ella_nl 17.01.12, 09:01 Witam! Chciałabym zapytać mamy dzieci, które zażywają/ły Singulair. Czy ten lek wywoływał u Waszych dzieci jakieś skutki uboczne? Czy zmieniłyście ten lek na inny? Jeśli tak, to na jaki? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julka-4 Re: Singulair. 17.01.12, 09:19 Moja zażywała.Nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia1973 Re: Singulair. 17.01.12, 11:40 Moje dzieci zażywają. Nie ma problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.sarabella Re: Singulair. 17.01.12, 11:59 moja zażywała, raz w aptece nie było i wzięłam zamiennik - Monkasta - i teraz na nim jesteśmy bo córce bardziej smakuje. Poza tym teraz tylko monkasta jest refundowana - singulair jest na 100%. Bierze od roku, nie widzę żadnych skutków ubocznych. Pytałam o takowe lekarkę, stwierdziła że to można latami brać i że to bezpieczny lek. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Singulair. 17.01.12, 17:07 na 100%, ale mniej wiecej w cenie zblizonej do tych 25zł za refundowane. u nas jest po 26, wiec różnica cenowa żadna, a pacjenci sie nie musza przejmowac tym czy mają dobrą receptę czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Singulair. 17.01.12, 20:04 Dzięki za odpowiedzi. U nas ten lek kosztuje 115 zł! Kurczę, muszę zapytać w innej aptece. Pytałam o te skutki uboczne, bo od kiedy dziecko bierze ten lek to ma problemy ze snem (budzi się kilkakrotnie w nocy z płaczem, wcześniej tego nie było), ma huśtawki nastrojów, jest apatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
sueno Re: Singulair. 17.01.12, 21:43 Prosze podaj nazwe i adres apteki. Chetnie kupie wieksza ilosc. Bo jakos nie chce mi sie wierzyc,skoro w kazdej aptece jest powyzej 100 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Singulair. 17.01.12, 21:46 Singulair jest nierefundowany więc producent będzie dawał spore upusty aby obniżyć cenę do poziomu refundacji. Inaczej nic nie sprzeda. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: Singulair. 17.01.12, 22:41 115zl????????????? Kurde... w rok u2011 jak byla promocja to i za zlotowke sie dalo kupic... No ale trudno - najwyzej przejdziemy na odpowiednik. Moj syn po Singularze nie ma zadnych problemow, ale kolezanka mowila ze jej corce apetyt spadl jak go zazywala. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kr Re: Singulair. 17.01.12, 23:09 Mój syn zażywa to ponad rok, nie zauważyłam skutków ubocznych. Do tej pory kupowałam za 1 grosz, teraz kosztuje koło 100zł. Jak się skończy zapas, przejdziemy na tańszy zamiennik. Odpowiedz Link Zgłoś
sueno Re: Singulair. 18.01.12, 18:14 Nie bedzie dawal upustow. Z nowym rokiem weszlo pelno przepisow, m. in. likwidacja programow lojalnosciowych, zakaz sprzedawania lekow po promocyjnych cenach ponizej czegos tam i kilka innych. Ceny nadal beda sie roznily w aptekach bo wiadomo zalezec to bedzie po ile apteka kupila w hurtowni, ale nie bedzie lekow po 1 zl, po 1 gr. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Singulair. 19.01.12, 00:54 Będzie dawał Zawodowo zajmuje się min refundacją i znam te mechanizmy od podszewki. To co napisałaś nie jest prawdą. Dla leków refundowanych ceny formalnie nie będą się różnić-obowiązują sztywne marże w całym łańcuchu dostaw, dla leków nierefundowanych można działać jak się chce, dlatego część producentów wyszła list woląc dawać rabaty hurtowniom i aptekom niż oddawać kasę NFZtowi. Odpowiedz Link Zgłoś
joanon Re: Singulair. 01.02.12, 10:34 dorek3 napisała: > Będzie dawał > Zawodowo zajmuje się min refundacją i znam te mechanizmy od podszewki. > To co napisałaś nie jest prawdą. Dla leków refundowanych ceny formalnie nie będ > ą się różnić-obowiązują sztywne marże w całym łańcuchu dostaw, dla leków nieref > undowanych można działać jak się chce, dlatego część producentów wyszła list wo > ląc dawać rabaty hurtowniom i aptekom niż oddawać kasę NFZtowi. Zgadzam się z Tobą, producenci leków nie refundowanych dają spore upusty po to aby im sprzedaż nie padła i teraz w niektórych aptekach można singular kupić za 20pln, oczywiście trzeba się nachodzić i poszukać, ale myślę, że warto Odpowiedz Link Zgłoś
aihnoa Re: Singulair. 19.01.12, 11:15 ale kupowałaś w tym roku po takiej cenie? U nas cena skoczyła z 1 gr do 73 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Singulair. 18.01.12, 05:18 Mój syn miał po tym straszne bóle stawów (tak samo zresztą jak moja mama). Najpierw objawiały się głównie w nocy - Mały strasznie płakał, mówił, że wszystko go boli, pokazywał kolejne stawy, potem skarżył się na bóle również w dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
saguaro70 Re: Singulair. 18.01.12, 08:36 Moja córka to bierze. Trochę narzeka na ból głowy . Ale generalnie znosi go ok. Jest wiele zamienników- Asmenol, Milukante, Montest, Vizendo. Lecz wszystkie zawierają montelukastum. Próbuj. Czasem wystarczy inna substancja pomocnicza i jest ok. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
grafinia Re: Singulair. 18.01.12, 15:10 Mój synek bierze od ok. 0,5 roku codziennie na noc i nie mamy żadnych problemów. Stosujemy zamiennik ze względu na cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Singulair. 19.01.12, 13:56 A ja byłam dziś w innej aptece i kosztuje tam 63 zł.Czyli jednak nierefundowane leki w różnych aptekach mają różne ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Singulair. 19.01.12, 14:00 Nierefundowane mogą mieć różne, refundowane wszędzie te same. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Singulair. 19.01.12, 16:06 moja corka byla pobudzona, rozedrgana, nie mozna bylo jej polozyc spokojnie spac lekarz mowil ze to minie, ale bylo odwrotnie na poczatku nic potem nasilenie odstawilismy Odpowiedz Link Zgłoś
justak1 Re: Singulair. 20.01.12, 18:52 Moja córka jest na singular 4,5 roku. Rzeczywiście ostatnio się zrobiła niemożliwa. Hmmm myślałam że to bunt 5-latka w dodatku pojawił się na świecie młodszy brat. Od dziś zrzucam winę na singular . Tak na poważnie- u nas żadnych skutków ubocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Singulair. 20.01.12, 19:40 Witajcie! A ja wczoraj rozmawiałam z pediatrą córki o tym leku i powiedział mi, że Jego syn po tym leku był właśnie "niemożliwy", nie byli wstanie poradzić sobie z humorami syna. Po odstawieniu leku przeszło. Mąż był dziś w aptece ale w mieście w którym pracuje i zapytał ile tam kosztuje Singulair i kosztuje....19.90 zł! Odpowiedz Link Zgłoś
mamka30 Re: Singulair.rozne ceny 21.01.12, 11:13 wczoraj chciałam kupic Singulair 5 i w jednej aptece kosztowal 115 zl...az mnie zatkało..zadzwoniłam do innych aptek i cena 54zl a w kolejnej aptece 24,60...szok..Farmceutka powiedzila ze na ten lek nie ma ustalonej ceny urzędowej i faktycznie każda apteka ma rózne ceny..Trzeba dzwonic i szukac..szok Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: Singulair. 01.02.12, 14:52 Moja młoda brała go ponad 2 lata i brałaby nadal, ale niestety cena się zmieniła, z 20 zł., na 79 zł. (nie refundowany) i teraz daje zamiennik Drimon się nazywa i kosztuje ok 17 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamaja30 Re: Singulair. 02.02.12, 23:07 Syn bierze, krótko, bo ponad miesiąc dopiero, ale nie zauważyłam działań ubocznych. Kupiłam dzisiaj 5 mg po 28 zł za opakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia777 Re: Singulair. 03.02.12, 12:34 moj syn bierze zamiennik asmenol. Przed nowym rokiem placilam za niego ok 6 zł, teraz zaplacinal 42 zł za 28 tabletek. Chetnie dowiem sie, gdzie jest taki tani singulair. aha - zadnych skutkow ubocznych nie zauwazylam - maly ma prawie 5 lat, bierze teraz trzecie opakowanie (jest lobuziakiem, ale taka jego natura), no moze teraz nie spia tak dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Singulair. 03.02.12, 13:07 Jeśli piszesz do mnie o aptekę, to kupuję w Pszczynie. Odpowiedz Link Zgłoś