Dodaj do ulubionych

Singulair.

17.01.12, 09:01
Witam!

Chciałabym zapytać mamy dzieci, które zażywają/ły Singulair. Czy ten lek wywoływał u Waszych dzieci jakieś skutki uboczne? Czy zmieniłyście ten lek na inny? Jeśli tak, to na jaki?

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • julka-4 Re: Singulair. 17.01.12, 09:19
      Moja zażywała.Nie zauważyłam żadnych skutków ubocznychsmile
    • magnolia1973 Re: Singulair. 17.01.12, 11:40
      Moje dzieci zażywają. Nie ma problemów.
    • panna.sarabella Re: Singulair. 17.01.12, 11:59
      moja zażywała, raz w aptece nie było i wzięłam zamiennik - Monkasta - i teraz na nim jesteśmy bo córce bardziej smakuje. Poza tym teraz tylko monkasta jest refundowana - singulair jest na 100%.
      Bierze od roku, nie widzę żadnych skutków ubocznych. Pytałam o takowe lekarkę, stwierdziła że to można latami brać i że to bezpieczny lek.
      • dziennik-niecodziennik Re: Singulair. 17.01.12, 17:07
        na 100%, ale mniej wiecej w cenie zblizonej do tych 25zł za refundowane. u nas jest po 26, wiec różnica cenowa żadna, a pacjenci sie nie musza przejmowac tym czy mają dobrą receptę czy nie...
        • ella_nl Re: Singulair. 17.01.12, 20:04
          Dzięki za odpowiedzi. U nas ten lek kosztuje 115 zł! Kurczę, muszę zapytać w innej aptece.
          Pytałam o te skutki uboczne, bo od kiedy dziecko bierze ten lek to ma problemy ze snem (budzi się kilkakrotnie w nocy z płaczem, wcześniej tego nie było), ma huśtawki nastrojów, jest apatyczna.
        • sueno Re: Singulair. 17.01.12, 21:43
          Prosze podaj nazwe i adres apteki. Chetnie kupie wieksza ilosc. Bo jakos nie chce mi sie wierzyc,skoro w kazdej aptece jest powyzej 100 zl.
          • dorek3 Re: Singulair. 17.01.12, 21:46
            Singulair jest nierefundowany więc producent będzie dawał spore upusty aby obniżyć cenę do poziomu refundacji. Inaczej nic nie sprzeda.
            • mysz1978 Re: Singulair. 17.01.12, 22:41
              115zl????????????? uncertain Kurde... w rok u2011 jak byla promocja to i za zlotowke sie dalo kupic... No ale trudno - najwyzej przejdziemy na odpowiednik.
              Moj syn po Singularze nie ma zadnych problemow, ale kolezanka mowila ze jej corce apetyt spadl jak go zazywala.
              • ania_kr Re: Singulair. 17.01.12, 23:09
                Mój syn zażywa to ponad rok, nie zauważyłam skutków ubocznych. Do tej pory kupowałam za 1 grosz, teraz kosztuje koło 100zł. Jak się skończy zapas, przejdziemy na tańszy zamiennik.
            • sueno Re: Singulair. 18.01.12, 18:14
              Nie bedzie dawal upustow. Z nowym rokiem weszlo pelno przepisow, m. in. likwidacja programow lojalnosciowych, zakaz sprzedawania lekow po promocyjnych cenach ponizej czegos tam i kilka innych. Ceny nadal beda sie roznily w aptekach bo wiadomo zalezec to bedzie po ile apteka kupila w hurtowni, ale nie bedzie lekow po 1 zl, po 1 gr.
              • dorek3 Re: Singulair. 19.01.12, 00:54
                Będzie dawał smile
                Zawodowo zajmuje się min refundacją i znam te mechanizmy od podszewki.
                To co napisałaś nie jest prawdą. Dla leków refundowanych ceny formalnie nie będą się różnić-obowiązują sztywne marże w całym łańcuchu dostaw, dla leków nierefundowanych można działać jak się chce, dlatego część producentów wyszła list woląc dawać rabaty hurtowniom i aptekom niż oddawać kasę NFZtowi.
                • joanon Re: Singulair. 01.02.12, 10:34
                  dorek3 napisała:

> Będzie dawał smile
                  > Zawodowo zajmuje się min refundacją i znam te mechanizmy od podszewki.
                  > To co napisałaś nie jest prawdą. Dla leków refundowanych ceny formalnie nie będ
                  > ą się różnić-obowiązują sztywne marże w całym łańcuchu dostaw, dla leków nieref
                  > undowanych można działać jak się chce, dlatego część producentów wyszła list wo
                  > ląc dawać rabaty hurtowniom i aptekom niż oddawać kasę NFZtowi.
                  Zgadzam się z Tobą, producenci leków nie refundowanych dają spore upusty po to aby im sprzedaż nie padła i teraz w niektórych aptekach można singular kupić za 20pln, oczywiście trzeba się nachodzić i poszukać, ale myślę, że warto
        • aihnoa Re: Singulair. 19.01.12, 11:15
          ale kupowałaś w tym roku po takiej cenie? U nas cena skoczyła z 1 gr do 73 zł.
    • z_lasu Re: Singulair. 18.01.12, 05:18
      Mój syn miał po tym straszne bóle stawów (tak samo zresztą jak moja mama). Najpierw objawiały się głównie w nocy - Mały strasznie płakał, mówił, że wszystko go boli, pokazywał kolejne stawy, potem skarżył się na bóle również w dzień.
    • saguaro70 Re: Singulair. 18.01.12, 08:36
      Moja córka to bierze. Trochę narzeka na ból głowy sad.
      Ale generalnie znosi go ok.
      Jest wiele zamienników- Asmenol, Milukante, Montest, Vizendo. Lecz wszystkie zawierają montelukastum. Próbuj. Czasem wystarczy inna substancja pomocnicza i jest ok.
      Pozdrawiam cieplutko smilesmile
      • grafinia Re: Singulair. 18.01.12, 15:10
        Mój synek bierze od ok. 0,5 roku codziennie na noc i nie mamy żadnych problemów. Stosujemy zamiennik ze względu na cenę.
        • ella_nl Re: Singulair. 19.01.12, 13:56
          A ja byłam dziś w innej aptece i kosztuje tam 63 zł.Czyli jednak nierefundowane leki w różnych aptekach mają różne ceny.
          • dorek3 Re: Singulair. 19.01.12, 14:00
            Nierefundowane mogą mieć różne, refundowane wszędzie te same.
    • an_ni Re: Singulair. 19.01.12, 16:06
      moja corka byla pobudzona, rozedrgana, nie mozna bylo jej polozyc spokojnie spac
      lekarz mowil ze to minie, ale bylo odwrotnie na poczatku nic potem nasilenie
      odstawilismy
    • justak1 Re: Singulair. 20.01.12, 18:52
      Moja córka jest na singular 4,5 roku. Rzeczywiście ostatnio się zrobiła niemożliwa. Hmmm myślałam że to bunt 5-latka w dodatku pojawił się na świecie młodszy brat. Od dziś zrzucam winę na singular wink. Tak na poważnie- u nas żadnych skutków ubocznych.
      • ella_nl Re: Singulair. 20.01.12, 19:40
        Witajcie!
        A ja wczoraj rozmawiałam z pediatrą córki o tym leku i powiedział mi, że Jego syn po tym leku był właśnie "niemożliwy", nie byli wstanie poradzić sobie z humorami syna.
        Po odstawieniu leku przeszło.
        Mąż był dziś w aptece ale w mieście w którym pracuje i zapytał ile tam kosztuje Singulair i kosztuje....19.90 zł!
        • mamka30 Re: Singulair.rozne ceny 21.01.12, 11:13
          wczoraj chciałam kupic Singulair 5 i w jednej aptece kosztowal 115 zl...az mnie zatkało..zadzwoniłam do innych aptek i cena 54zl a w kolejnej aptece 24,60...szok..Farmceutka powiedzila ze na ten lek nie ma ustalonej ceny urzędowej i faktycznie każda apteka ma rózne ceny..Trzeba dzwonic i szukac..szok
    • w_miare_normalna Re: Singulair. 01.02.12, 14:52
      Moja młoda brała go ponad 2 lata i brałaby nadal, ale niestety cena się zmieniła, z 20 zł., na 79 zł. (nie refundowany) i teraz daje zamiennik Drimon się nazywa i kosztuje ok 17 zł.
    • mamamaja30 Re: Singulair. 02.02.12, 23:07
      Syn bierze, krótko, bo ponad miesiąc dopiero, ale nie zauważyłam działań ubocznych. Kupiłam dzisiaj 5 mg po 28 zł za opakowanie.
      • iwcia777 Re: Singulair. 03.02.12, 12:34
        moj syn bierze zamiennik asmenol. Przed nowym rokiem placilam za niego ok 6 zł, teraz zaplacinal 42 zł za 28 tabletek. Chetnie dowiem sie, gdzie jest taki tani singulair.
        aha - zadnych skutkow ubocznych nie zauwazylam - maly ma prawie 5 lat, bierze teraz trzecie opakowanie (jest lobuziakiem, ale taka jego natura), no moze teraz nie spia tak dlugo.
        • ella_nl Re: Singulair. 03.02.12, 13:07
          Jeśli piszesz do mnie o aptekę, to kupuję w Pszczynie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka