jak niby dwulatek ma "trenowac"? To jest dobry wiek na kopanie pilki do tatusia, a nie nauke dryblingu.... Nawet jak chcemy wyhodowac gwiazde, tez nie mozemy zaczynac za wczesnie, bo za 3 - 4 lata dzieciak sie po prostu wypali.
          • krapheika Re: 04.04.11, 19:26
            Zapytaj trenera nie mnie? ojciec i dziadek mojego syna zaczeli przygode z pilka w wieku lat 2,5 mam nawet ich zdjecia z tego okresu. I tak wlasnie ten trening polega, na roznych zabawach z pilka, podawaniem miedzy soba, rzucaniem, lataniem za pilka itd. dziadek gra w pilke do dzis, ojciec nie bo mial kontuzje w wieku lat nastu i musial zrezygnowac.
            • nutka07 Re: 04.04.11, 19:33
              Idz z nim i sama zobaczysz czy warto. Jak wygladaja zajecia i jak maly sie tam odnajduje.
          • demonii.larua Re: 04.04.11, 22:39
            Dzieci w tym wieku nie uczą się dryblingu, zwyczajnie bawią się w piłkę na treningach, rozwijają motorykę, bawią się w berka, uczą się zabawy w grupie, trochę pracują nad dyscypliną. Zanim zaczną dryblować i grać poważnie w piłkę minie pewnie jeszcze sporo czasu. Raz czy dwa razy w tygodniu po godzinie zabawy, wypali się dziecko które w piłkę grać nie lubi.
      • anek130 Re: 04.04.11, 19:11
        też o to chciałam zapytac

Ania
    • agazagie Re: Do emam chlopcow 04.04.11, 19:09
      Do Poznania go! Do szkółki Lecha, do internatu! Raz raz.
      Czy ty oby nie przesadzasz z tym talentem dwulatka?
      • krapheika Re: Do emam chlopcow 04.04.11, 19:17
        Pisze to co powiedzial mi dzis trener juniorow, nie znam sie na pilce noznej od strony technicznej, ale skoro facet mowi, ze moj syn swietnie sobie radzi mimo tego, ze jest duzo mlodszy to rozumiem mam nie wierzyctongue_out dzis gral z tymi trzylatkami i patrzac na ich umiejetnosci nie odstawal od nich, ale to mowie jako osoba nieznajaca sie, ale chyba trener sie zna?
        • majenkir Re: Do emam chlopcow 04.04.11, 19:19
          Trener po prostu szuka klientow....
          • krapheika Re: Do emam chlopcow 04.04.11, 19:22
            Jakich klientow? to jest za darmo.To nie Polska, ze za szkolki sie placitongue_out
          • gabi683 Re: Do emam chlopcow 05.04.11, 08:20
            majenkir napisała:

> Trener po prostu szuka klientow....

Ty w ogóle wiesz co mówisz ?
    • franczii Re: Do emam chlopcow 04.04.11, 19:19
      U nas szkolka sie zaczyna od 5 lat
      I dobrze bo moj syn tez bardzo lubil w wieku 2 lat kopac pilke, "gral" z 4-5 latkami, sam sie wlaczal.
      W te chwili na pilke nawet nie spojrzy.
      • krapheika Re: Do emam chlopcow 04.04.11, 19:28
        A gdyby dalej sie interesowal, nie zabronilabys mu prawda? moj syn do pilki jest pierwszy i kazdego dnia w nia gra, punkt programu jest stadion i nie ma zmiluj.Zastanawiam sie czy nie lepiej by gral z tymi maluchami niz z matka, ktora raczej talentu nie przejawia.
    • gryzelda71 Re: Do emam chlopcow 04.04.11, 19:40
      od pięciu lat.Mój chodzi od szóstego.
    • slonko1335 Re: Do emam chlopcow 04.04.11, 19:48
      choćby ze wzgleu na to dużo mniejszy bym poczekała do tych 3 lat w końcu to dość kontaktowy sport-jak go stratują te więsze chłopak ikilka razy to miłość do piłki mu może przejść...
      • gryzelda71 Re: Do emam chlopcow 04.04.11, 19:50
        Nie wiem jak za granicą i innych miastach,ale w moim mieście trenują dzieci z jednego rocznika.
        • krapheika Re: Do emam chlopcow 04.04.11, 20:04
          Tutaj tez, tylko on sie jeszcze na zaden rocznik nie lapie, bo jest od 3lat, a on trzech lat nie ma i dlugo nie bedzie mial, ale dzis nie mial problemow z wiekszymi od siebie, bo poki co to raczej zabawa jest.
          • gryzelda71 Re: Do emam chlopcow 04.04.11, 20:12
            Bo to długo jest zabawa i na początku całkiem bez piłki.
            Zapisz na zajęcia jak już będziesz mogła.Nie ubędzie mu od tego,choć może się po kilku latach znudzić.
          • kannama Re: Do emam chlopcow 04.04.11, 20:24
            Mój co prawda nie zhańbił sie nawet jednym kopnięciem, ale gdyby się piłka interesował to chodziłabym z nim na takie treningi- jesliby chciał. Dla niego to może być zabawa jak każda inna. Trzeba zobaczyć jak wygląda ten trening, jeśli dzieciaki wychodzą z niego całe i zdrowe- czemu nie?
          • gabi683 Re: Do emam chlopcow 05.04.11, 08:24
            krapheika napisała:

> Tutaj tez, tylko on sie jeszcze na zaden rocznik nie lapie, bo jest od 3lat, a
            > on trzech lat nie ma i dlugo nie bedzie mial, ale dzis nie mial problemow z wie
            > kszymi od siebie, bo poki co to raczej zabawa jest.

i co z tego ze się nie łapie jak widać ze jest zafascynowany i lubi ,warto inwestować w dziecko .Mistrzowie trenują od najmłodszych lat a nie od lat 18 stu
    • lilly811 Re: Do emam chlopcow 04.04.11, 21:25
      Mój 15 miesięczniak też uwielbia latać za piłką smile jeśli masz możliwość i dziecko to lubi to na Twoim miejscu posłałabym go na te zajęcia- ale nic na siłę-jeśliby tylko powiedział, że nie chce to nie zmuszałabym go do tego.
    • demonii.larua Re: Do emam chlopcow 04.04.11, 22:31
      A nie zastanawiaj się, jeśli mały chce i ma dryg smile
      • andaba Re: Do emam chlopcow 04.04.11, 22:35
        Dwa lata to przegięcie. Chyba nie wczesniej niż w wieku 5 lat. Na razie to może z tatusiem kopać.
        • demonii.larua Re: Do emam chlopcow 04.04.11, 22:45
          Ale co jest przegięciem? Trzylatki na treningach nie trenują stałych fragmentów gry, tylko się zwyczajnie bawią big_grin Nie trenują nawet jak juniorzy. Przynajmniej tak jest w tam gdzie mieszka moja siostra - chodzi na zajęcia z 2,5 latkiem, zajęcia darmowe, dzieciaki świetnie się bawią i zwyczajnie oswajają z piłką.
    • mozyna Re: Do emam chlopcow 05.04.11, 00:54
      Heh...szkolki pilkarskie sa nawet dla dzieci od 6 mies.!!
      Ale tak naprawde wlasciwy trening mozna rozpoczac od ok. 5 roku zycia.
      Tak samo jak z plywaniem. Zajecia dla niemowlat juz sa, ale dziecko jest w stanie rozpoczac nauke wlasciwego plywania w wieku 4 lata +.
      • czar_bajry Re: Do emam chlopcow 05.04.11, 01:03
        Mój zaczął trenować piłkę jak skończył sześć lat. Chodzi na treningi prowadzone przez klub piłkarski na terenie szkoły.
    • ania2003i2011 Re: Do emam chlopcow 05.04.11, 07:34
      niestety, dla dzieci jakoś do 6 lat nie ma tak naprawdę tak porządnej nauki gry w p[iłkę
      to jest póki co zabawa i ćwiczenia - starszak chodzi na piłkę, ale to nie jest to, co jemu odpowiada - nie ma typowej takiej nauki tej gry
    • gabi683 Re: Do emam chlopcow 05.04.11, 08:18
      krapheika napisała:

> ktorzy lubia grac w pilke nozna i sa w tym dobrzy. Kiedy poslaliscie ich na tre
      > ningi?
      W przedszkolu.
      Mój syn najpierw został wybrany do klasy sportowej o profilu pływackim ,po trzech latach pływania miała dość.Zainteresowałam się nim trener piłki nożnej,korupcja w piłce to masakra a ja nikomu w łapę dawać nie będę.Wiec zrezygnowaliśmy odezwała się do nas selekcjoner z Norwegii i tam Damian gra od dwóch lat w tej chwili ma lat 17 tongue_out

wybralyscie szkoly pod tym katem itd? mlody hobbystycznie chodzi ze mna
      > lub ojcem pograc w pile na pobliski stadion i dzis trener juniorow (od lat 3) z
      > wrocil mi uwage, ze dziec talent ma i czy nie poslalabym go na trening. W sumie
      > nie jest wiele gorszy od tych 3latkow, z tym, ze duzo mniejszy i no jednak prz
      > epasc prawie roku jest. I tak sie zastanawiam, dac mu mozliwosc czy jeszcze poc
      > zekac?

Możliwość jak najbardziej a co z tego urośnie ?tego nie wie nikt smile
    • vibe-b Re: Do emam chlopcow 05.04.11, 08:24
      Syn 6 lat uwielbia grac w pilke, ale nie poslalam go na zaden trening i w razie gdyby sam chcial bede go zniechecac. Chce, zeby uprawianie sportu bylo dla niego przyjemnoscia i radoscia a nie ciezka praca i chorym rywalizowaniem. Ze o specyfice (negatywnej) takich grup jak sportowe nie wspomne.
      • gryzelda71 Re: Do emam chlopcow 05.04.11, 08:29
        Czyli nie poslesz go na żadne zajęcia?Bo każde teraz opiera się na rywalizacji.
      • gabi683 Re: Do emam chlopcow 05.04.11, 08:29
        vibe-b napisała:

> Syn 6 lat uwielbia grac w pilke, ale nie poslalam go na zaden trening i w razie
        > gdyby sam chcial bede go zniecheca

Chce, zeby uprawianie sportu bylo dla nie
        > go przyjemnoscia i radoscia a nie ciezka praca i chorym rywalizowaniem. Ze o sp
        > ecyfice (negatywnej) takich grup jak sportowe nie wspomne.
        >
        >

Moja droga aby do czegoś dojść potrzebna jest praca i to ciężka praca.Mojego syna nie zmuszałam,ja chciałam aby pływał a On chciała grać i grać tongue_outI gra jest szczęśliwy 28 czerwca przylatuje smile
        • vibe-b Re: Do emam chlopcow 05.04.11, 08:38

> Moja droga aby do czegoś dojść potrzebna jest praca i to ciężka praca

Oszczedz mi takich banalnych frazesow. Gdyby to byl moj wybor wolalabym zeby syn ciezko pracowal glowa a nie morderczymi treningami w watpliwym towarzystwie.
          • gabi683 Re: Do emam chlopcow 05.04.11, 08:48
            vibe-b napisała:

>
            > > Moja droga aby do czegoś dojść potrzebna jest praca i to ciężka praca
            >
            >
            > Oszczedz mi takich banalnych frazesow. Gdyby to byl moj wybor wolalabym zeby sy
            > n ciezko pracowal glowa a nie morderczymi treningami w watpliwym towarzystwie.
            >
            >

Ty myślisz ze tylko treningi?
            Nic mylnego mój syn teraz kończy 10 klasę z super wynikami idzie dalej się uczyć .Wiec nie wal frazesów ze tylko się trenuje i wiesz powiem Ci ze wole jak moje dziecko rozwija pasje a nie będzie ćpunem na osiedlowej ławce .
            • gabi683 watpliwym towarzystwie rozwiń to..... 05.04.11, 08:49
              bo nie za bardzo rozumiem .....
    • aniazm Re: Do emam chlopcow 05.04.11, 08:57
      tu masz grupy od 6 miesięcy smile www.socatots.pl/ zajęcia są w Bydgoszczy, Toruniu, Trójmieście, Poznaniu, Szczecinie, Warszawie i Wrocławiu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka