Dodaj do ulubionych

Bakteria ropy błękitnej

26.10.11, 21:24
Witam u mojej córeczki wyszła w badaniu moczu na posiew ta paskudna bakteria (ropy błękitnej).Zrobie jej jeszcze jedno badanie w innym labolatorium w innym mieście aby mieć sto procent pewności czy to na pewno nie jest pomyłka, bo cały czas mam nadzieje,że to się nie potwierdzi. Mała ogólnie jest zdrowa nie gorączkuje ogólnie nie ma żadnych objawów. Jakiś miesiąc temu skarżyła sie że coś ja tam piecze na dole i dlatego zrobiłam jej to badanie.Miał ktoś z was doczynienia z tą bakterią.Z tego to się juz dowiedziałam to pozostaje nan tylko leczenie szpitalne.Mama jednak nadzieję ze jednak nas to ominie.
Obserwuj wątek
    • jutycha Re: Bakteria ropy błękitnej 26.10.11, 22:55
      Ja leczyłam córkę na tę bakterię. Okazało się u nas że dostała ja jako "bonus" w szpitalu podczas cewnikowania.
      Bakteria wyszła w badaniach po ponad roku od pobytu w szpitalu. Młoda dostała serię bardzo bolesnych zastrzyków, ale robione je miała ambulatoryjnie, tzn w przychodni i domu.
      Od leczenia minęło 6 lat i jak do tej pory nie ma żadnych skutków choroby.
      Poz zakończeniu leczenia mieliśmy jeszcze robione USG nerek i całego układu moczowego, oraz brana pod uwagę była scyntygrafia nerek gdyby obraz USG był nieprawidłowy.
    • annek2 Re: Bakteria ropy błękitnej 27.10.11, 10:32
      Zrób koniecznie jeszcze raz posiew. Mojemu synkowi wyszła ta bakteria w posiewie, robiłam później jeszcze 2 posiewy i nigdy się ona nie powtórzyła. Aż nie chcę myśleć co by było jakbym zaczęła leczyć od razu. A swoją drogą, to jest bakteria typowo szpitalna. Czy twoja córeczka miała jakiś zabieg itp., bo jeśli nie, to szanse na to , że wynik jest błędny rosną jeszcze bardziej.
    • madziulec Re: Bakteria ropy błękitnej 27.10.11, 10:40
      Wiele osob mialo ...

Zrob ponownie badanie, bo mimo wszystko bakteria nie jest tak czesta.
    • melancho_lia Re: Bakteria ropy błękitnej 27.10.11, 11:01
      Mialam kiedyś podobną historię z córką. badanie ogólne ok, w posiewie właśnie ta bakteria w ilości zdaje się 10 do 6. Lekarz zobaczywszy te wyniki i moją córkę roznoszącą mu gabinet zalecił powtórkę. Zrobiłam kolejne badanie (w odstępie zdaje się czterech dni od poprzedniego) z posiewem w innym labie. Badanie ogólne ponownie kryształowo czyste i posiew jałowy.
      Od tamtej pory robię badania tylko w tym drugim labie i nic się nie dzieje złego.
      • gajmal Re: Bakteria ropy błękitnej 27.10.11, 14:23
        U nas ta bakteria była na skórze - wyleczona maścią.
        Zrób jeszcze raz posiew i badanie ogólne moczu (żeby określić czy są w moczu leukocyty)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka