Dodaj do ulubionych

Szybka rada potrzebna, katar, poduszka

01.10.11, 11:04
Pomaga w spaniu? Lepiej się oddycha? Moze byc taka poduszka klin dla starszego dziecka?(2 lata)
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Szybka rada potrzebna, katar, poduszka 01.10.11, 11:10
      Moj mlody spi na brzuchu i nie uzywa poduszki, ale przy katarze czy kaszlu zawsze podnosze mu ozko od strony glowy, teraz przy duzym klade poduszke pod materac. Sama rowniez przy problemach z oddychaniem (katar, nasilenie astmy) spie wysoko, czasem na kilku poduszkach. Sposob mniej wazny, chodzi o to, ze glowa wyzej ulatwia oddychanie i sen.
      • tempera_tura Re: Szybka rada potrzebna, katar, poduszka 01.10.11, 18:32
        Dzięki za pomysł z podkładaniem czegoś pod materac. Bałam się że nie będzie trzymał głowy na poduszce tylko obok, zwalał ją itd. Na drzemke pod materac włożyłam złozony koc i spało się nieźle.
    • marzenka224 Re: Szybka rada potrzebna, katar, poduszka 01.10.11, 18:18
      Przy katarze to albo poduszka, albo pod materac od strony głowy coś wsadzić żeby główka była wyżej. Chyba że śpi na brzuszku to samo ładnie spływa i nie podkłada się nic
    • karro80 Re: Szybka rada potrzebna, katar, poduszka 01.10.11, 20:52
      Może być i klin - moja długo na tym spała.
    • aniasa1 Re: Szybka rada potrzebna, katar, poduszka 02.10.11, 02:40
      ja slyszalam 2 opinie : nie ukladac wyzej bo scieka wszystko do srodka i choroba sie poglebia i klasc wysoko zeby lepij oddychalo dziecko.
      Ja praktykuje opcje 2. Wlasnie maly caly zasmarkany. Klade go bardzo wysoko i w nocy poprawiam jak sie zsunie. W mieszkaniu wyziebione na maxa a brzdac przykryty po uszy. W ciagu dnia wyciagam z noska ile i jak czesto sie da, sam tez dmucha no i mam nadzieje ze jak zawsze na tym sie sie skonczy....
      • eliszka25 Re: Szybka rada potrzebna, katar, poduszka 02.10.11, 18:55
        tez zawsze podkladam cos pod materac, zeby mial glowe wyzej. w oddychaniu pomaga tez "wdychanie" cebuli tzn. cebule obrac, roskroic na krzyz, wlozyc w pieluszke tetrowa i lekko scisnac zeby puscila sok i takie zawiniatko cebulowe powiesic gdzies w poblizu glowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka