Dodaj do ulubionych

jakie gry zakupiliscie na prezent?

01.12.11, 10:13
rozmyslam nad: Granna: stuku puku, kamelot, auto smart games, madry zamek. Sposrod tych musze wybrac dwie dla chlopca 3,7 mcy
Podoba mi sie make'n'break ale wydaje mi sie ze za wczesnie.
Obserwuj wątek
    • monia2506 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 10:24
      zakupiłam małej (3,7m)kiki ricy.
    • gwen_s Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 10:35
      mój młody ma 3 i 9 mcy smile
      Kupiła "3 traki" na mikołajki, "stuku-puku" dostanie pod choinkę od dziadków... Że zaraz ma urodziny to planuję jeszcze "guzik z pętelką" i jeszcze gdzieś chcę wcisnąć "gdzie jest żabka", może druga babcia kupi pod choinkę smile
      • imika Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 14:36
        3 i 5 latki -pedzace żółwie,kicky ricki,kamelot
      • koraba30 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 14:40
        Kupiłaś juz te 3 traki? Właśnie ja sie "męcze" nad wyborem. kamelot fajny jest i to auto mnie korci bo o 3 trakach nic opinii nie zanlazłam. A co to jest "gdzie jest zabka" na czym polega?
        • lejla81 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 06.12.11, 09:59
          "Gdzie jest żabka" nie do końca mnie przekonuje. Polega na wyszukiwaniu elementów na obrazkach, mój syn szybko się nią znudził. Ale jemu podobają się bardziej gry zręcznościowe.
    • leneczkaz Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 14:38
      a te auto to nie za proste?

Mój dostał 'Spadające małpy' i teraz chce 'Nie pękaj prosiaczku' i 'Reksio podaj'.
      • koraba30 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 14:43
        Na opakowaniu 3-8 wydaje sie ze nie bo poziomy trudności sa różne... Tak samo mozna powiedziec o kamelocie i innych. To autko mozna z klockow ułozyc i kombinacje rozne wiec moze warto. Mój chce tez nie pekaj prosiaku, ale ta gra jest bez sensu karmic prosiaka i tyle, ja wole za ta cene jakies inne gry. Bardziej zrecznosciowe lub logiczne. Taki prosiak moze sie szybko znudzić. Małpki mamy juz, lotti tez, kiki ricky tez.
        • leneczkaz Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 15:06
          No mój ma 3 latka, więc karmienie prosiaka to szał tongue_out
      • mama_amelii leneczkaz 02.12.11, 14:55
        Ja po 2 dniach żałowałam,że moja córka kupiła sobie tego prosiaczka.Nudaaaaaaaa 2 dni pokarmiła,a na 3 już brzuch się nie pompował.Sama sobie uzbierała z kieszonkowego,wiec jej stratasmileTeraz stoi i sie kurzy.Nie polecam,moja też bardzo chciała go mieć.
        • leneczkaz Re: leneczkaz 05.12.11, 16:51
          Hmmmmm, to mnie zastanowiłaś, bo młody już nie mówi o prosiaku a o 'skaczących małpkach' wink.. Więc może odpuścimy na razie.
          • mama_amelii Re: leneczkaz 05.12.11, 20:58
            W małpki gramy często i mamy niezły ubaw za każdym razemsmileZa jakiś czas młodsza dołączy i będziemy grać we czwórkęsmile
            Małpki mam tez zakupione dla siostrzenicy na urodziny,bo ona kocha tą grę,a jeszcze nie ma(ma 4 lata).Nie jest to żadna rewelacja,ale na pewno fajniejsza zabawa niż prosiak.
    • koraba30 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 14:51
      Tak samo jest z tym reks podaj. Wydaje mi sie banalnie prosta jak dziecko zna juz litery,cyfry i figury. Ale to moja opinia tylko. A w smart gamesach trzeba pogłówkować pologikować. Ja myslałam o rety krety lub zły pies jesli juz cos z reklamy bo tez mu sie podobaja
      • leneczkaz Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 15:08
        No ale granie to nie tylko 'dłubanka' i edukacja.. Gra to radość spontaniczna. Wyobrażasz sobie jakie zamieszkanie jak szukacie tej właściwej karty wink ... Mój trochę młodszy ale wiem jak reaguje.

Krety też fajne. Szczególnie w złości tongue_out
    • tijgertje Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 15:10
      Guer smart Games na pewno nie kupowalabym na wyrost. Moga sie wydawac banalne, ale wcale takie nie sa. Lepiej kupic ciut latwiejsza i dac dziecku frajde , ze sobie bez problemu z polowa zadan poradzi, niz zniechecic na dzien dobry. Pierwszy poziom w tych grac zwykle odpowiada przecietnym umiejetnosciom dziecka, ale kolejne sa coraz trudniejsze i z master i wiekszosc doroslych sobie nie da rady.
      • koraba30 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 16:04
        No ale to auto juz dla 3 latkow kupuja wiec chyba warto. Poza tym podobno lubiane sa te gry i rozwijaja wyobraznie. Na poczatku moze ulozyc same łatwe poziomy po czym wracac do gry i układac trudniejsze...
        • slonko1335 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 16:14
          ze smart gamesów dla takiego dziecka kupiłabym auta lub 3traki. Mój trzylatek auta dostanie.
    • errmaris Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 16:13
      moj 3l5m wyprosil gre Operacja (oznaczona jest jako 6+ lat) - jako ze uwielbia anatomie i strasznie chcial wlasnie to. Dostal teraz od dziadkow i pomimo mlodego wieku dobrze sobie radzi. Chyba tylko 2 elementy trudno mu wyciagnac poprawnie.

A na prezent zobaczymy... Tyle tych fajnych gier, ze jeszcze nie zdecydowalam!
      • villa-diodati Twister i Scooby Doo Haunted House. 01.12.11, 21:20
        Dla mojej 4-latkismile
    • budzik11 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 02.12.11, 10:05
      Wygibajtus (wersja Twistera), Pędzące żółwie, bierki (graliśmy u dziadków i dzieciom się bardzo podobało) i duże puzzle dla każdego z dzieciaków.
      • heca7 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 02.12.11, 12:53
        Tylko "Zgadnij kto to?". Dla synów którzy są kompletnie antygrowi. Starszy jest totalnie rozkojarzony i dostaje histerii kiedy przegrywa, dodatkowo oszukuje i nic na to nie działa. Młodszy mówi NIE i jest uparty, ignoruje jakiekolwiek zasady nie tylko w grze. Ale on ma problemy z zachowaniem.
        • lenawawa Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 02.12.11, 13:10
          Doświadczone mamy "graczy" podpowiedzcie jaką grę dla chłopca 2 lata 5 m-cy - nie zna kolorów i cyfr.
          Rozróżnia zwierzęta,lubi auta.pociągi...
          oglądałam gry granna ale nie wiem na co się zdecydoawać większość od 3 lat.......
          • budzik11 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 02.12.11, 13:34
            Granny - mamy "Tęczę" - na rozpoznawanie kolorów (gra planszowa, rzuca się kostką i trzeba położyć kółeczko z odpowiednim rysunkiem na planszy, dodatkowo mozna też prosić o nazywanie kolorów i przedmiotów np. "zielony groszek", czerwona konewka"), gra "Domino kolory" - też Granny (zasady domina oczywiste) a do nauki cyferek - "Cyferki Plus" Trefla (takie 2-częściowe puzzle, trzeba połączyć ilość zwierzątek z cyferką)wink. Dla takiego malucha jeszcze np. gra Stuku-Puku (przybijanie elementów do wzorów na planszach (pinezkami i młoteczkiem, na korku) albo "Zabawa i zabawki" - do 4 obrazków z różnymi formami zabawy trzeba przyporządkować 10 pasujących do nich przedmiotów - np. obrazek z plażą - wiaderko, leżak itd.
            • patir23 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 02.12.11, 14:24
              A to stuku-puku dla starszaka sie nadaje, czy za banalne juz? Chciałam mojemu kupic 3,5 latek,
              • budzik11 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 02.12.11, 17:35
                Mój dostał jako prawie 4-latek - trochę się pobawił, ale szybko (ze 2 tygodnie) mu sie znudziło robienie w kółko tego samego, bo w grze jest chyba 6 plansz/wzorów, potem zaczął przybijać pinezki bezpośrednio do korka i tak robić różne wzorki a potem przestał się bawić.
    • zoslo82 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 05.12.11, 11:50
      podlacze sie pod temat..
      jak poradzi sobie z grzybobraniem prawie 3,5 latka... w grzybobraniu z kubusiem jest napisane, ze jest to gra od 5 lat, z granny od 4 chyba... wiec nie wiem. Mowi sie zeby kupowac gry i zabawki odpowiednie dla wieku, dlatego pytam jakie macie doswiadczena.
      Kupilam sznureczki z granny, wiec za bardzo nie bylo zainteresowania, chetnie uklada puzzle i interesuje sie wlasnie gra planszowa - wyciaga moje, ktore sie zupelnie dla niej nie nadaja.
      Probowalam jej tlumaczyc proste zasady, ale z kostka i pionkiem, ale jescze chyba nie rozumie do konca. Moze gra typwa dla dziecka jej to ulatwi?
      • mikams75 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 05.12.11, 12:30
        ja tez mam ochote na grzybobranie dla 3,5 latki ale rzucanie kostka i przesuwanie pionkiem powinna w chwile zalapac.
        Ja tez nie rozumiem tych oznaczen wieku na grach. Na spadajacych malpkach jest 5+. Dla mnie to dla dla 3latkow.
        • leneczkaz Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 05.12.11, 16:55
          > Ja tez nie rozumiem tych oznaczen wieku na grach. Na spadajacych malpkach jest
          > 5+. Dla mnie to dla dla 3latkow.

Mój 3-latek jest wręcz mistrzem. Zaś mąż prawie 30 lat i idzie mu .. kiepsko wink
          • lejla81 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 06.12.11, 10:07
            No właśnie, mój syn jako trzylatek świetnie sobie radził z Jengą. Grzybobranie spokojnie bym dla 3,5- latka kupiła. My odziedziczyliśmy po kimś używane i czasami gramy.
            • patir23 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 06.12.11, 10:37
              Ma ktos moze Jolly Octopus?
    • lightred Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 05.12.11, 15:43
      u nas gdzie jest żabka i guzik z pętelka się nie przyjęły w ogóle.młody dostanie małpki i kicky ricky
      • sonrisa06 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 05.12.11, 16:30
        Moja pięciolatka dostanie Super Farmera i Loch Ness, kupione w Biedronce smile ale dopiero pod choinkę.
        • sonrisa06 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 05.12.11, 20:24
          sonrisa06 napisała:

> Moja pięciolatka dostanie Super Farmera i Loch Ness, kupione w Biedronce smile al
          > e dopiero pod choinkę.

Własnie dokupiłam Nawiedzony Zamek Scooby Doo, znalazłam za 66 zł i nie mogłam się powstrzymać wink
          Mała będzie przeszczęśliwa, jest fanką Scoobiego smile
    • marta-zs Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 05.12.11, 16:48
      moja(3l) chciala "nie pekaj prosiaczku", miał być na mikolaja, ale nie dalo rady.
      Nigdy nie widzialam swojej córki tak zajętej czymkolwiek innym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka