koraba30 01.12.11, 10:13 rozmyslam nad: Granna: stuku puku, kamelot, auto smart games, madry zamek. Sposrod tych musze wybrac dwie dla chlopca 3,7 mcy Podoba mi sie make'n'break ale wydaje mi sie ze za wczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia2506 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 10:24 zakupiłam małej (3,7m)kiki ricy. Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_s Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 10:35 mój młody ma 3 i 9 mcy Kupiła "3 traki" na mikołajki, "stuku-puku" dostanie pod choinkę od dziadków... Że zaraz ma urodziny to planuję jeszcze "guzik z pętelką" i jeszcze gdzieś chcę wcisnąć "gdzie jest żabka", może druga babcia kupi pod choinkę Odpowiedz Link Zgłoś
imika Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 14:36 3 i 5 latki -pedzace żółwie,kicky ricki,kamelot Odpowiedz Link Zgłoś
koraba30 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 14:40 Kupiłaś juz te 3 traki? Właśnie ja sie "męcze" nad wyborem. kamelot fajny jest i to auto mnie korci bo o 3 trakach nic opinii nie zanlazłam. A co to jest "gdzie jest zabka" na czym polega? Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 06.12.11, 09:59 "Gdzie jest żabka" nie do końca mnie przekonuje. Polega na wyszukiwaniu elementów na obrazkach, mój syn szybko się nią znudził. Ale jemu podobają się bardziej gry zręcznościowe. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 14:38 a te auto to nie za proste? Mój dostał 'Spadające małpy' i teraz chce 'Nie pękaj prosiaczku' i 'Reksio podaj'. Odpowiedz Link Zgłoś
koraba30 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 14:43 Na opakowaniu 3-8 wydaje sie ze nie bo poziomy trudności sa różne... Tak samo mozna powiedziec o kamelocie i innych. To autko mozna z klockow ułozyc i kombinacje rozne wiec moze warto. Mój chce tez nie pekaj prosiaku, ale ta gra jest bez sensu karmic prosiaka i tyle, ja wole za ta cene jakies inne gry. Bardziej zrecznosciowe lub logiczne. Taki prosiak moze sie szybko znudzić. Małpki mamy juz, lotti tez, kiki ricky tez. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 15:06 No mój ma 3 latka, więc karmienie prosiaka to szał Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii leneczkaz 02.12.11, 14:55 Ja po 2 dniach żałowałam,że moja córka kupiła sobie tego prosiaczka.Nudaaaaaaaa 2 dni pokarmiła,a na 3 już brzuch się nie pompował.Sama sobie uzbierała z kieszonkowego,wiec jej strataTeraz stoi i sie kurzy.Nie polecam,moja też bardzo chciała go mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: leneczkaz 05.12.11, 16:51 Hmmmmm, to mnie zastanowiłaś, bo młody już nie mówi o prosiaku a o 'skaczących małpkach' .. Więc może odpuścimy na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: leneczkaz 05.12.11, 20:58 W małpki gramy często i mamy niezły ubaw za każdym razemZa jakiś czas młodsza dołączy i będziemy grać we czwórkę Małpki mam tez zakupione dla siostrzenicy na urodziny,bo ona kocha tą grę,a jeszcze nie ma(ma 4 lata).Nie jest to żadna rewelacja,ale na pewno fajniejsza zabawa niż prosiak. Odpowiedz Link Zgłoś
koraba30 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 14:51 Tak samo jest z tym reks podaj. Wydaje mi sie banalnie prosta jak dziecko zna juz litery,cyfry i figury. Ale to moja opinia tylko. A w smart gamesach trzeba pogłówkować pologikować. Ja myslałam o rety krety lub zły pies jesli juz cos z reklamy bo tez mu sie podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 15:08 No ale granie to nie tylko 'dłubanka' i edukacja.. Gra to radość spontaniczna. Wyobrażasz sobie jakie zamieszkanie jak szukacie tej właściwej karty ... Mój trochę młodszy ale wiem jak reaguje. Krety też fajne. Szczególnie w złości Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 15:10 Guer smart Games na pewno nie kupowalabym na wyrost. Moga sie wydawac banalne, ale wcale takie nie sa. Lepiej kupic ciut latwiejsza i dac dziecku frajde , ze sobie bez problemu z polowa zadan poradzi, niz zniechecic na dzien dobry. Pierwszy poziom w tych grac zwykle odpowiada przecietnym umiejetnosciom dziecka, ale kolejne sa coraz trudniejsze i z master i wiekszosc doroslych sobie nie da rady. Odpowiedz Link Zgłoś
koraba30 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 16:04 No ale to auto juz dla 3 latkow kupuja wiec chyba warto. Poza tym podobno lubiane sa te gry i rozwijaja wyobraznie. Na poczatku moze ulozyc same łatwe poziomy po czym wracac do gry i układac trudniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 16:14 ze smart gamesów dla takiego dziecka kupiłabym auta lub 3traki. Mój trzylatek auta dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
errmaris Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 01.12.11, 16:13 moj 3l5m wyprosil gre Operacja (oznaczona jest jako 6+ lat) - jako ze uwielbia anatomie i strasznie chcial wlasnie to. Dostal teraz od dziadkow i pomimo mlodego wieku dobrze sobie radzi. Chyba tylko 2 elementy trudno mu wyciagnac poprawnie. A na prezent zobaczymy... Tyle tych fajnych gier, ze jeszcze nie zdecydowalam! Odpowiedz Link Zgłoś
villa-diodati Twister i Scooby Doo Haunted House. 01.12.11, 21:20 Dla mojej 4-latki Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 02.12.11, 10:05 Wygibajtus (wersja Twistera), Pędzące żółwie, bierki (graliśmy u dziadków i dzieciom się bardzo podobało) i duże puzzle dla każdego z dzieciaków. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 02.12.11, 12:53 Tylko "Zgadnij kto to?". Dla synów którzy są kompletnie antygrowi. Starszy jest totalnie rozkojarzony i dostaje histerii kiedy przegrywa, dodatkowo oszukuje i nic na to nie działa. Młodszy mówi NIE i jest uparty, ignoruje jakiekolwiek zasady nie tylko w grze. Ale on ma problemy z zachowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
lenawawa Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 02.12.11, 13:10 Doświadczone mamy "graczy" podpowiedzcie jaką grę dla chłopca 2 lata 5 m-cy - nie zna kolorów i cyfr. Rozróżnia zwierzęta,lubi auta.pociągi... oglądałam gry granna ale nie wiem na co się zdecydoawać większość od 3 lat....... Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 02.12.11, 13:34 Granny - mamy "Tęczę" - na rozpoznawanie kolorów (gra planszowa, rzuca się kostką i trzeba położyć kółeczko z odpowiednim rysunkiem na planszy, dodatkowo mozna też prosić o nazywanie kolorów i przedmiotów np. "zielony groszek", czerwona konewka"), gra "Domino kolory" - też Granny (zasady domina oczywiste) a do nauki cyferek - "Cyferki Plus" Trefla (takie 2-częściowe puzzle, trzeba połączyć ilość zwierzątek z cyferką). Dla takiego malucha jeszcze np. gra Stuku-Puku (przybijanie elementów do wzorów na planszach (pinezkami i młoteczkiem, na korku) albo "Zabawa i zabawki" - do 4 obrazków z różnymi formami zabawy trzeba przyporządkować 10 pasujących do nich przedmiotów - np. obrazek z plażą - wiaderko, leżak itd. Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 02.12.11, 14:24 A to stuku-puku dla starszaka sie nadaje, czy za banalne juz? Chciałam mojemu kupic 3,5 latek, Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 02.12.11, 17:35 Mój dostał jako prawie 4-latek - trochę się pobawił, ale szybko (ze 2 tygodnie) mu sie znudziło robienie w kółko tego samego, bo w grze jest chyba 6 plansz/wzorów, potem zaczął przybijać pinezki bezpośrednio do korka i tak robić różne wzorki a potem przestał się bawić. Odpowiedz Link Zgłoś
zoslo82 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 05.12.11, 11:50 podlacze sie pod temat.. jak poradzi sobie z grzybobraniem prawie 3,5 latka... w grzybobraniu z kubusiem jest napisane, ze jest to gra od 5 lat, z granny od 4 chyba... wiec nie wiem. Mowi sie zeby kupowac gry i zabawki odpowiednie dla wieku, dlatego pytam jakie macie doswiadczena. Kupilam sznureczki z granny, wiec za bardzo nie bylo zainteresowania, chetnie uklada puzzle i interesuje sie wlasnie gra planszowa - wyciaga moje, ktore sie zupelnie dla niej nie nadaja. Probowalam jej tlumaczyc proste zasady, ale z kostka i pionkiem, ale jescze chyba nie rozumie do konca. Moze gra typwa dla dziecka jej to ulatwi? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 05.12.11, 12:30 ja tez mam ochote na grzybobranie dla 3,5 latki ale rzucanie kostka i przesuwanie pionkiem powinna w chwile zalapac. Ja tez nie rozumiem tych oznaczen wieku na grach. Na spadajacych malpkach jest 5+. Dla mnie to dla dla 3latkow. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 05.12.11, 16:55 > Ja tez nie rozumiem tych oznaczen wieku na grach. Na spadajacych malpkach jest > 5+. Dla mnie to dla dla 3latkow. Mój 3-latek jest wręcz mistrzem. Zaś mąż prawie 30 lat i idzie mu .. kiepsko Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 06.12.11, 10:07 No właśnie, mój syn jako trzylatek świetnie sobie radził z Jengą. Grzybobranie spokojnie bym dla 3,5- latka kupiła. My odziedziczyliśmy po kimś używane i czasami gramy. Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 06.12.11, 10:37 Ma ktos moze Jolly Octopus? Odpowiedz Link Zgłoś
lightred Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 05.12.11, 15:43 u nas gdzie jest żabka i guzik z pętelka się nie przyjęły w ogóle.młody dostanie małpki i kicky ricky Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 05.12.11, 16:30 Moja pięciolatka dostanie Super Farmera i Loch Ness, kupione w Biedronce ale dopiero pod choinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 05.12.11, 20:24 sonrisa06 napisała: > Moja pięciolatka dostanie Super Farmera i Loch Ness, kupione w Biedronce al > e dopiero pod choinkę. Własnie dokupiłam Nawiedzony Zamek Scooby Doo, znalazłam za 66 zł i nie mogłam się powstrzymać Mała będzie przeszczęśliwa, jest fanką Scoobiego Odpowiedz Link Zgłoś
marta-zs Re: jakie gry zakupiliscie na prezent? 05.12.11, 16:48 moja(3l) chciala "nie pekaj prosiaczku", miał być na mikolaja, ale nie dalo rady. Nigdy nie widzialam swojej córki tak zajętej czymkolwiek innym. Odpowiedz Link Zgłoś