Dodaj do ulubionych

Fotograf i domowe sesje dziecięce

25.03.12, 19:58
Czy skorzystalibyście z usług profesjonalnego fotografa, który przyjechałby do Waszego domu żeby upamiętnić Wasze pociechy? Myślę tu głównie o noworodkach i niemowlętach z którymi ciężko się wybrać do profesjonalnego studia. Przeglądałam ostatnio różne takie oferty i ciekawi mnie czy ludzie z tego korzystają?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 25.03.12, 20:08
      Majac noworodka, ostatnia rzecz o jakiej bym pomyślała, to wizyta obcej osoby w domu.
      Zresztą, nie wiem, może gdybym miałakilkusetmetrową chałupę,a w niej gosposie (kucharkę i sprzątaczkę) i nianię, to może i pozwoliłabym sobie na taką rozrywkę. Ale nie miałam - sprzątać trzeba było samodzielnie, gotować albo odgrzewac też, a jak akurat dziecię nie było do mnie przyssane, to miałam co robić, na przykład zajać się sobą.
      • batutka Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 26.03.12, 00:24
        Nie i nie widzę takiej potrzeby. Robimy zdjęcia naszym córkom przy okazji różnych uroczystości, wycieczek, a także w czasie zwykłych czynności, w zwykłe dni.
        Takie sztuczne ustawki nie podobają mi się.
    • camel_3d Jasne.. 25.03.12, 20:23
      Mam taka pania fotograf. Przychodzi do mnie zawsze w listopadzie. Podczas 1 wizyty maly mial 2 tygodnia. TLko ona robi wystawe o roznach rodzinach i bedzie jeszcze 7 lat przychodzila...
      • angelkochanie Re: Jasne.. 25.03.12, 21:05
        MOja mala miala sesje zdjeciowa w wieku 3 dni tongue_out
        To byla sesja zdjeciowa w szpitalu smile slicznie ulozona na kocyku i w koszyku , z misiaczkami itd. do tego kalendarz, kartki z podziekowaniem, kubeczek i inne duperelki jak CD itd.
        • paliwodaj Re: Jasne.. 25.03.12, 21:43
          nie, nie wyobrazam sobie przywiezienie calego osprzetowania, lamp. rowniez tych sufitowych do mojego domu, czasu marnowanego na ustawienie powyzszych, szukanie odpowiedniego pomieszczenia, a tlo i stelaze na rozwieszenie tla?

Mialam kiedys takowego w domu, oferowal promocyjne ceny na sesje, zdjecia wyszly szaro -buro zle oswietlone, syna polozylismy na stole na poduszce na brzuszku, bez sensu.

Wole dzieci zabrac do studia, zrobic sesje w 20 minut i tyle. Nie przesadzajmy niemowlaka przeciez czasami wynosi sie z domu, chociaz moze nie wszyscy to robia..., a noworodkowi nie wiedze potrzeby robic sesji
          • emily_valentine Re: Jasne.. 25.03.12, 23:25
            My mieliśmy 3 takie sesje, linki są w mojej sygnaturce tongue_out
            I fotograf wcale nie przyjechał z toną sprzętu, tylko z jedną torbą wink
            • camel_3d Re: Jasne.. 26.03.12, 09:21
              Super te fotki!
            • zjawa1 Re: Jasne.. 26.03.12, 21:14
              emily_valentine napisała:

> My mieliśmy 3 takie sesje, linki są w mojej sygnaturce tongue_out
              > I fotograf wcale nie przyjechał z toną sprzętu, tylko z jedną torbą wink
              Bo jesli fotograf jest dobry to nie potrzebuj ton sprzetusmile
              Fotki ciekawewink
            • angelkochanie Re: Jasne.. 27.03.12, 07:51
              Superanckie fotki..a maly miod malina smile
            • ga-ti Re: Jasne.. 25.06.13, 11:16
              Śliczne zdjęcia! No ale i dzieciątko fajniusie, do taty podobny wink
              Podoba mi się, bo jest nieprzesadzone, nieprzegadżetowane, nie za bardzo ustawiane, ciekawe.
            • aniasa1 Re: Jasne.. 25.06.13, 12:48
              emily_valentine
              mam nadzieje ze duzo nie zaplacilas za ten "profesjonalizm" foty przeswietlone, czarne dziury, zlane tlo, brak szczegolu, nieumiejetnie nalozone filtry.....
              Ujecia niektore fajne. Dla kogos kto nie ma aparatu dobrego moze i fajne ale jak dla mnie za malo....
              • malgosiek2 Re: Jasne.. 26.06.13, 19:43
                A ja myślę, że to jej studio ;P
              • noemi23 Re: Jasne.. 28.06.13, 19:38
                aniasa1 napisała:

> emily_valentine
                > mam nadzieje ze duzo nie zaplacilas za ten "profesjonalizm" foty przeswietlone,
                > czarne dziury, zlane tlo, brak szczegolu, nieumiejetnie nalozone filtry.....
                > Ujecia niektore fajne. Dla kogos kto nie ma aparatu dobrego moze i fajne ale ja
                > k dla mnie za malo....

No co tych zdjęć w linku muszę się zgodzić, jak na zdjęcia profesjonalne to za mało... Przyznam nieskromnie, że sama podobne ujęcia zrobiłam swojemu bratankowi swoim podręcznym Nikonem L28 wink
                • emily_valentine Re: Jasne.. 28.06.13, 20:29
                  W takim razie jak tu są same profesjonalistki, to zapraszam, bo planuję kolejną sesję swojemu dziecku.
                  Ja niestety zdjęć robić nie umiem, więc chętnie dam komuś zarobić smile
                  • noemi23 Re: Jasne.. 28.06.13, 20:53
                    Ale ja nie twierdzę, że te fotki są beznadziejne, są ładnie zrobione ( oczywiście oceniam zdjęcie a nie modelawink ), z tym, że mega profeska to nie jest, jeśli chodzi o aspekty wspomniane wcześniej przez inną forumkę. Gdyby była to amatorska robota, to ocena byłaby wyższa a jeśli mowa o profesjonalnej sesji to wyznaje zasadę" płacę - wymagam".
                    emily_valentine napisała:

> W takim razie jak tu są same profesjonalistki, to zapraszam, bo planuję kolejną
                    > sesję swojemu dziecku.
                    > Ja niestety zdjęć robić nie umiem, więc chętnie dam komuś zarobić smile
                    >
        • deelandra Re: Jasne.. 21.06.12, 12:40
          angelkochanie napisała:

> MOja mala miala sesje zdjeciowa w wieku 3 dni tongue_out
          > To byla sesja zdjeciowa w szpitalu smile slicznie ulozona na kocyku i w koszyku
          > , z misiaczkami itd. do tego kalendarz, kartki z podziekowaniem, kubeczek i inn
          > e duperelki jak CD itd.
          czyli kicz w najgorszym wydaniu
    • el_elefante Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 26.03.12, 09:13
      Owszem, skorzystałbym chętnie. Oczywiście nie na drugi dzień po przyjeździe ze szpitalasmile. Mowa o fotografie, którego profesjonalizm nie kończy się na poprawnym technicznie wykonaniu zdjęcia. Co w tym złego, że chce się mieć piękną pamiątkę? Każdy potrafi pstryknąć fotkę, ale nie każdy potrafi wykonać fotografię.
      • paliwodaj Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 26.03.12, 15:53
        emily sliczne fotki i sliczne dzieci , ale wlasnie te w plenerze o wiele ladniesze, jest wiecej mozliwosci i dobry , kreatywny fotograf jest w stanie zrobic piekna sesje
        Te w domu, tez fajne, ale pozy i rekwizyty baaaardzo oklepane , znane i czesto uzywane na calym swiecie, co absolutnie nie pomniejsza slicznosci modeli
        • emily_valentine Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 26.03.12, 18:00
          dziękuję bardzo za komplementy smile
          Paliwodaj, to jest jedno dziecko, tylko w różnym wieku - 5m, 12m i 18m wink
          Sesje robimy +/- co pół roku, letnie mają być z założenia plenerowe/urodzinowe (Młody jest z lipca), a zimowe na razie w domu, jak będzie śnieg, to następna będzie też plenerowa wink
          Mam zapalnowane już 2 następne, na razie zbieram pomysły smile
    • marysia1189 Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 26.03.12, 16:01
      Jakbym miała czas i pieniądze to bym się zastanawiała, ale w obecnej sytuacji nawet nie pomyślałam o tym.
      • kasialip5 Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 26.03.12, 17:04
        Tak robiłam takie sesje zdjęciowe dzieciom. Uważam, że to fantastyczna pamiątka i wkrótce znów zamierzam zrobić taką sesję dzieciom.
    • milou_milou Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 26.03.12, 18:25
      Ja tez robilam domowe, jak maly mial 4 miesiace, a pozniej juz w plenerze.
      • gocha500 Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 26.03.12, 18:51
        takie sesje robione z pomyslem to fantastyczna pamiatka!
        ja zaluje ze nie mialam sprzetu jak mloda bnyla taka malutka!
        teraz sama oferuje takie uslugi.mam sprzet oswietlenie na statywach i bydujac swoje portfolio namawiam znajomych do robienia fotek swoim pociechom.
        pozniej sa bardzo zadowoleni!

ostatnio robilam rozbudowana sesje ciazowa mojej kolezance a jak sie urodzi jej coreczka to 2 tyg po urodzeniu max 3 bedzie kolejna sesja.

warto poswiecici ten jeden dzien i zrobic malenstwu pare ladnych fotek bo to pamiatka na cle zycie.
        • zjawa1 Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 26.03.12, 21:36
          Uwazam, ze jest to swietna pamiatka. Tylko trzeba trafic na dobrego fotografa... Ja mam kupe takich zdjecsmile zaraz cos zalinkuje, z tym ze mam w domu zawodowca z licznymi nagrodami foto na koncie. W prawdzie na co dzien nie trudni sie w fotografowaniem dzieci, ale robi dla nas wyjatek mysle, ze foty sa naprawde rewelacyjne!
          • jolas545 Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 24.06.13, 21:59
            Naprawdę taka sesja zdjęciowa to świetna pamiątka. Ja sama mialam sesje ciążową a poźniej mojej malutkiej córci i akurat trafiam na fajną fotografkę i jak najbardziej ją polecam www.keikoart.pl
    • aniasa1 Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 26.03.12, 21:41
      Chetnie bym zrobila sesje swojemu 3-latkowi ale w plenerze. Jak sie urodzil to przyjaciel/fotograf robil mu foty. Kapitalna sprawa. Tymbardziej ze jestesmy wszyscy troje na tych zdjeciach. Teraz bylby grzeczniejszy przy kims obcym bo na moich zdjeciach wszedzie jest rozmazany..... Ja takich studyjnych zdjec nie lubie.
      • zjawa1 Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 26.03.12, 23:03
        to nasze fotki od 3 miesiaca az do 4( ostatnie zdjecie) roku zycia.
        Mialam je na twardym dysku, takie pierwsze z brzegusmile
        httpimages39.fotosik.pl/1404/baeeeba8c7faad82med.jpg://
        • zjawa1 Re: Fotograf 26.03.12, 23:15
          Poprawne, chyba linkismile
          http://images39.fotosik.pl/1404/baeeeba8c7faad82m.jpg
          http://images39.fotosik.pl/1404/8d34f0e392c24ae7m.jpg
          http://images38.fotosik.pl/1449/d8ef6cd6ad7ab6a0m.jpg
          http://images49.fotosik.pl/1413/680707f2be0ef5dam.jpg
          http://images35.fotosik.pl/1271/fa4601eea1355ebcm.jpg
          http://images40.fotosik.pl/1451/be066f6ab583a65em.jpg
          http://images41.fotosik.pl/1404/2f21acaf558b874em.jpg
          http://images49.fotosik.pl/1413/bc589121a585dec2m.jpg
          http://images46.fotosik.pl/1416/1ca86926fd222c73m.jpg
          • angelkochanie Re: Fotograf 27.03.12, 07:54
            wstaw wieksze zdjecia...wink kocham ogladac zdjecia smile
            • zjawa1 Re: Fotograf 27.03.12, 09:18
              Kliknij na dane zdjecie, to Ci sie powiekszy na caly ekransmile
              • gosi-a-k Re: Fotograf 27.03.12, 12:23
                Zdjęcia piękne smile, ciekawa jestem jakiego fotograf używa sprzętu smile
                • gocha500 Re: Fotograf 27.03.12, 14:11
                  wystarczy nawet polprofesjonalny aparat-lustrzanka,wszsytko tez zalezy od tego co do niego dokrecisz!im jasniejszy obiektyw tym lepiej!
                  ponadto to tak anaprawde to nie aparaty robia zdjecia tylko ludzie!
                  ciekawe zdjecie zrobisz i malpa choc owszem nie uzyskasz takiego rozmytego tla jak uzywajac lustra!

potem jeszcze troche programu graficznego i po krzyku!

bo takie nieobrobione foty wierzcie mi sa bure brzydkie i naprawde nieatrakcjne!
                  • gosi-a-k Re: Fotograf 27.03.12, 15:18
                    wiem, też pstrykam smile, dlatego ciekawi mnie jaki obiektyw został użyty smile. Masz racje bez obróbki zdjęcia najczęściej mało ciekawe są, choć myślę, że nie zawsze ta obróbka potrzebna jest, wszystko zależy od tego w jakich warunkach zostało zrobione, czasem ustrzeli się taką fotę, że nie potrzebna żadna korekta smile
                    • zjawa1 Re:gosi-a-k 27.03.12, 20:57
                      Pierwsze, zalinkowane zdjecia sa robione najtansza lustrzanka Canona. Wiem, ze byl to aparat starej generacji.
                      Ostatnie dwa zdjecia robione byly juz innym aparatem.
                      Nie zmam sie na obiektywach itp. Wiec nic nie jestem w stanie Ci na ten temat powiedziec, musialabym zapytac.
                      Jedno wiem napewno, zdjecia te nie byly obrabiane w fotoshopie itp.
                      Jak to mowia mi zawodowcy-dobry fotograf znajacy sie swietnie na swym fachu nie musi korzystac z takich retuszow.
                      A pisalam, ze zdjecia robil mi ktos, kto ma juz naprawde bardzo duzo nagrod w prestizowych konkursach foto. Z tego co pamietam ma nawet kilka 1-rwszych miejsc.
                      Z tym, ze o czym tez wspomnialam, nie zajmuje sie robieniem fotek dzieci, slubow itp.
                      My stanowimy wyjatej jako ze jestesmy blikos spokrewnieni.
                  • mika_p Re: Fotograf 27.03.12, 16:57
                    A mnie się te zdjęcia z rozmytym tłem nie podobają. Jedno, dwa - OK, ale cała seria... dla mnie to pretensjonalne. W fotografii cenię sobie realizm, a taki widok jest nienaturalny, normalnie oko odrywa sie od obiektu i rejestruje tło.
                    • gosi-a-k Re: Fotograf 27.03.12, 18:09
                      A mnie się podobają smile, i nie są sztuczne. To czy tło jest rozmazane czy nie, zależny od długości ogniskowej w obiektywie i tego czy się z niej skorzystało. Im większy zoom tym tło bardziej rozmazane smile. Zdjęcia są śliczne, bardzo naturalne... Właśnie taką fotografię lubię, co nie znaczy, że studyjne zdjęcia nie są fajne, tylko to zupełnie inna bajka smile.
                      • zjawa1 Re: Fotograf 27.03.12, 21:06
                        Tak, ogniskowa-masz racjesmile Widze, ze znasz sie na tym, ja znam sie na robieniu zdjec o tyle, o ile potrafie obsluzyc swojego automatasmile
                    • zjawa1 Re: Fotograf 27.03.12, 21:02
                      Zalinkowalam pare zdjec z ok 300 takich, ktore ma zrobione.
                      Mnie sie bardzo podobaja one, znajomym rowniez, bo nie sa na tzw ,,jedno kopyto" jak robi wiekszosc fotografow w tym kraju. Sa pelne artyzmu, inwencji tworczej.
                      Nie rozumiem co tam jest ,,nienaturalnego"? Skoro fotografowane bylo to, co dookola znajdowalo sie, rozumiem, ze nie przepadasz za tzw. eozmazaniem tla.
                      Wlasnie, tlo nie bylo rozmazywane w fotoshopie, ale podczas robienia zdjecia, to ponoc wazna roznica, tak slyszalam. Chodzi chyba o jakies przyslony, ale moge sie mylic co, do nazwy.
                      • noemi23 Re: Moje dzieło 28.06.13, 20:45
                        Kilka fotek wykonanych przeze mniewink Do profesjonalnych zdjęć jeszcze im dużo brakuje, ale biorąc pod uwagę że to dopiero mój początek przygody z fotografią i sprzęt z jakiego zostały zrobione też starej daty, myślę że nie wyszły najgorzejwink

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/lb/be/btes/cFKJ7p7WDxOmkV6H4B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/lb/be/btes/hPw6MoFyG2DDqemsSB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/lb/be/btes/EigBGv5BDpufaoD5QB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/lb/be/btes/FMng54OZUt2j2OYWyB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/lb/be/btes/hmUMHbx9BaakawbhKB.jpg
    • mama_amelii Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 27.03.12, 21:48
      Taksmile
      Mam sesję noworodkowa młodszej córki.Fotograf przyszedl do szpitala i zrobił fajne zdjęcia z drugiej doby życia.Do domu bym nie zapraszała,ale w szpitalu zajęło to dosłownie 15 min dużo lepszym sprzetem niż my mamy,a pamiątka słodka.Wkleję zdjęcia z 2 doby zycia,takie pierwsze lepsze które mam na pulpiciesmile
      Latem moje dziewczynki miały sesję wspólną,pojechałyśmy do fotografa i piękne fotki wyszły.Sesja kosztowała 200zł ,dostałam 300 zdjęć na płytce i uważam,że warto było.W korytarzu wisi ich wspólne zdjęcie 50-70 cm.Nie potrafiłabym zrobić tak fajnych zdjęć.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/md/yb/uo9f/j5QBK3fUnMBfRwLJRB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/md/yb/uo9f/ocUFsJoxQJGdoawYpB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/md/yb/uo9f/axNdPDBpOWyjaYa0mB.jpg
    • justus.m Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 04.04.12, 16:08
      Jestem fotografem i tez robię takie zdjęcia, i nie ma znaczenia czy klienci chcą w domu czy u mnie w studio naprawdę polecam bo to są najpiękniejsze chwile w Waszym życiu.
      Coraz więcej ludzi korzysta z tego typu usług, a im mniejsze dziecko (niemowlę) tym póżniej uwierzcie mi jeszcze wiecej chcecie,te stroje, czapeczki, walizeczki, chusty, mhm przepięknie.
      Takie zdjęcia póżniej przypominają nam jak dziecko nasze pachniało nie nie śmiejcie się z tego ale tak jest nasza wyobraźnia jest bardzo wielka.
      Pozdrawiam
      • gocha500 Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 04.04.12, 17:09
        dziewczyny nie tylklo ogniskowa daje efekt tak rozmytego tla rowniez bardzo otwarta przyslona!
        ja mam obiektyw nikkor 50mm 1,8G i wystarczy na maxa otworzyc przyslone i jest piekny bokeh ale i mala glebia ostrosci wiec latwo o rozmycia przy obiekcie ktory nie pozostanie statyczny!

co do obrobki kaazda fota wymaga obrobki bo chocby korekta balansu bieli albo kontrastu dziala cuda!!!ewentualnie inne skadrowanie zdjecia!obrobka to nie tylko drastyczna ingerecja czy retusz to tez drobna korekta kolorow i nasycenia barw i jest pieknie!

a fakt foty dzieciece w domu badz w plenerze sa piekne i naprawwde sa przepiekna pamiatka!!!
        ja wchodze wlasnie w biznes foto i narawde szczerze namawiam na takowe sesyjki bo dziecinstwo bardzo szybko mija!

co do tego co sie komu podoba czy rozmyte tlo czy nie to wszsytko nalezy ustalic z fotografem!dobry fotograf przeprowadzi tqaka rozmowe wykona sesje zgodnie z sugestiami klienta ale rowniez zrobi fotki wg swojego pomyslu i wizji jako alternatywe do wyboru przez klienta! i moim zdaniem takiego trzeba szukac zeby unikanac rozczarowan!
    • illegal.alien Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 21.06.12, 12:17
      Mam to szczescie, ze mam tate z profesjonalnym sprzetem i dobrym wyczuciem.
      Mam milion i piec zdjec mojego dziecka, z kazdego okresu zycia smile Wszystkie naturalne, bardzo ladne i profesjonalnej jakosci smile
    • monisienek Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 22.06.12, 15:11
      Ja z kolei jestem ZA ROBIENIEM ZDJĘĆ. Jeśli tylko Twoje dziecko / cza / obowiązki domowe Ci na to pozwalają, to jak najbardziej. smile

Nie ma co robić porządków w całej chałupie bo i tak na zdjęciu widać tylko kawałek kanapy, albo coś. Pooglądaj sobie DOKŁADNIE takie zdjęcia.

Ja chodzę z całą rodziną do fotografów różnych regularnie i mamy już mnóstwo pamiątek rodzinnych. Pierwsza jeszcze za moich czasów w liceum: ja, rodzice, rodzeństwo, dziadki, ciocie itp. Potem przed ślubem, jak todzina z USA przyjechała, potem w ciąży, i teraz znów planuję.

Natomiast ja wolę sesje poza domem, bo jest ciekawiej. W parku, albo w studiu. smile
    • saszanasza Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 24.06.13, 23:47
      sama robię sesje swoim dzieciom, niekiedy dzieciom koleżanek, nie muszę na szczęście wydawać kasy na coś,co mogę zrobić rownie dobrze samasmile
      • nihiru Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 25.06.13, 08:34
        Sasza - bez obrazy ale różnica w jakości tych zdjęć jest dramatycznasmile
        • saszanasza Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 25.06.13, 09:17
          nihiru napisała:

> Sasza - bez obrazy ale różnica w jakości tych zdjęć jest dramatycznasmile

a skąd wiesz jakie ja robię zdjęcia, z miniaturki???
          wierz mi że moje zdjęcia nie odbiegają jskością od tych prezentowanychsmile
          • saszanasza Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 25.06.13, 09:17
            a i photoshopa też mamwink
            • saszanasza Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 25.06.13, 09:40
              mnie takie zdjęcia wystarczająsmile

http://i42.tinypic.com/futnki.jpg

http://i42.tinypic.com/2rggdgy.jpg

http://i41.tinypic.com/2v1p2xe.jpg

http://i42.tinypic.com/r8gimx.jpg

itd.itd.

• nihiru Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 25.06.13, 11:29
                zwracam honor - bardzo ładne zdjęcia i urocza córeczkabig_grin
                • saszanasza Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 25.06.13, 11:45
                  dzięki nihirusmile
                  jestem "fotograficzną amatorką pasjonatką"big_grin
                  takich zdjęć mam tak dużo, że od 4 lat zabieram się do wymiany zdjęć dziecięcych, które wiszą w salonie (robione jeszcze malpką) na aktualne (no... ładniejsze) i zdecydować się nie mogę które wybraćsad
                  • nihiru Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 25.06.13, 14:15
                    > jestem "fotograficzną amatorką pasjonatką"big_grin

To tak jak i jasmile

Ja z kolei od roku usiłuję zrobić galerię i idzie mi jak krew z nosauncertain
                    • saszanasza Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 29.06.13, 14:27
                      nihiru napisała:
                      >
                      > Ja z kolei od roku usiłuję zrobić galerię i idzie mi jak krew z nosauncertain

bo zazwyczaj szewc bez butów chodzismile
                      • emily_valentine Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 29.06.13, 16:03
                        Sasza, piękne zdjęcia robisz smile

Natomiast Noemi, nie gniewaj się, ale twoje fotki zupełnie nie w moim stylu.
    • oregano1 Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 27.06.13, 13:02
      Byłam przeciwna takiej sesji ,jak mój wnuczek był malutki,teraz załuje bo profesjonalne fotki są cudne(ma robione 1 w roku,teraz ma 3).Pani fotograf,nie była u moich dzieci w domu,tylko odwiedzają ja w jej Studio.Polecam taką pamiatke,chociaż codzienne uwiecznianie mijajacych chwil ,przez rodziców jest też super i świetnie oddaje zmiany zachodzace w dzieciu.
      • nena20 Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 27.06.13, 19:53
        szkoda wydawać kasę na taka usługę,
        doprawdy zrobienie dziecku zdjęcia to żadna większa filozofia
        • wro-tka Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 28.06.13, 23:07
          jeśli nie widzisz różnicy (bo niektórzy nie widzą - ucięta ręka, nieostre, przepalone- cud miód) to faktycznie szkoda kasy.
          ale kto wie, co z naszych dzieci wyrośnie wink

jestem za!
          • saszanasza Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 29.06.13, 18:41
            wro-tka napisała:

> jeśli nie widzisz różnicy (bo niektórzy nie widzą - ucięta ręka, nieostre, prze
            > palone- cud miód) to faktycznie szkoda kasy.

niestety potwierdzam, od siebie mogę dodać jeszcze nietrzymanie poziomów, ucięty psi nos i język. te zdjęcia posiadają wiele błędów, których nie znajdziesz na większości zdjęć profesjonalnych. piszę większości, bo i wśród profesjonalnych fotografów są partacze liczący na to że człowiek się nie zna i czepiać się nie będzie.
    • jw.ow Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 28.03.14, 13:21
      Tak jednak wolałabym jechać do studia, gdzie jest profesjonalne oświetlenie. W domu niekoniecznie są warunki do tego... Niektorzy ludzie po prostu nie potrafią robić zdjęć i myślę, ze warto mieć jakies profesjonalne na pamiatke smile
    • toya666 Re: Fotograf i domowe sesje dziecięce 30.03.14, 20:30
      Nie podobają mi się sztuczne ustawki typu wsadzanie dziecka do kosza wiklinowego, zakładanie mu przebrania pszczółki i inne sztuczności.

Jeśli fotograf miałby umiejętność pięknego uchwycenia codzienności, to bym się może zdecydowała. Ale przy starszym niemowlaku lub 1-3 latku. Przy noworodku odpada (po co???).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka