princessa.of.persia 25.03.12, 16:57 Raczej z tych dziecięcych co sie dosypuje i miesza. Chodzi mi o sklad,zawartość cukru i takie tam. Jakich firm używacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camel_3d Zadne... 25.03.12, 17:28 Kup zwykle kakao, gorzki i zrob z mlekim....dosyp troche cukru... Te wsyzystki nesquiki maja taka ilosc cukru, ze szkoda gatac. Odpowiedz Link Zgłoś
gemmi18 Re: jakie kakao najlepsze? 25.03.12, 17:29 Takie gotowe, rozpuszczalne to chyba Nestle, ale to u babci pije, więc ras na ruski rok. A w domu mam zwykłe kakao gorzkie - wlewam trochę mleka, wsypuję 2 płaskie łyżki kakao, dolewam resztę mleka i mieszam. Robię to w szejkerze, łyżeczką długo się trzeba napracować . Przelewam do kubka i słodzę miodem - na szklankę 250 ml daję ok. 1 łyżeczki. Jest przepyszne. Na ciepło lepiej kakao się rozpuszcza w mleku. Odpowiedz Link Zgłoś
azomim Re: jakie kakao najlepsze? 25.03.12, 18:56 Do zwykłego kakao (koło łyżeczki na filiżankę) wlewam trochę wrzątku, żeby je rozpuścić, po czym zalewam do pełna mlekiem. Nie słodzę. Mój synek lubi gorzkie Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: jakie kakao najlepsze? 25.03.12, 19:59 DecoMorreno ma rozpuszczalne 50%, cudownie pyszne, i sypie się niewiele, mniam Z popularnych najwięcej kakao, jakieś 18% ma GoodyCao z Lidla, zawiera też cynamon, przez co ma taki pyszny smaczek Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: jakie kakao najlepsze? 25.03.12, 20:45 kakao granulowane to nie tylko nesquiki,. jak nie ma czasu, a zazwyczaj nie ma go rano, granulki ulatwiaja zycie. w sklepach ekologicznych popatrz. powinny miec mniej cukru. ale bez niego sie nie obedzie Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: jakie kakao najlepsze? 25.03.12, 21:06 Kupuje Nesqika a teraz mamy Puchatka. Ja sypie tylko jakies pol lyzeczki albo 1 plaska tak zeby byly jakies sladowe ilosci bo mlody bialego mleka nie chce wiec troche oszukuje mu to mleko a tez nie chce sypac tego wiecej bo po co. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: jakie kakao najlepsze? 25.03.12, 21:34 a ja polecam bardzo szwajcarski wynalazek ovomaltine. nie jest to zwykle kakao, tylko zdrowy napoj na bazie zboza, z niewielkim dodatkiem kakao. nie jest to taki slodki ulepek, jak inne rozpuszcalne kakao dla dzieci, ma witaminy i w szwajcarii jest polecany jako zdrowe, pozywne sniadanie dla niejadkow, ktore rano nie maja ochoty na sniadanie przed szkola. moj 5-letni syn pije wlasnie takie kakao co rano, bo to jedyne, co w niego wmusze o takiej porze. w polsce tez mozna kupic. bardzo polecam. allegro.pl/listing/search.php?stringvomaltin%C4%99&sourceid=Mozilla-search Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Musze cie zmartwic... 26.03.12, 05:40 Ovomltine zostala skrytykowana przez expertow od zywienia za duza ilosc cukru. Wiec az tak zdrowe to to nie jest. Ma prawie 18% cukru. Na poczatku byl to napoj dla oslabionych osob...taki energy drink ). Ale reklama zrobila swoje i napoj jest reklamowany jako zdrowy dlamcalej rodziny. Co tak do konca prawda nie jest. Najlepsze wciaz jest gorzkie, naturalne kakao z mlekiem i dodatkiem miodu. > a ja polecam bardzo szwajcarski wynalazek ovomaltine. nie jest to zwykle kakao, > tylko zdrowy napoj na bazie zboza, z niewielkim dodatkiem kakao. nie jest to t > aki slodki ulepek, jak inne rozpuszcalne kakao dla dzieci, ma witaminy i w szwa > jcarii jest polecany jako zdrowe, pozywne sniadanie dla niejadkow, ktore rano n > ie maja ochoty na sniadanie przed szkola. moj 5-letni syn pije wlasnie takie ka > kao co rano, bo to jedyne, co w niego wmusze o takiej porze. w polsce tez mozna > kupic. bardzo polecam. > allegro.pl/listing/search.php?stringvomaltin%C4%99&sourceid=Mozilla-search Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 camel, raczej ja ciebie musze zmartwic 26.03.12, 14:38 mie wiem camel, skad masz te rewelacje, ale w ovomaltine nie ma ani ziarenka bialego cukru. za to jest slod z jeczmienia, ktory daje wrazenie slodkosci (przynajmniej teoretycznie, bo dla mnie jest to w ogole nieslodkie i ja musze sobie doslodzic, synek pije bez cukru). nawet na opakowaniach jest zaznaczone, ze nie zawiera cukru, a sklad to: ekstrakt slodu z jeczmienia (65%), mleko odtluszczone, kakao, jajka i witaminy. jest to owszem napoj dosc energetyczny, bo sa w nim weglowodany z jeczmienia, ale cukru tam nie ma. dlatego, ze jest to dosc spora dawka energii, moze zastapic sniadanie niejadkowi lub dziecku, ktore rano nie jest w stanie nic zjesc zaraz po przebudzeniu. taki wlasnie jest moj syn i dlatego dla nas to bardzo dobre rozwiazanie. dodatkowa zaleta jest tez to, ze po zwyklym kakao mlody mial straszne zaparcia, a po tym jest wszystko w porzadku. zwyklego kakao dla dzieci nie kupowalam nigdy, bo tam zawsze na pierwszym miejscu jest cukier, a kakao jako takiego co najwyzej 16 %. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d tu znalazlem-. 26.03.12, 16:42 das-ist-drin.de/Ovomaltine-Getraenkepulver-500-g--11771/ Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 a to dziwne 26.03.12, 19:08 www.ovomaltine.ch/startseite-ch/haeufige-fragen.htm na opakowaniach stoi jak byk, ze nie ma cukru i w skladzie jest dokladnie to, co ci napisalam. nie wiem, moze kiedys bylo z cukrem. teraz z pewnoscia nie jest. no, chyba ze oszukuja i nie podaja skladu, ale w to akurat watpie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 rozwiazalam zagadke 26.03.12, 19:14 bo to ovomaltine, ktore ty zalinkowales, to jest ovomaltine crunchy i to jest raczej cos w rodzaju czekolady do picia, chrupiacej do tego. to zawiera cukier. podobnie, jak np. czekolada ovomaltine, batoniki, ciasteczka czy platki crunchy. mi chodzi o czyste ovomaltine, dokladnie takie www.ovomaltine.ch/startseite-ch/ovo/getraenke/ovomaltine/produkte.htm w tych cukru nie ma i takie pije moj syn i takie polecalam Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: rozwiazalam zagadke 26.03.12, 20:01 das-ist-drin.de/Ovomaltine-Crisp-Muesli-330-g--11770/ No fakt..w tym nie ma..czyli ovomqltine i zwykle kakao wygrywaja Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Znalazlem cos w lidlu... 26.03.12, 09:20 Nie wiem czy w polskich lidlach jest dostepne, ale warto zobaczyc. Kakaowy napoj mleczny milbona. Zawiera tylko 8% cukru. Dla porownania...nesquik zawiera 77% cukru! Czyli wsypujac 3 lyzki nesquika na szkalne ponad 2 i pol lyzki z tego to cukier...... Nowa ovilantina ma 11% cukru.. Kakao puchatek ma ponad 82 % cukru.. Odpowiedz Link Zgłoś
pamplemousse1 Re: jakie kakao najlepsze? 26.03.12, 09:57 Żadnych gotowców Zwykłe kakao lub karob Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: jakie kakao najlepsze? 26.03.12, 10:16 princessa.of.persia napisała: > Jakich firm używacie? Nie uzywamy zadnych firm bo nie zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: jakie kakao najlepsze? 26.03.12, 11:22 do picia nie podaje wcale, lubi mleko, wiec nie doprawiam niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia zwykle z biedronki 26.03.12, 11:33 sypie łyzeczke kakao, lyzeczke ksylitolu, odrobine wrzątku, rozmieszam dobrze, uzupełniam mlekiem. jak dziecko ma fantazje ze xchce ciepłe to daje wiecej wrzatku albo wstawiam na chwile do mikrofali Odpowiedz Link Zgłoś
lula_p Re: jakie kakao najlepsze? 26.03.12, 14:00 używam zwykłego, gorzkiego kakao. Sypię płaska łyżeczkę kakao, płaską cukru, odrobinę mleka i mieszam taką ubijaczką do mleka do kawy z ikei za 6 zeta przez jakies 3 sekundy W międzyczasie resztę mleka podgrzewam, jak się podgrzeje dolewam do kubka i gotowe. Nie zajmuje to więcej czasu niż zrobienie kakao z granulek. No może o te 3 sek. mieszania, a o ile zdrowiej Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladkamilka13 Re: jakie kakao najlepsze? 26.03.12, 18:29 Kupuję "kakao express" zawiera 23% cukru. Jak dla nas rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś