Dodaj do ulubionych

Jaki niekapek polecacie??

27.06.12, 22:19
Moze to idiotyczne pytanie ale syn (rok i 4 m-ce) nie umie pic ze słomki, o szklance póki co mogę zapomnieć bo leje sie po bluzce ze szok. Używałam niekapka AVEntu ale krew mnie zalewa bo z niego ciągle cieknie (sączy sie) z odpowietrznika. Jaki niekapek możecie polecic, dokładnie chodzi o to czy dziecko nim rzuca turla przewraca do góry nogami a płyn nie wycieknie. Mam juz dość przebierania małego po kilka razy na dzień a nie bedę mu picia wydzielać. Kiedy chce sam podchodzi do stoliczka i pije.
Obserwuj wątek
    • camel_3d zaden... naucz pic z kubka.. 28.06.12, 10:49
      ma 16 meisiecy!!!

nalewasz do kubka bardzo malo picia..na jeden lyk... a nie pol kubka.. i podajesz.
      i zakladasz sliniak.. nie rib z dziecka ofermy.. ma juz 16 miesiecy.

a poza domem zwykla butelke...

• wiki11110 Re: zaden... naucz pic z kubka.. 28.06.12, 13:47
        Nie robię z dziecka ofermy. Nie mam czasu biegać za synkiem ze szklanka i dopytywać czy chce pić, zwlaszcza ze mi nie odpowie bo nie mówi. Córka miala 19 m-cy jak sama nauczyla sie pić z kubeczka aczkolwiek na wychodzenie z domu i taka brałam niekapka bo ani ze zwykłej butelki nie mogła zalapać jak sie napić ani ze słomki i wybacz ale ciągle zalane dziecko to nie jest fajna sprawa bo w pewnym momencie nie masz co mu suchego założyć a już w przypadku wyjscia z domu tym bardziej. Dziękuje za konstruktywną uwagę.
        • camel_3d Re: zaden... naucz pic z kubka.. 28.06.12, 23:25
          jak mlody mial 19 miesiecy to nozem i widelcem jadl...

kwestia tego czy dasz dziecku sie rozwijac czy dla walsnej wygody na sile opozniasz rozwoj...
          • wiki11110 Re: zaden... naucz pic z kubka.. 30.06.12, 14:33
            Co do opóźniania rozwoju to akurat nie masz racji. Ja obserwuje własne dzieci i wiem czy to 'juz czas czy nie'. Córka radziła sobie świetnie z piciem z kubka a syn wkłada do środka jęzor jak kotek. Gratuluję wybitnego dziecka wink
            • camel_3d Re: zaden... naucz pic z kubka.. 03.07.12, 22:56
              to moze mu nalewaj maly lyk, zeby sie nauczyl.
              tak to u nas w zlobku bylo...
    • oa2 Re: Jaki niekapek polecacie?? 28.06.12, 14:12
      też miałam problemy z kapiącymi niekapkami - avent - kapał, bidon nuby - kapał - ale w domu bo używamy, podobno bidon canpol nie kapie / wg koleżanek z piaskownicy /
      my obecnie na spacery zabieramy soczki w butelce po wodzie dla dzieci Kubuś Water - ma fajny "dziubek" z zaworkiem, dzięki czemu nie kapie! Nasza mała bardzo szybko się do niego przyzwyczaiła wink
      • mysz1978 Re: Jaki niekapek polecacie?? 28.06.12, 21:07
        allegro.pl/tommee-tippee-pierwszy-kubek-4m-kolorki-new-i2452411384.html
        u nas sie sprzwdzil ten zwykly. Albo zwykly z canpola
        allegro.pl/kubek-z-oslonka-niebieski-canpol-wyprzedaz-i2452404782.html
        moze cos takiego? allegro.pl/tommee-tippee-bidon-lyczek-24m-i2428440922.html

a moze taki z dwoma uszami wyprobuj ??? allegro.pl/kubek-treningowy-250ml-canpol-i2442261799.html
      • mamatin Re: Jaki niekapek polecacie?? 28.06.12, 23:44
        > my obecnie na spacery zabieramy soczki w butelce po wodzie dla dzieci Kubuś Wat
        > er - ma fajny "dziubek" z zaworkiem, dzięki czemu nie kapie! Nasza mała bardzo
        > szybko się do niego przyzwyczaiła wink

te butelki są super! napoje Kubuś są wstrętne (opinia moja i córki), ale butelka świetna.
    • nauboczu Re: Jaki niekapek polecacie?? 28.06.12, 21:13
      tomee tippee. mały, zgrabny, córka, mimo, że świetnie pije ze wszystkich szklanek, butelek i słomek nadal chętnie z niego pije. Czasami taki nadal się przydaje. Iza ma 2,4 roku.
      • kiniox Re: Jaki niekapek polecacie?? 29.06.12, 10:40
        Podpisuję się pod tym. Te kubki są po prostu świetne: www.burak.pl/szukaj/skladany-kubek/. Dla mnie rada, że w domu normalny kubek, a poza domem butelka jest bez sensu. Moje dzieci w ogóle nie piją z butelki, więc po co mam ją wprowadzać? Wolę zwykły kubek w domu i niekapek w podróży.
        • wiki11110 Re: Jaki niekapek polecacie?? 30.06.12, 14:36
          am taki kubeczek big_grin tylko mały znalazł sobie z nim świetną zabawe, odwraca do góry nogami, potrząsa i rozciera płyn po czy się da. Ale faktycznie pod moim okiem świetnie mu sie z niego pije.
    • gosi-a-k Re: Jaki niekapek polecacie?? 28.06.12, 22:29
      u mnie najlepiej sprawdza się taki photos02.istore.pl/20888/photos/midi/13235546.jpg. Córka z takiego piła przez ponad rok mimo że świetnie radziła sobie z kubkiem, ale na spacery był idealny. Syn jest w tym samym wieku co Twój i też pije z takiego. Nie ma możliwości się nim oblać.
    • moni_ka30 Re: Jaki niekapek polecacie?? 28.06.12, 23:08
      allegro.pl/tommee-tippee-bidon-sportowy-360-ml-24m-i2393003363.html
      taki. mielismy przerozne, tym mozna rzucac, kopac, przewracac i nie ciekl.
      • piorunek76 Re: Jaki niekapek polecacie?? 29.06.12, 12:47
        Polecam jest rewelacyjny, pije się jak ze zwykłego kubeczka. LOVI kubek niekapek 360 JUNIOR 250 ml 12m+
        • bbacha Re: Jaki niekapek polecacie?? 29.06.12, 13:40
          Uhm, tylko wystarczy nim lekko uderzyć w stół a kleks na całego sad moja córka ma 15 miesięcy i zwykle mocno akcentuje że skończyła pić, więc do 360 st. wlewam tylko wodę.
          A ona upodobała sobie bidon starszego brata taki z Nuka www.ceneo.pl/6360575?se=3IgTthCzP3rJdqy-_qR_bD_H4ZjbMHZt&gclid=CKD_m8Cu87ACFQrN3wodSG6ruA ze sportowym ustnikiem pstryczkiem i właśnie zamówiłam jej taki. Ten się nie leje ale jak jest zamknięty wiadomo. Ja ogólnie polecam niekapki z Tommee Tippee, przeszłam Aventy, Lovi, Canpole ale zwykle wracam do Tommee.
          • just_tusia07 ustnik canpol 29.06.12, 18:21
            allegro.pl/ustnik-silikonowy-do-kubkow-canpol-babies-i2438108253.html
            polecam ten ustnik canpola. Nie cieknie i pasuje do butelek Avent. aukcja przykładowa, ja taniej kupuje stacjonarnie.
    • magdalenas9 Re: Jaki niekapek polecacie?? 29.06.12, 21:16
      trochę tego przetestowaliśmy. testowaliśmy od 6 miesiąca życia młodej i chyba najlepiej wypada nuk z małym ustnikiem.
    • 18_lipcowa1 Re: Jaki niekapek polecacie?? 04.07.12, 09:57
      ja juz dawalam w normalnej szklance
      no ale rozumiem ze dla niektorych rodziców to trudne ponizej 4 rz
      wiec proponuje to co ja bralam do auta, albo na spacer bo by sie nie zalało
      albo lovi 360 albo butelke z dziubkiem
    • karwals Re: Jaki niekapek polecacie?? 08.07.12, 15:41
      Wg mnie najlepszym kubkiem niekapkiem jest kubeczek firmy Nuk. Przejrzyj moją recenzję na temat tego kubka : nozzle.blog.onet.pl/NUK-Kubek...DA2012-05-29,n . Zapraszam
      • batutka Re: Jaki niekapek polecacie?? 08.07.12, 19:47
        Jak moje córki były młodsze, kupowałam im zawsze kubki-niekapki ze sklepu Mothercare (tej samej firmy). Próbowałam chyba wszystkich na rynku, ale te były najlepsze: nie kapały (no może powiem inaczej: kapały najmniej wink)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka