Dodaj do ulubionych

robienie zeza

05.08.11, 13:25
mój synek (14msc) od jakichś 2 tyg. robi zeza jak trzyma w rączkach jakiś przedmiot, na przykład gryzak, byliśmy wczoraj u pediatry i wspomniałam o tym lekarce, kazała iść do okulisty,
czy może wasze dzieci też miały taki epizod? bo nie wiem co o tym myśleć, nigdy tak wcześniej nie robił, więc nie wiem czy tak mu się ubzdurało i w końcu minie czy to rzeczywiście jakiś problem z oczami? oczywiście do okulisty pójdziemy, tylko tak pytam czy miałyście taki problem może.
Obserwuj wątek
    • super-mikunia Re: robienie zeza 05.08.11, 13:58
      może ma niewielką wadę wzroku, zez jest przy nadwzroczności czyli właśnie przy gorszym patrzeniu z bliska - idź do okulisty
    • donkaczka Re: robienie zeza 05.08.11, 14:42
      tak, corka okazala sie dalekowidzem
      • agusia.24 Re: robienie zeza 08.08.11, 15:50
        a może ktoś polecić jakiegoś dobrego okulistę dla takiego malucha, może być prywatnie
        • kawka74 Re: robienie zeza 08.08.11, 16:06
          Jaki obszar Cię interesuje?
          BTW moja córka też ma nadwzroczność i stąd zez.
          • agusia.24 Re: robienie zeza 09.08.11, 08:04
            Kraków, zapomniałam dodać
            • kawka74 Re: robienie zeza 09.08.11, 08:44
              A, to przykro mi, ale nie pomogę, dysponuję tylko namiarami na lekarzy warszawskich.
              • zuzanka79 Re: robienie zeza 09.08.11, 13:45
                Ja pomogę smile
                www.leczeniezeza.pl/
                Wizyta kosztuje 150zł. Terminy są około miesiąca, nawet więcej.
                To jeden z najczęściej polecanych gabinetów na forum zezisko.
    • zuzanka79 Re: robienie zeza 08.08.11, 16:34
      agusia.24 napisała:

> czy może wasze dzieci też miały taki epizod?
      Tak. Miśce zaczęło uciekać oczko mniej więcej w styczniu tego roku, końcem marca byłam z nią prywatnie u okulistki ( na wizytę czekałyśmy od lutego). Lekarka zdiagnozowała nadwzroczność, oraz wadę OP+4, OL+7. No i wyszło na to, że zezuje, bo źle widzi. Marysia miała skończone 18 miesięcy kiedy dostała ładne okularki, które pokochała miłością od pierwszego noszenia. Jesteśmy już po drugiej wizycie ( następna w listopadzie), szkła zostały wymienione na ciut mocniejsze. Miśka się nie przejmuje że coś ma na nosie wink A ja cóż ... przyzwyczaiłam się do roli mamy małej okularnicy smile
      Gdyby nie to, że Misi zaczęło uciekać to oczko to o tym, że ma słaby wzrok dowiedziałabym się chyba stanowczo za późno. A tak jest szansa, że z tego wyrośnie.
      • fajnykotek Re: robienie zeza 09.08.11, 13:56
        No popatrz a ja do tej samej pani dr chodzę za scanmedu i za wizytę płacę 100 zł, a idę we wrześniu z dwójką dzieci. W zeszłym roku byłam na armii krajowej, a teraz w szpitalu św rafała będę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka