Dodaj do ulubionych

Od kiedy auto zdalnie sterowane?

03.11.11, 14:17
Jak w temacie: w jakim wieku Wasze dzieciaczki dostały pierwszy zdalnie sterowany samochód, kiedy dziecko zaczyna kumać o co w tym chodzi, jakie auto polecacie?
Obserwuj wątek
    • patr77 Re: Od kiedy auto zdalnie sterowane? 03.11.11, 14:27
      Mój mąż kupił naszej corce zdalnie sterowane autko, kiedy ta miała niecale dwa lata, www.mulan.pl/products/323/p/1316/ to ten samochód. Jest fajny miękki i ma nieskomplikowany pilot. Mała go uwielbia. Sterowanie idzie jej tak sobie, ale potrafi przycisnąć, żeby jechał prosto, jak trafi na jakąś przeszkodę, to po prostu podchodzi i przestawia auto.
    • leneczkaz Re: Od kiedy auto zdalnie sterowane? 03.11.11, 14:34
      Na rok- niewypał.
      Na 2 lata- niewypał..
      Pewnie dostanie na wiosnę, bo tatusiowi się marzy nowy tongue_out
    • rulsanka Re: Od kiedy auto zdalnie sterowane? 03.11.11, 14:59
      Mój syn dostał chyba na 2 latka, quada sterowanego przód tył i skręcanie (full wypas) i sobie radził po krótkim przeszkoleniu, sama nie mogłam w to uwierzyć. Generalnie polecam, zabawka rozwija wyobraźnię przestrzenną i koordynację. Moje dziecko nie zafiksowało się na tę zabawkę, ale lubi czasem pojeździć.
      • eliszka25 Re: Od kiedy auto zdalnie sterowane? 03.11.11, 19:12
        starszy dostal zdalnie sterowane auto, kiedy urodzil sie jego mlodszy brat, czyli mial 3 lata i tydzien dokladnie smile. bardzo ladnie sobie z nim radzil, ale auto mialo specjalny pilot dla malych dzieci, czyli w postaci kierownicy. radzil sobie bardzo dobrze i dla malucha w wieku 2-3 lat polecam auto z takim wlasnie pilotem. w wieku 2,5 roku dostal od dziadka wielkie sterowane auto z tradycyjnym pilotem i tak naprawde dopiero gdzies od roku umie nim faktycznie sterowac.
        • anecia88.net Re: Od kiedy auto zdalnie sterowane? 03.11.11, 20:50
          mój dostał na roczek pierwszy ale nie radził sobie dostał pół roku pozniej tez nie chciał w koncu dostał z chicco z kierownica jak skrecał w lewo to autko jechalo wq leo i w koncu zaczal sie nim bawic
          • pitu_finka Re: Od kiedy auto zdalnie sterowane? 03.11.11, 21:31
            Zalinkujcie samochód z pilotem w kształcie kierownicy, proszę.
    • mama_amelii Re: Od kiedy auto zdalnie sterowane? 03.11.11, 21:03
      Kupuję na Gwiazdkę 2,5 letniej siostrzenicy,taki mały różowy garbusek,a moja córka dostanie od cioci na Gwiazdkę jakiegoś Jeepa(ma 5 latsmileSama poprosiła w liście od Mikołaja,bo czasami chłopcy przynosza do przedszkola w dzień zabawki i bardzo jej się podoba.
    • koza_w_rajtuzach Re: Od kiedy auto zdalnie sterowane? 03.11.11, 21:29
      Autka zdalnie sterowane są naprawdę różne, więc na pewno mogłabyś dobrać coś, co byłoby odpowiednie dla Twojego dziecka.
      W tym roku na gwiazdkę autko sterowane mam kupione dla chłopca 1,5-rocznego, ale proste, jeden przycisk odpowiada za to, że w autku się jakaś klapka porusza, drugi przycisk odpowiada za to, że autko jedzie do przodu. Pilot jest połączony z pojazdem jakimś kablem, więc dziecko w ten sposób może nim manewrować i się jakby wspomagać. Autko, które kupiłam jest firmy Smiki. Myślę, że mojemu synowi, który ma prawie 3 lata też by przypadło do gustu mimo, że jest mało zaawansowane, no, ale jako fan pociągów jednak dostanie pociąg wink
    • naomi19 Re: Od kiedy auto zdalnie sterowane? 03.11.11, 21:45
      Córka miała wtedy 2 lata.Specjalny dla małych dzieci, proste funkcje.Nie pamietam firmy, kupiony w Auchan.
      • senait Re: Od kiedy auto zdalnie sterowane? 03.11.11, 21:59
        A co myślicie o tym?

allegro.pl/zwarionany-samochod-sterowany-radiem-r-c-twister-i1896164361.html
        • domi_33 Re: Od kiedy auto zdalnie sterowane? 03.11.11, 22:10
          haj kuleżanko. smile
          widziałam ten model w jednej z małych galerii handlowych. generalnie jest taki za bardzo jak dla mnie z nadmiarem wrażeń. nie jest chyba zbyt dobrze jak dziecku za dużo miga, przewraca się i skacze do tego. zwłaszcza to miganie do palpitacji serca może doprowadzić. no w każdym razie tam jest taki stół i można sobie tym pojeździć. mojego chwilę zainteresowało ale szybko wybrał jednak schody ruchome.
          my mamy takie i czasem się pobawi, ale szału nie ma. zostawia po chwili kierownicę i jeździ po kolanach napędzając autko ręcznie. smile
          https://csimg.pricesavvy.co.uk/srv/GB/00002413106562650/T/340x340/C/FFFFFF/url/chicco-billy-big-wheels.jpg
          • senait Re: Od kiedy auto zdalnie sterowane? 04.11.11, 07:14
            Masz rację. Na początek poszukam czegoś prostszego, bez tego "nadmiaru wrażeń"smile
    • mama_amelii domi 04.11.11, 07:29
      A gdzie można takie autko znaleźć,możesz podac linka?Fajne jestsmile
      • domi_33 Re: domi 04.11.11, 19:00
        a proszę, na allegrusie mi nie wyskoczyło, ale np. tu a tu jest nazwa więc można sobie poszukać. ja mam z tym autkiem super zabawę. smile baaaaaaardzo lubię z niego korzystać, bardziej niż młody. big_grin
        direct.tesco.com/q/R.208-3274.aspx
    • klaipio Re: Od kiedy auto zdalnie sterowane? 04.11.11, 10:48
      Mój dostał jak miał półtora roku, nie za bardzo jeszcze kumał. Jest to samochód z normalnym pilotem nie taki z kierownicą czy przyciskami przód -tył - o taki pilot jak na tej aukcji allegro.pl/zygzak-mcqueen-bohater-auta-cars-r-c-i1890226860.html
      Teram ma dwa lata i półtora miesiąca i śmiga, że hej! Co prawda ma jeszcze problemy żeby w odpowiedniej chwili skręcić, ale ogólnie wygląda tak jakby się z tym pilotem urodził tongue_out
      • anecia88.net domi 04.11.11, 12:03
        mój mały też ma te autko z chicco i też nie zrobiło na nim wrażenia mój syn też woli na kolanachsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka