Dodaj do ulubionych

Basen-pytanie.

26.01.12, 10:09
Witam!
Mam pytanie - czy przy dość dużym katarze chodzicie z dziećmi na basen? Moja (3 lata) męczy mnie, żeby iść na pływalnię, ale mam obawy co do tego kataru.
I mam pytanie dotyczące inhalacji solą fizjologiczną - co dokładnie takie inhalacje dają?Na co są najlepsze (katar? kaszel?).

Dziękuję za wszystkie radysmile
Obserwuj wątek
    • anel_ma Re: Basen-pytanie. 26.01.12, 11:16
      lepiej nie iśc, bo dziecko nasmarka do basenu, fuuj

innych przeciwskazań nie widzę

• carmita80 Re: Basen-pytanie. 26.01.12, 11:21
        Chodze, katar szybciej przejdzie.
        Nie wiem co daje inhalowanie sola fizjologiczna, nigdy tego nie stosowalam.
    • semi-dolce Re: Basen-pytanie. 26.01.12, 11:27
      Na basen można iść. Inhalacje z samej soli fizjologicznej głównie nawilżają śluzówkę.
      • ma_niusia Re: Basen-pytanie. 26.01.12, 11:45
        Z dużym katarem nie chodzę, raz dla zdrowia dziecka (po wyjściu z basenu łatwiej może się "dorobić" do końca, a mój chorowity jest) a dwa dla zdrowia innych - szanuję je i staram sie nie zarażać.
    • mruwa9 Re: Basen-pytanie. 26.01.12, 16:32
      z duzym katarem bym sobie darowala.
    • illegal.alien Re: Basen-pytanie. 26.01.12, 16:49
      Jak mloda miala katar ewidentnie od-zabkowy to poszlam. Gdyby byla chora i miala goraczke, to bym nie poszla.
      Z tym zdrowiem innych to lekka paranoja - od tego baseny sa dezynfekowane, chlorowane, ozonowane czy co tam smile
    • sei-ch Re: Basen-pytanie. 01.02.12, 19:55
      Ja tez bym poszla.. dopoki nie ma temperatury, to nie ma przeciwskazan .. I zreszta katar to nie choroba wink
      • ata99 Re: Basen-pytanie. 01.02.12, 20:32
        Oczywiście mając własny basen na prywatny użytek można pływać ile dusza zapragnie. Jeśli zaś chodzi o baseny publiczne to łatwo sobie wyobrazić codzienną wizytę kilku osób z katarem i w czym się po kilku dniach pływa. Przecież ta woda w basenie nie jest wymieniana codziennie, nawet co miesiąc nie!
        • domi_33 Re: Basen-pytanie. 01.02.12, 20:57
          nie poszłabym nawet sama a tym bardziej z dzieckiem. ale my z tych co katar przechodzi w coś poważniejszego.
          • ella_nl Re: Basen-pytanie. 01.02.12, 22:17
            U nas "problem" sam się rozwiązał bo córkę zaczęło boleć uchosad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka