Dodaj do ulubionych

plecak do zerowki

21.06.11, 12:20
syn idzie od września do zerowki, niedługo ma urodziny i moj brat chciał kupić mu plecak, ponieważ sprawy ewentualnych książek, kart pracy czy z czego tam będą korzystac będą załatwiane po rozpoczęciu roku nie wiem czy ten plecak do zerowki wystarczy taki mniejszy czy normalny "wymiarowy", co dziecko musi ze sobą nosić do zerowki?Syn pojdzie do zerowki przy szkole, na stronie www szkoły nie ma żadnych info, jak to było u Was?
Obserwuj wątek
    • ancymon123 Re: plecak do zerowki 21.06.11, 15:23
      Do klas 0-3 dziecko praktycznie nic nie powinno nosić. Przynajmniej ja bym sie nie zgodziła na obciążanie dzieciaczka normalnym plecakiem z książkową zawartością.
      Polecam więc plecak Samsonit'a z serii Funny Face (ew. torbe/walizeczke na kółkach, jeśli rzeczywiscie będzie więcej do zabierania). www.sklepsamsonite.pl/index.php?id=2&t=50&type=2
      My mamy krokodylka smile
    • mamaady Re: plecak do zerowki 21.06.11, 17:43
      Moja córka właśnie kończy zerówkę. Karty i kredki mieli w szkle, ale śniadanie musieli sobie nosić sami. Córka miała taki mały plecak z normalnego materiału (czyli takiego plecakowego, nieprzemakalnego - bo cały rok nosiła ten plecak sama na własnych pleckach). Mieściło się tam niewiele - pojemnik na kanapki i termos lub mała woda. Kubuś play już nie - za wysoka butelka smile. W bocznej kieszonce paczka chusteczek.

I większość dzieci miała tego typu malutkie plecaki, albo takie torby na ramię - to raczej dziewczynki. Takie większe plecaki się nie sprawdzały, dzieci się plątały w szelki, za dużo rzeczy nosiły niepotrzebnych (jakieś auta, zabawki...).

Więc potajcie, co dziecko musi nosić, będziecie wiedzieć, jaki ma być plecak - bo może wcale nie będzie potrzebny?
    • deela Re: plecak do zerowki 21.06.11, 18:15
      ależ oczywiście, że młodociany dostanie plecak do zerówki - wszak idzie do SZKOŁY big_grinbig_grinbig_grin on MUSI (jego opinia) mieć plecak i już
      jakiś mniejszy mu kupię
      • nasenna Re: plecak do zerowki 21.06.11, 23:41
        Książki i wyprawka były w szafce w sali, ubrania i kapcie w szafce na dole, jedyne, co córka "musiała" nosić to picie i smakolyk smile i oczywiście zabawki w piątki wink Spokojnie może być jakiś mały plecaczek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka