Dodaj do ulubionych

owsiki - prasowanie?

28.05.12, 01:57
Witam
Jestesmy po kurcji na owsiki. wszystko prane w 60 st. reczniki, posciel, bielizna i wszystkie rzeczy noszone w tym okresie - wszyskie czyli całej rodziny. Proszę o informację czy rzeczy należy wszystkie wyprasowac?czy tylko bielizna reczniki posciel czy jaja mogą przejść z rzeczy na rzeczy jesli leża koło siebie? Czyli podczas prasowania nalezy prasowac prawą i lewą stronę?

Niby śmieszne pytania ale mam stertę rzeczy do prasowania i prasuję juz 2 wieczór - prasuję wszystkie rzeczy domowników poczynajac od pościeli z dwóch stron i kupka się nie zmiejsza. Czy to faktycznie taka dłuuuuga praca. Czy poduszki ozdobne też trzeba prasować ?
Obserwuj wątek
    • peplux Re: owsiki - prasowanie? 28.05.12, 11:15
      owsiki wg mojej wiedzy giną w termperaturze 75C. Ja wszystko prasowałam z lewej jak i z prawej .... wszystko, wszystko wszystko. Łącznie z zabawkami przelaniem wrzątkiem wszystkie pluszaki itp. Mnie się zeszło tydzień.sad Owsiki mogą być wszędzie niestety...
    • saguaro70 Re: owsiki - prasowanie? 28.05.12, 11:35
      Niestety,musisz jeszcze posiedzieć przy żelazku.
      Pozdrawiam cieplutko smilesmile
    • marita6 Re: owsiki - prasowanie? 28.05.12, 17:57
      dziękuję za odp. no to wracam do "sauny" w ten piękny dzień jeszcze trochę pracy przede mna, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka