Dodaj do ulubionych

Kettler speedy czy Puky LRM?

05.06.12, 10:48
Który rowerek biegowy polecacie?
Obserwuj wątek
    • tomanksa Re: Kettler speedy czy Puky LRM? 05.06.12, 11:40
      Synek ma Kettlera i polecam go ze wszystkich sił, tyle, że gdy go dostał był trochę starszy od twojej córeczki ( miał 2lata i 4 miesiące) a najniższa wysokość siodełka była dla niego na styk, tak więc nie wiem czy Kettler nie będzie za duży dla twojej córeczki. Zmierz jej długość nóżki. W Kettlerze siodełko najniżej ma 33 cm a w Puky 30 cm.
    • tempera_tura Re: Kettler speedy czy Puky LRM? 05.06.12, 11:44
      Kettler ma strasznie twarde siodełko. Nie dałabym rady jechać, nie wiem jak dzieciaki sobie radzą....
    • tempera_tura Re: Kettler speedy czy Puky LRM? 05.06.12, 11:46
      Dla dziewczynki (jak sie domyslam rok i dziesiec miesiecy) zdecydowanie mały Puky.
    • mia-p Re: Kettler speedy czy Puky LRM? 05.06.12, 12:14
      Kettler jest wyższy niż Puky. Sugeruj się długością nóżki, bo moja córka jak miała dwa lata i 2 miesiące (raczej niska jest) to na Kettlera była za mała i kupiłam Puky. Póki co jestem bardzo zadowolona, ale trzeba pamiętać, że to rowerek raczej na jeden sezon.
    • isiaisia Re: Kettler speedy czy Puky LRM? 05.06.12, 12:51
      ja polecam btwin run ride z Decathlonu
      mała dostała go jak miała 2 lata i 5 m ale odrazu musielismy siodełko trochę do góry podniesc bo było za nisko, a jest na 25 centylu wiec raczej niewysoka
      jak masz mozliwosc to podejdz i przymierz małą do tego czy innego modelu
      • lofmitender Re: Kettler speedy czy Puky LRM? 07.06.12, 12:10
        takze mamy ten rowerek ale synek jeszcze sobie na nim do konca nie radzi bo jest troszke za niski... ma 85cm wzrostu
    • anianiunia2507 Re: Kettler speedy czy Puky LRM? 05.06.12, 14:11
      Wydaje mi sie ze obydwa roweki sa bardzo fajne i dobrej jakosci,jednak puky chyba zdecydowanie drozszy....
    • aleksandra1357 Re: Kettler speedy czy Puky LRM? 05.06.12, 14:17
      Mam oba! Jestem zatem wyrocznią smile Miałam Kettlera speedy 10 po starszym synu, ale młodszy nie dosięgał do ziemi i kupiłam PUKY lrm.
      Kettler jest zdecydowanie dłuższy, większy, ale siodełko ma jedynie 2-3 cm wyżej niż PUKY. Mój syn jeździł na PUKYm od 82 cm, ale ma wyjątkowo długie nogi. Teraz ma 86 cm, rok i 10 miesięcy i przesiadł się już na Kettlera, a Puky sprzedaję.
      Kettler jest lżejszy o pół kilo, a mi się zdaje, że nawet więcej. Kettler jest prostszy, poręczniejszy i starcza od 85 cm do końca rowerkowania biegowego. Puky ok. 95 cm wzrostu robi się zdecydowanie za mały.
      PUKY jest świetny, ale drogi, ciężki i mały.
      Kettler jest dla mnie idealny, choć trochę mu może brak pompowanych kół (lrm też nie ma, oczywiście).
      • ola_mi aleksandra 05.06.12, 14:43
        a masz gdzies ogłoszenie odnośnie tego PUKY, jaka jest cena?
        • aleksandra1357 Re: aleksandra 05.06.12, 15:01
          Wystawiłam na allegro, ale ja sprzedaję tylko w Warszawie, nie wysyłam. Obecnie ok. 145 zł, ale mam nadzieję, że będzie więcej. Sama kupiłam mało używany za prawie 200 zł.
    • aniasa1 Aleksandro 05.06.12, 17:27
      Powątpiewam czy aby napewno masz PUKY.... Moj synek ma wlasnie taki i ma 105 cm wzrostu i jescze mozna mu podniesc ok 1-2 cm siodelko. Nie zgadzam sie ze jest za maly przy 95 cm. I moj brzdac tez raczej z tych dugonogich......
      Do zalozycielki watku: PUKY ma nisko opuszczona rame, tak ze dziecko moze opierac na niej nozki jak sie rozpedzi, odpychac jedna noga i ogolnie łatwiej mu wsiąść na rowerek - to chyba wazne na poczatku
      • aleksandra1357 Re: Aleksandro 05.06.12, 22:22
        aniasa1 napisała:

> Powątpiewam czy aby napewno masz PUKY.... Moj synek ma wlasnie taki i ma 105 cm
        > wzrostu i jescze mozna mu podniesc ok 1-2 cm siodelko. Nie zgadzam sie ze jest
        > za maly przy 95 cm.

Przykro mi, że powątpiewasz. Może masz większego PUKY. Mój 4-latek ma ok. 105 cm. Na Kettlerze wygląda jeszcze jako tako, choć i ten trochę za mały, ale na PUKYm lrm wygląda po prostu komicznie. Ten rowerek jest malutki. Owszem, może pewnie na nim jeździć dziecko mające ok. 100 cm wzrostu, ale bez dużego komfortu.
        • aniasa1 Re: Aleksandro 05.06.12, 23:14
          Byc moze mamy rozne.... Faktycznie sa w roznych rozmiarach
    • a_lex Re: Kettler speedy czy Puky LRM? 05.06.12, 22:49
      i do jednego i do drugiego córka będzie pewnie za mała teraz. dziecko musi - siedząc na siodełku - swobodnie stawiać całe stopy na ziemi.
      zmierz nogę dziecku, samym wzrostem się nie sugeruj. a najlepiej przymierz rowerek smile
      my mamy stridera, jest mały - siodełko od 28 cm, ale ma duże koła (12") i duży zakres regulacji wysokości siodła (do 40 cm). jest lekki i wygodny.
    • ani-a9 Re: Kettler speedy czy Puky LRM? 05.06.12, 23:44
      syn od 22 mca życia (raczej nie jest wysoki) do teraz (3.5 roku) śmiga na Kettlerze, nosi go, znosi ze schodów, wnosi, prowadza - to był nasz najlepszy zakup dla niegowink polecam go szczerze, choć w zderzeniu z Puky nie wiem jak wypada bo tego rowerka nie mam i nie znam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka