Dodaj do ulubionych

Quercetti mozaiki

08.12.11, 21:12
Mają Wasze dzieci? Chce kupić taka junior 2 lata+, mam wątpliowści jak ze stabilnościa tej "ramki"..... Można jej nie używać? Połozyć całość na stole? Jaka ta ramka jest? Solidna? Nie jeździ wszytsko po stole wywołując frustracje?
Widze ze te baby są takie własnie na płasko leżące a te junior juz nie.
Nie chce tej na płasko bo pewnie za prosta.
Obserwuj wątek
    • nullik Re: Quercetti mozaiki 09.12.11, 11:18
      Chciałam kupić taką mozaikę mojej trzyletniej siostrzenicy. Skonsultowałam pomysł z moim synkiem ( 4,5 roku ) a on na to: mamy w przedszkolu takie mozaiki, ale dla starszych dzieci, bo one maja takie ostre szpilki i maluchy nie moga się nimi bawić.
    • kocio-kocio Re: Quercetti mozaiki 09.12.11, 11:45
      Jeśli dobrze kojarzę te zabawki to to są takie kolorowe "pinezki" do wpinania w sitko.
      Jak sobie wyobrażasz układanie czegokolwiek na stole?
      • tempera_tura Re: Quercetti mozaiki 09.12.11, 12:33
        Tak sobie wyobrazam, zdjecie z dzieckiem, da sie powiekszyc.
        desprejucarii.ro/fantacolor-junior-basic-de-la-quercetti
        • monikaa13 Re: Quercetti mozaiki 09.12.11, 12:45
          A ile lat ma Twoje dziecko?
          • tempera_tura Re: Quercetti mozaiki 09.12.11, 14:18
            2 lata.
    • monikaa13 Re: Quercetti mozaiki 09.12.11, 11:52
      Ja nie za bardzo rozumiem Twoje pytanie ale my mamy taką Safari

https://rik-zabawki.pl/194-224-large/ukadanka-edukacyjna-kolorowe-gwodzie-safari-35010-0896.jpg

Teraz córka ma 5 lat ale dostała ją już dawno, dawno. Nadal się nią bawi, według mnie fajny prezent. Przynajmniej coś innego.
    • mikams75 Re: Quercetti mozaiki 09.12.11, 17:42
      tez nie bardzo rozumiem o co ci chodzi - my mamy takie pinezki wciskane w sitko - fajna zabawka. To sitko mozna miec na ramce albo na stole bo sitko od spodu ma wystajace bolce i mozna wciskac pinezki bez problemu.
    • annek2 Re: Quercetti mozaiki 09.12.11, 22:30
      Synek ma właśnie taką jak to dziecko na zdjęciu. allegro.pl/listing.php/search?string=4195+quercetti&category=11818 Jedyne co mogę zarzucić to ten stojaczek. Jest jakiś taki miękki, trudno wbija się te pinezki jak ramka ( to sitko) jest postawione na tym stojaczku. Za to na podłodze jest jak najbardziej ok. Nic się nie ślizga, ramka solidna. Duży plus to to, że te pinezki są dużych rozmiarów, łatwo małemu dziecku wziąć w rączkę np. no i ryzyko połknięcia też mniejsze. Ogólnie polecam pod warunkiem, że dziecko lubi takie zabawy, synek owszem pobawi się tym trochę ale szału jakiegoś nie ma.
      • hinduska Re: Quercetti mozaiki 09.12.11, 23:06
        Ja to kupiłam mojemy dziecku. Myślałam, że bedzie zainteresowany, ale niestety srednio. Tzn czasem wyciagamy, ale on woli układac te pinezki na kartce, tym szablonie, niż wkładać do dziurek. Zresztą mi się wydaje, że dość cięzko te pinezki sie wkłada. Może za jkiś czas będzie tym lepiej zainteresowany. Ale być może taki typ, bo puzzle też średnio lubi. woli autka, pociągi i zdecydowanie zabawy w ruchu.
      • somacik Re: Quercetti mozaiki 11.12.11, 21:53
        Potwierdzam, stojak jest do bani, nam ciągle ramka z niego wyskakiwała, o wiele wygodniej jest jak ramka leży. Pinezki są dość spore, myślałam, że będą mniejsze. U nas szału nie ma.
    • ga-ti Re: Quercetti mozaiki 10.12.11, 18:49
      Te zalinkowane młoda ma w przedszkolu w maluchach, bawi się nimi dość sprawnie (widziałam na dniach otwartych).
      Dzieciak uczy się kolorów, manipulowania, trafiania, koordynacji wzrokowo-ruchowej wink Dobre.
      • zmorapotwora Re: Quercetti mozaiki 10.12.11, 20:14
        a moj dwulatek bardzo swoja lubi wink oczywiscie wbija te pinezki jak popadnie, bez zadnych wzorow bo za maly a najb podoba mu sie potem wyjmowanie ich wybijajac od spodu
        mamy taka
        merlin.pl/FantaColor-Mrgerita-60-gwozdzi-15mm_QUERCETTI/browse/product/206,969854.html
        ta podstawka jest w ogole gumowa miekka
    • dorota_ja Re: Quercetti mozaiki 10.12.11, 22:30
      moja 17 m-cy jakoś niezainteresowana smile) znaczy lubi plansze oglądać i rzucać tymi klockami wink

może jeszcze za mała jest. śpiewać woli big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka