Dodaj do ulubionych

biegunka od 3 dni bez gorączki

27.11.11, 11:59
Witam,
mój 17-miesięczny syn ma biegunkę od 3 dni. Nie gorączkował w tym czasie, je normalnie i dużo pije. Jego stolce są wręcz wodniste, wyciekają z pieluchy. Stosowałem już smecte i węgiel. Nic jednak nie pomaga. Wczoraj żona rozmawiała z jedną Panią doktor i ta powiedziała, że jak nie ma gorączki i zachowuje się normalnie to dalej musimy podawać to co do tej pory i pilnować by się dziecko nie odwodniło. Jednak chciałbym wiedzieć co dolega mojemu maluchowi. Czy macie może jakieś sugestie?
Obserwuj wątek
    • aniasa1 Re: biegunka od 3 dni bez gorączki 27.11.11, 13:51
      pewnie jakis wirus. Jesli pije jak piszesz i je to ja bym nie leciala z nim do lekarza bo napewno przywleczesz cos jeszcze do domu. Obserwuj malucha. Gdyby mial objawy odwodnienia to wizyta konieczna ale poki co poczekaj. Ile tych kup jest na dobe? Dziecko oslabione czy normalnie aktywne?
      • janbrzozowski Re: biegunka od 3 dni bez gorączki 27.11.11, 14:15
        3-4 w ciągu dnia no i 2 w nocy. Mały jest aktywny, normalnie się bawi i zachowuje, gdyby nie kupy to okaz zdrowia. Może faktycznie wstrzymamy się z wizytą u lekarza.
    • fasol-inka Re: biegunka od 3 dni bez gorączki 27.11.11, 14:25
      a jakiś ząb nie czyha pod dziąsłem?
      • janbrzozowski Re: biegunka od 3 dni bez gorączki 27.11.11, 14:45
        16 już przeszło, teraz czekamy na piątki od kilku miesięcy. Ale to nie może być od zębów, piątki tak nie powinny przechodzić.
    • monka90 Re: biegunka od 3 dni bez gorączki 29.11.11, 16:37
      Osobiście lubię i stosuje naturalne rozwiązania tzn. nie stosuje chemii mającej na celu zatrzymanie biegunki bo przecież biegunka jest po to żeby pozbyć się wszystkich toksyn. Trzeba tylko dobrze się nawadniać(np Orsalit bo zawiera też elektrolity) i ewentyalnie probiotyki żeby pomóc jelitą w odbudowaniu korzystnej flory bakteryjnej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka