Dodaj do ulubionych

Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom?

18.10.11, 21:38
Pytacie jakos dyskretnie dzieci co chcą czy sami kupujecie? I co takiego?
Obserwuj wątek
    • karro80 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 18.10.11, 21:42
      o kurde ja żyję ciągle październikiembig_grin Pojęcia nie mam. Do grudnia to się wiele może zdarzyć.
    • slonko1335 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 18.10.11, 21:47
      Laptopa z kubusiem puchatkiem i smart games-auta- to na pewno - co jeszcze nie wiem.
      Syn nie ma konkretnych życzeń poza czekoladą i narzędziami ale mamy już trzy komplety i kolejnego nie zdzierżę....
      • leneczkaz Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 09:50
        > Syn nie ma konkretnych życzeń poza czekoladą

Myślisz, ze oni kiedyś z tego wyrosną?

-Maksio, wiesz, że niedługo wyjdzie z brzuszka Twoja siostrzyczka. A ja słyszałam, że małe siostrzyczki przynoszą duże prezenty.. Co byś chciał?
        -Jajo.
        -Ale ja mówię o dużych prezentach.. Zabawkach..?
        -Ok i jajo
        -To chodź coś pooglądamy. Ostatnio podobała Ci się kuchnia i sklep.. (oglądamy) fajne?
        -No.... I jajo?
        -O_o
        • ancymon123 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 11:05
          Kupiłabym to jajo - tylko. Nie lubię uszczęśliwiać na siłę.
          • upartamama Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 12:23
            co racja to racja. Jestem przeciwniczką (odwrotnie jak mój mąż) dawania prezentów z byle powodu. Moja córka dała swojemu bratu z okazji swoich urodzin misia.
            • leneczkaz Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 20.10.11, 12:44
              Narodziny drugiego dziecka to 'byle powód'? No sorry, ale nie wiem czy kiedykolwiek się ten powód powtórzy!
              • koza_w_rajtuzach Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 23.10.11, 18:03
                > Narodziny drugiego dziecka to 'byle powód'? No sorry, ale nie wiem czy kiedykol
                > wiek się ten powód powtórzy!

Na pewno nie.
                Moja córka była tuż przed 3-mi urodzinami jak urodził się jej brat. Jak przyszła do szpitala z tatą nas odebrać, to w foteliku samochodowym oprócz małego braciszka leżała jeszcze książeczka o dinozaurach, bo chłopcy lubią dinozaury, tak jak George ze świnki Peppy. Był to prezent dla siostry od brata. W styczniu miną 3 lata od tego momentu, a ostatnio syn przytachał tą książkę, żeby ją przeczytać, na co siostra przemówiła do niego "a wiesz Stasiu, że to ty dałeś mi tą książkę, wyszedłeś z mamy brzuszka razem z nią?". Córka chyba będzie to już do końca życia pamiętać, że dostała ten prezent, bardzo się cieszyła wtedy, choć to tylko książeczka... choć kilka razy się mnie pytała czy najpierw lekarz wyciągnął z brzuszka braciszka, czy książkę wink i stwierdziła, że to dziwne, iż można urodzić się z prezentem big_grin. Ogólnie to sama sobie to wytłumaczyła, że musiał się z nią urodzić, bo to, że poszedł do sklepu i sam kupił wydało jej się niemożliwe
                • matka_karmiaca Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 07.11.11, 10:52
                  > Ogólnie to sama sobie to wytłumaczyła, że musiał się
                  > z nią urodzić, bo to, że poszedł do sklepu i sam kupił wydało jej się niemożli
                  > we

Rewelacyjna historyjka, uśmialiśmy się smile

A w temacie: w zeszłym roku 1,5 latce kupowałam kolejkę Jixin (podróba Duplo), bawią się do dziś ze starszą siostrą. 3,5 latce właśnie nie pamiętam... Na pewno zestaw edukacyyjny Paleta, a w zasadzie dodatkowe tarcze do niego, ale coś jeszcze...

• leneczkaz Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 20.10.11, 12:43
            Tylko jajo, to nie super specjalny prezent, żeby poczuć się wyróżnionym jako starszy brat. Jaja dostaje ze 2x w tyg.
        • slonko1335 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 13:33
          > Myślisz, ze oni kiedyś z tego wyrosną?

hmmm, jak patrzę na siebie to do 34 lat na pewno niewink
    • naomi19 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 18.10.11, 21:56
      Córka chce Barbie- syrenkę, kuchnię dziecięcą. Ogólnie to poczciwe dziecko, ucieszy się ze wszystkiego, z ksiązeczek, drobnych zabawek, nawet ciuszków (ja nie kupuję, ale czasem ktoś z rodziny).
      • mikams75 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 07:45
        > Ogólnie to poczciwe dziecko, uci
        > eszy się ze wszystkiego, z ksiązeczek, drobnych zabawek, nawet ciuszków (ja nie
        > kupuję, ale czasem ktoś z rodziny).

moja jest dokladnie taka sama. Ucieszy sie baaardzo z badziewnej swiecacej pilki czy kolejnego plynu do baniek. Stroic sie tez uwielbia.
      • sylwia_il Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 09:35
        Nasza córeczka dostanie dość sporo prezentów w tym roku ale to z tego wzgledu ze mamy dosc sporo cioci,wujków no i dziadkowie to się tych prezentów uzbierało.A beda to:
        kuchnia Smoby Loft, ekspres do kawy Smoby dolce gusto, mikser, kolejny zestaw zhu zhu , Barbie, domek dla Barbie i klocki z hello kitty , domek gume balonowa dla konikow ponny. Kuchnię i klocki to córeczka juz se zamówiła w liscie do mikołaja ,pozostaąłe zabawki to niespodziankasmile Ale wszystkie wymienione zabawki to są te które ona lubismile
    • olciaalcia Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 18.10.11, 21:58
      Ja co roku pytam córkę jaki prezent chciałaby dostać od Mikołaja i pomagam jej "pisać list" - tzn. albo rysuje wymarzony prezent albo znajduje w jakiejś gazetce i przykleja w liście jego zdjęcie.

Wśród prezentów w ostatnich 2 latach (bo moja córka ma już 5 lat) pojawiły się: komputerek interaktywny, gry planszowe, klocki Lego, gra na Playstation, koraliki do nawlekania, lalka, kot interaktywny, tablica do rysowania.
      • bezak25 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 18.10.11, 22:02
        ale pytasz o Mikołaja na 6 grudnia czy o Boże Narodzenie ( w moim regionie to Gwiazdor przynosi prezenty pod choinkę)?
        Na Mikołaja to pewnie jakąś grę np. Granny i słodycze.
        A na Gwiazdkę to jeszcze nie wiem.
        • patir23 Re: Mikołaj lub Gwiazdka... 18.10.11, 22:05
        • koza_w_rajtuzach Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 24.10.11, 10:12
          > ale pytasz o Mikołaja na 6 grudnia czy o Boże Narodzenie ( w moim regionie to G
          > wiazdor przynosi prezenty pod choinkę)?

U mnie w domu było tak, że 6 grudnia, na Mikołaja dostawaliśmy jakiś lepszy prezent, na gwiazdkę jakiś drobiazg i od początku mieliśmy mówione, że ten drobiazg na gwiazdkę to od mamy jest wink. To chyba nietypowe? Ja postanowiłam robić tak jak inni, czyli jednak drobiazg 6 grudnia od Mikołaja, a 24 grudnia też uznałam, że będzie od Mikołaja, bo dzieci mogą się wkurzyć jak obejrzą filmiki np. amerykańskie o Mikołaju i zobaczą, że Mikołaj tylko dla polskich dzieci jest taki skąpy, a dla amerykańskich dzieci daje wypasione zabawki wink.
    • annek2 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 18.10.11, 22:16
      Właśnie dzisiaj zapytałam mojego3 latka co by chciał dostać od Mikołaja to mi odpowiedział: prezent big_grin . No to ja dalej drążę temat, ale co ma być w tym prezencie- odpowiedź - zabawka big_grin.
      Ehh, nie ułatwia zadania Mikołajowi to moje dziecię wink
      • tym08 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 18.10.11, 23:24
        moja jest bardziej precyzyjna - chce zolty prezentbig_grin
        • mikams75 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 07:28
          haha, a moja chce duzy!
        • naomi19 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 08:32
          chce zolty prezent
          hahaha
          Rok temu Mikołaj (u nas 6 grudnia) przyszedł z żółtym prezentem, ogromnym żółtym Porshe, takim, do którego dziecko wsiada i samo jeździ (akumulator). Także polecam big_grin
        • marika012 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 08:52
          Moja w zeszłym roku chciała prezent różowy w kropki big_grin
          • naomi19 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 09:10
            I co jej kupiłaś, znaczy się, co Mikołaj jej przyniósł?
            • marika012 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 13:42
              Prezent był normalny, znaczy zabawki ale opakowanie było różowe w białe kropy. Co ja się uchodziłam, żeby to ustrojstwo kupić. Do tego strój na bal - sukienka myszki miki, góra była czerwona a dół czerwony w duże białe grochy i opaska z uszkami. Była zachwycona bo były kropy wink
              • kruszynka124 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 08.11.11, 22:45
                marika012 napisała:

> Prezent był normalny, znaczy zabawki ale opakowanie było różowe w białe kropy.
                > Co ja się uchodziłam, żeby to ustrojstwo kupić. Do tego strój na bal - sukienka
                > myszki miki, góra była czerwona a dół czerwony w duże białe grochy i opaska z
                > uszkami. Była zachwycona bo były kropy wink
                Witam, czy posiada Pani jeszcze ten strój Myszki micky, bo z chęcią bym odkupiła dla Mojej córki, też se wymarzyła taki strój na bal.
    • dzoaann Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 18.10.11, 23:31
      ech... mloda ostatnio dostal Barbie od znajomych... i te marzy o Kenie, zeby Barbie poszla na bal i piknik.... nie wim, moze sie ugne, ale glownie myslalam o puzzlach i zabawkowej kasie sklepowej...
    • wszystko-wiedzaca Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 08:14
      W zeszlym roku czterolatek meczyl mnie o woz kempingowy, kupilam playmobila bardzo fajny, tydzien przed mikolajkami zmienil zdanie ze chce interaktywnego Buzza Astrala, woz dostal od mikolaja a Buzza pod choinka, za kazdym razem bardzo sie cieszyl, jako trzy latek dostal statek piratow, cieszyl sie ale bawil sie dwa dni i poszedl w odstawke.
    • silje78 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 08:18
      ja spytałam wczoraj... powiedziała, że chce dwie różowe kredki (koniecznie grube) i kolorowankę big_grin , ale jak zaczną się reklamy zabawek na minimini (w większek częstotliwości) to będzie chciała wszystko co jest na mini mini wink
      jeszcze nie wiem co dostanie, ma za dużo zabawek, a nie pozbędzie się żadnej z nich. chcę unikną wielkogabarytowych bo pokój nie jest z gumy. po prostu nie wiem sad .
    • mantha Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 09:56
      Puzzle, gry (tutaj musze sie ostro wysuilic, zeby przejrzec asortyment), cos na ksztalt mozaiki, elektronowego mozgu (ciekawe czy jeszcze cos takiego produkuja), i zapowiedzialam rodzinie, zeby szukali pieknych wydac klasycznych bajek, i w ogole ksiazki. Uznalam, ze zostal osiagniety poziom krytyczny zabawek od sasa do lasa, ktore stoja i slużą do niczego. moze jakis z jeden zestaw lego duplo, bo to jest w robocie. najchetniej zrobilabym spis potzrebnych ubran iw reczyla kazdej osobie, ktora bedzie cos prezentowac, ale nie wiem czy to juz nie przesada.
      Codziennie skladam modly dziekczynne, ze Majka jakos jeszcze nie kuma, ze reklama=towar w sklepie do kupienia, jakos jej dalismy do zrozumienia, ze to po prostu takie tam filmiki. takiego szitu juz bym nei zdzierżyła w domu.
    • ancymon123 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 10:38
      Nie pytam, bo jedyna odpowiedź u nas to "prawdziwy traktor". Wiec obserwuję co młodego "kręci" w różnych miejscach - głównie na salach zabaw.
      Na razie na liście tylko tablica z ikei (z jednej strony suchościeralna z drugiej do kredy).
      • upartamama Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 12:25
        Mamy ta tablicę i świetnie się sprawdza. Cena tez ok.
    • upartamama Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 12:28
      Mój dzieć jest bardzo pazerny na zabawki i chce wszystko co w reklamach na mini mini.
      Myślę, że mu kupię hot wheels co się na ścianie mocuje (jeśli ktoś ma to poproszę o opinie). napewno nie kupię ciężarówki gadającej Chuck bo by mnie to zrujnowało (a też ją chce).

Córa dostanie matę do tańczenia hello kitty od mikołaja a na gwiazdkę klocki - domek hello kitty
    • saszanasza Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 12:49
      Moja córka dostanie domek dla lalek: www.mamotato.pl/product_info.php?manufacturers_id=70&products_id=3326 + cała rodzinka lalek łącznie z babcią i dziadkiem. To wszystko. Pewnie coś jeszcze dostanie od babci.
      • czekoladkamilka13 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 22:26
        Mój 3,5 latek dostanie kasę sklepową z koszykiem na zakupy smile
        Wiem na 100 %,że mu się spodoba.
        Wiecznie chodzi po mieszkaniu z kalkulatorem, portfelikiem i pieniążkami i każe nam kupowaćsmile
        • agulle Re: kasa sklepowa 21.10.11, 12:22
          Przejrzałaś już dostępne u nas kasy sklepowe, masz jakąś faworytkę? Też o tym myślałam, ale jeszcze się nic nie oglądałam.
    • doa1980 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 20:58
      Moj maly chce od Mikolaja to,od niedawna sobie to upatrzyl i juz wie,ze Mikolaj mu przyniesie smile
      www.toys.ie/Horse-Transporter-!101137-prd.aspx?qwSessionID=d20d1130-4fd9-4cd7-9297-ab40a266fc3f
      • doa1980 to pod choinke, nie na Mikolaja 19.10.11, 21:01

• minerwamcg Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 21:15
      Hulajnogę?
      • heca7 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 19.10.11, 23:20
        Mój ma 4,5 roku i nie wiem co dostanieuncertain Nie mam nawet pomysłu a on mi nie ułatwia. Co prawda chce "pociąg co jeździ sam" ale to chyba nie ma sensu bo taki pociag długo nie pożyje. Wiktor na pewno będzie chciał wszystko przycisnąć, dotknąć, zajrzeć, sprawdzić czy się nie da wygiąć, chciałby je nosić w ręku między zabawą a nie daje sobie wytłumaczyć że się zniszczą. Pociągi Tomka sa wytrzymałe ale nie na baterie. Gry nie wchodzą w gręwink Nie umie grać, nie chce , zacina się, przestaje odzywać i tyle. Puzle tylko z nami układa i to mało chętnie. Camper dostał w zeszłym roku i to był dobry wybór : allegro.pl/kidsmate-samochod-woz-kampingowy-camper-hymer-i1881528871.html
        Jak na razie urwał tylko schodki i zepsuł rowery- to dobry wynik. Na co dzień bawi się po prostu tym co starszy brat. Poddaje się tak jakby bratu jesli chodzi o wybór zabawek. Rzadko upomni się o cos konkretnego.
        • ya_yaga Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 21.10.11, 11:15
          jeśli "pociąg co sam jeździ" to może lego city? ->
          allegro.pl/klocki-lego-city-pociag-osobowy-zd-sterowany-7938-i1875512748.html
          jak coś odpadnie to się poskładawink
        • doa1980 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 21.10.11, 12:33
          : allegro.pl/kidsmate-samochod-woz-kampingowy-camper-hymer-i1881528871.html

Moj maluch dostal dokladnie taki sam jakis rok temu,strzal w dziesiatke do teraz.
    • dziunieczka81 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 20.10.11, 12:19
      Moja córa jak dotychczas zawsze mówiła, co chce dostać pod choinkę i to właśnie dostawała. Na szczęście jeszcze nie zamówiła sobie prezentu, który byłby droższy od pieniędzy
      Nie jestem zwolenniczką, żeby dziecko dostawało mnóstwo prezentów od Mikołaja, dlatego zawsze umawiam się z dziadkami, ciociami i wujkami i kupujemy jeden wspólny prezent (i ewentualnie jakieś małe dodatki). Jak na razie taki system się sprawdzał i przynosił dużo radości.

Na ten rok też już jest zamówienie (oczywiście wszystko się może do grudnia zmienić) - domek dla lalek i mebelki, z tej stronki dbajki.pl/sklep/?p=32

A jeżeli chodzi o Mikołajki - to prezenty są raczej skromne, np. książeczka, flamastry itp.
    • budzik11 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 20.10.11, 12:37
      Mój syn marzy o deskorolce i/lub gitarze, ale takiej prawdziwej, drewnianej, ze strunami (bo dostał jakieś plastikowe grająco-srająco-pierdzące gówienko od dziadków). Więc dostanie jedną z tych rzeczy.
      • judytka01 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 20.10.11, 22:28
        A ja tym razem wybieram klasyczne zabawki, zestaw lekarski, kasa sklepowa, lego, i miś Kubuś Puchatek. Auta na pewno dostanie od rodziny więc sobie to daruję
        • patir23 Re: judytka 21.10.11, 08:33
          O wlasnie a jaki zestaw wybierasz ten lekarski? Bo ja tez planuje zakup tego oraz duplo jakis podstawowy bo dopiero zaczynamy pewnie ten 71 el lub 90.
          • judytka01 Re: judytka 21.10.11, 22:37
            allegro.pl/zestaw-lekarski-dla-mlodego-doktora-warszawa-i1869434295.html
            Zastanawiam się między tym a zestawem fisher price
            Jeśli chodzi o klocki to duplo nie bede kupowała, mamy podobnej wielkości wadera i cieszy się średnim zainteresowaniem, a myślę właśnie o tych
            allegro.pl/klocki-lego-pudelko-klockow-6131-5529-570el-66380-i1880497702.html
            ale jeszcze się nad tym zastanawiam czy oby nie za mały na ten zestaw
            • patir23 Re: judytka 21.10.11, 23:03
              O widzisz i ja mam ten sam dylemat. W jakim wieku jest Twoj smyk? mój w Swieta 3,5 roku. My nie mamy duplo,ale ostatnio chciałam mu kupic te Wadera mini Blocks, ale akurat było otwarte pudełko i wczepiłam kilka klocków i wydawało mi sie ze strasznie ciezko sie wczepiaja jak i odwrotnie. Wiec nie brałam. Myślałam nad duplo 71 el ale to bardzo mało tych klockow i chyba z nich nic nie "wycuduje" no a duplo drogie sad( I także jakos jestem za Creator mimo ze wszyscy odradzaja ze za mały. Ale jak nie ma porównania do duplo to moze załapie smile Co do lekarskiego zestawu to był nie tak dawno watek o tym,. Ten zalinkowany tylko w innej walizce ktos polecał, ze jest trwały i ma efekty świetlne. Ja rozmyślam nad Dzień i Noc granny też.
              • judytka01 Re: judytka 25.10.11, 18:56
                Mój ma 2,7, mamy Wadery i są w porządku moim zdaniem, klocki dobrze nachodzą na siebie.
                Duplo nie bede kupować, ewentualnie wstrzymam się z małymi lego do następnych świąt.
              • doti_2 Re: judytka 10.11.11, 23:54
                w związku z tym że Duplo to klocki na lata zakupiliśmy w zeszłym roku dwie skrzynki używanych wraz z mega zestawem zwierzątek (bo uwielbia) - całość z trzema płytami budowlanymi 200 zł. Dla syna żadna różnica czy one błyszczące i nówki, czy lekko porysowane - bawi się nimi cudnie i często powraca. więc ja jeśli to komuś nie przeszkadza polecam używane w dobrym stanie bo te klocki są nie do "zajechania".
            • ciociacesia zestaw lekarski 23.10.11, 21:01
              kupilam podobny w zeszlym roku. starszne g. potem dokupilam prawdziwy stetoskop i lusterko dentystyczne i mloda jest zadowolona.
            • agnieszka77_11 Zestaw Lekarski 07.11.11, 21:11
              A ja myślałam o tym zestawie:

allegro.pl/kiddieland-zestaw-maly-doktor-kit-zestaw-lekarski-i1881702490.html
    • patir23 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 21.10.11, 13:09
      Moj na Mikołaja bajke Auta 2 na dvd i mysle nad zestawem lekarza lub jakas gra. Na gwiazdke Lego, piłkarzyki i bardzo chce sterowanego Zygzaka a jesli nie to pewnie jakies inne auto, auta.
      • habibi_sun Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 21.10.11, 21:30
        na razie zbieram pomysły którymi później podzielę się z babciami i resztą chętnego do obdarowywania stadka...
        w tym roku stawiam na ksiązki - koniecznie druga część Poczytaj mi mamo, dwie kolejne części Piaskowego wilka, cos o świętach ( albo dzieci z Bulelrbym albo Basię albo nie wiem cowink, 3 ksiązki z serii Bawidoc ( Ciało, pory roku i piraci)
        mała ma fioła na punkcie Toy story wiec bedzie zestaw link action ( juz wylicytowany w dobrej ceniewink i posciel w tym temacie
        z zabawek: gra spadajace małpki, kasa fiskalna i laptop ( nie mam pojecia jaki)

a dla szukajacych pomysłu goraco polecam grę Lotti karotti - gramy prawie codziennie a mała zwija się ze śmiechu ilekroć mój królik wpadnie do dziurywink i my dorosli mamy niezła zabawę... mamay tez Ricky Ticky ale nie ma takiego szału... fajne sa tez proste obrazkowe domina, niesmiertelny Czarny Piotruś, gry Granna
        • patir23 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 21.10.11, 23:04
          My tez mamy Lotti i Kiki Ricky i obie synek uwielbia...Takze polecam
    • jakw Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 22.10.11, 10:36
      Zaproponuj dziecku, że napiszesz mu list do ww. wink
      • patir23 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 22.10.11, 11:51
        ???
    • logistyka81 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 22.10.11, 12:57
      Mój 3,5 latek mógłby dostać w zasadzie wszystko co zobaczy w reklamie wink Co prawda długo mówi że chce kasę sklepową...ale ja znam życie i wiem że taka kasa prędzej czy później pójdzie w odstawkę. Poza tym postanowiliśmy że nie kupujemy już plastikowych szitów bo poziom zabawek "na chwilę" juz osiągneliśmy maksymalny. Postanowiłam pomyślec za dziecko i kupić mu to co widzę że naprawdę mu się podoba i do czego co chwilę powraca, a nie kupować mu to co "oczy jego kochane chcą" wink
      A zatem kupie mu jakieś lego. Chętnie się bawi a wiadomo że to klocki na lata.
      Drugi prezent to bedzię jakiś element do jego drewnianej kolejki. Most albo kładka (niby małe ale cholernie drogie, no i frajda duża). Drewnianą kolejką będzie się jeszcze długo bawił...nie to co te plastikowe pseudo beznadziejne pociągi.
      • patir23 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 22.10.11, 14:34
        Myślałas jakie lego? Duplo czy Creator?
        • logistyka81 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 22.10.11, 23:07
          Oczywiście myślę o zwykłym lego. Jakiś czas temu kupilismy mu mały zestaw lego creator i ładnie układa. Jest tam ksiażeczka z instrukcją krok po kroku i przy mojej małej pomocy dobrze mu idzie. Niedawno dostał lego races i też całkiem spoko. Ja bym dla dziecka w tym wieku nawet sie nie zastanawiała nad duplo tylko od razu zwykłe. Duplo to jak dla mnie dla naprawdę młodszych dzieci a taki 3 latek już może spokojnie próbować zwykłe lego.
    • aniasa1 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 22.10.11, 23:27
      kupię mu 17 garaz do kolekcji i pewnie padnie z zachwytu..... Jak dorzuce jeszcze jakis tramwaj lub paciąg to bedzei cisza w domu pewnie ze 2 tygodnie.
    • patir23 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 23.10.11, 14:04
      A ja teraz nie wiem co za ok 100 zl wymyslic bo chrzestna sie pytala co kupic a juz nie mam pomysłu. wiem ze zaklepane juz jest lego, piłkarzyki oraz bardzo chce auto sterowane. Rozmyslam nad gra Granna z tej serii smart games lub clicsami...
      • zabulin Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 25.10.11, 10:46
        Z moim jest ciężko- On woli zajecia prawdziwe niz zabawki.

Np. wczoraj, jako ze chory, spędzal cały dzień z osobistą mamusią czyli mła smile i zażyczył sobie piec ciasto/ciastka/
        Nie ma mowy, zeby wykonal cos takiego z ciastoliny.
        Nie, zakasaliśmy rękawy i upiekliśmy ciastka cynamonowe. Walkował, wykrawal, na blaszce układał smile

Zatem może kupie mu kilo mąki, kilo cukru itp??

A tak serio- też mam już dośc plastik szitu.

Życzenie syna to helikopter na pilota. Ku uciesze męża, ktory zapewnil już syna, ze taki helikopter mu Mikolaj przyniesie smile

Poza tym zainwestuję w gry, przybory plastyczne, książki i kupię mu grę Magic Pen Bob Budowniczy
    • ulawit Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 25.10.11, 19:45
      Lista mojego prawie 4 letniego dziecka"
      1. czekolada x 2
      2. Haribo misie
      3. orzeszki
      4. spódniczka
      5. sukienka
      6. " wieczej kredek"

dziś pisała list do Mikołaja
    • mg.marcowa Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 25.10.11, 20:47
      moje corcie dostana domek drewniany dla lalki barbi 3 pietrowy mam nadzieje ze beda lubic
    • koko_st Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 3-4 latkom? 26.10.11, 21:17
      Mojemu 3-latkowi Mikołaj przyniesie tory kolejowe + pociąg i gadżety. Moja firma oferuje zabawki z okazji Mikołaja dla naszych dzieci poprzez stronę internetową, gdzie się składa zamówienia. Firma podaje tylko kwotę i rodzice zamawiają to, co chcą lub co chce dziecko. Dziś siedziałam z małym i pokazywałam mu zabawki, wybrał sobie piętrowe tory kolejowe z pociągiem towarowym, tunelem i akcesoriami.
      Aut ma tyle, że się z pudła wysypują. Kolejki nie ma jeszcze ani jednej. Myślę, że bedziemy się bawić wspólnie, szczególnie tatuś big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka