Dodaj do ulubionych

klocki mega bloks

17.11.11, 19:21
Planuję kupić pierwsze klocki, chciałabym lego duplo ale są drogie, chcę je zastąpić mega bloksami, czy to dobry pomysł? Czy nie są kanciaste, czy się nie łamią itd... proszę o poradę, dziękuję.
Obserwuj wątek
    • 3-mamuska Re: klocki mega bloks 17.11.11, 20:50
      ja mam dla dzieci i sa ok.
    • lexie007 Re: klocki mega bloks 17.11.11, 21:36
      nie wiem ile dziecko ma lat?bo ta takiego maluszka gora 18mcy sa ok ale powyzej to "nic specjalnego". Nie "kleja sie" tak jak np duplo, wystraczy delikatmy ruch dziecka ,a budowla sie burzy. Trudno sie je uklada , bo sie nie przyczepiaja .
      Jak dla mnie wydac wiecej na duplo ,a satysfakcja gwarantowna.
    • daniella31 Re: klocki mega bloks 17.11.11, 22:20
      pozwolę sobie polecić te klocki,które my mamy
      allegro.pl/klocki-waflowe-100-elem-mix-wafle-przestrzenne-i1934558696.html
      Córka dostała je na 4 urodziny....najwiecej budował z nich tatasmilesamochody,zamki,samolotysmilecórka bardzej obserwowała ,trochę układała.
      Za to teraz zabawa na całegosmileSynek (21msc)widzi jak my budujemy i sam już potrafi je łączyć ,wkłada zwierzatka itp....Na topie jest traktor z przyczepką.My składamy traktor,a on wkłada zwierzątka do przeczepkismileNawet córka ,która ma obecnie 9 lat ciagle coś z nich składa.Także jest to zabawka na długie lata.Naprawdę polecam.W linku jest zestaw 100szt.My mamy 200smile
    • wszystko-wiedzaca Re: klocki mega bloks 18.11.11, 12:16
      Mamy i duplo i mega blocks, mega blocks sa dobre jakosciowo i latwiej sie je sklada niz duplo (latwiej polaczyc dwa, zbudowac wieze), ale sa dobre tylko dla maluszkow, tak jak juz ktos tu napisal do 18 miesiecy, bo nic bardziej zlozonego sie z nich nie zbuduje. Dlatego jesli ktos chce zaoszczedzic, radzilabym od razu kupic duplo, moze sa drozsze ale starczaja na dlugo. Moj pieciolatek jeszcze chetnie z duplo buduje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka