Dodaj do ulubionych

Do mam z warszawy

02.07.12, 09:09
Poleczcie gdzie można się wybrać z dziećmi w warszawie . Wybieram się na 2-3 dni z dziećmi i oprucz zoo nic nie przychodzi mi do głowy .Dodam że w Koperniku byliśmy, więc odpada
Obserwuj wątek
    • melancho_lia Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 09:15
      Moi lubią ogród botaniczny w Powsinie, zwłaszcza spacery po kamieniach w wodzie i ścieżkę górską.
    • batutka Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 09:18
      Polecam parki: Powsin, Łazienki. Ja uwielbiam też park Szczęśliwicki (Ochota) - fajne miejsce dla rodziców z dziećmi.
      Możecie też wjechać windą na taras widokowy PKiN.
      Na lody na Starówkę wink
    • deelandra Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 09:25
      prawdę mówiąc w stolycy jest niewiele rozrywek dla małych dzieci
      ja polecam ogromny plac zabaw niedaleko metra Wilsona
      • aniasa1 Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 19:50
        jesli to jest ogromny placyk zabaw to ja chyba mianuje sie ksiezniczka.......... Jest bardzo wiele do zrobienia z dziecmi tylko trzeba chciec a nie psioczyc
        • deelandra Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 22:55
          mianuj się kiciu, bo plac jest bardzo duży
          a poza tym odpimpaj się ode mnie, bo się w końcu poślizgniesz i rozbijesz sobie dupsko
          • aniasa1 Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 23:12
            > mianuj się kiciu, bo plac jest bardzo duży
            Nie jest bardzo duzy. mam obcykane wieksze placyki w wa-wie. byc moze ze wzgledu na ten swoj starczy wiek chcialo mi sie zawsze ruszyc tylek chocby na drugi koniec miasta i powtarzam to sredni placyk. Taki jakich wiele.

> a poza tym odpimpaj się ode mnie, bo się w końcu poślizgniesz i rozbijesz sobie
            > dupsko
            smialo. nie z takimi sobie radzilam. Tymbardziej ze niskich polotow jestes to i nie spoce sie za bardzo.......
            Najpierw ocen siy na zamiary a potem dopiero ujadaj...........
            • deelandra Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 23:16
              hał hał
              • deelandra Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 23:20
                o rany wygasiłam to stare pudło i jak się powietrze oczyściło!
    • semi-dolce Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 11:49
      W parku w Powsinie były kiedyś fajne baseny na dworze, nie wiem czy nadal są?
      • ma_niusia Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 12:36
        semi-dolce napisała:

> W parku w Powsinie były kiedyś fajne baseny na dworze, nie wiem czy nadal są?

Są.

Też powsin polecam. Spacer brzegiem Wisły, przejażdżka tramwajem wodnym, fontanny na starówce...
        • semi-dolce Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 13:23
          > Są.

O, to dobra wiadomość.

Jesli natomiast chcecie fajne baseny, nie koniecznie w samej Wawce to polecam termy Mszczonów.
        • turnesolka Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 13:49
          Gdzie dokładnie są ten baseny? często tam bywamy i jeszcze nie znaleźliśmy.
          W niedzielę po południu są tam koncerty fortepianowe. Nasz 1,5 roczniak bardzo lubi. Siedzimy sobie na uboczu w cieniu, na trawce, robimy piknik, muzyka gra, jest świetnie
          • ma_niusia Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 17:56
            Ale mówisz o tych basenach w Powsinie?
            Jak wchodzisz po schodach od strony autobusu 519 to od razu skręcasz w lewo i zaraz widać wejscie na basen. Jeszcze wcześniej, przed muszlą koncertową.
    • aniasa1 Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 19:05
      Zalezy w jakim wieku dzieci. Ja polecam:
      - Muzeum Wojska Polskiego, ale przy ul Wiertniczej - duzo miejsca do biegania, czolgi, helikoptery, migi. Obok jest fajny park. Moze tez byc MWP przy Alejach Jerozolimskich, ale mniej eksponatow maja.
      - Muzeum kolejnictwa przy Towarowej. Bardzo duzo modeli pociagow. Przykroj od staroci po nowoczesne, na zewnątrz kilkanascie odreteurowanych starych parowozow (do niektorych mozna wejsc) W poniedzialki za darmo.
      - Przy filtrowej muzeum starych samochodow
      - Na goclawiu, nad balatonem duzy plac zabaw, zjezdzalnie, kawiarenka z lodami nad wodą, mozna poplywac rowerami wodnymi. Tuz obok plywalna: wodnik.
      - moj synek uwielbia patrzec na samoloty wiec czesto jezdzimy na dzika gorke przy al. Krakowskiej, przy dobrych wiatrach samoloty startuja nad glowa..........
      - Basen otwarty w parku szczesliwickim : www.basenszczesliwice.pl/
      - jesli pogoda nie dopisze to Pompon : restaurantica.pl/2011/12/27/pompon-kawiarnia-dla-dzieci/ albo Madagaskar przy Grochowskiej,
      - do ZOO nie wybierajcie sie w weekend - taki tlum ze zwierzakow nie widac

• heca7 Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 22:26
        A fontann między Starym Miastem i Wisłą nikt nie polecił ? smile Warto pójść z dzieckiem szczególnie na te strumienie wyskakujące z ziemi.
        • batutka Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 22:33
          heca7 napisała:

> A fontann między Starym Miastem i Wisłą nikt nie polecił ? smile Warto pójść z dzi
          > eckiem szczególnie na te strumienie wyskakujące z ziemi.

No faktycznie - że też o tym zapomniałam smile
          koniecznie fontanny, koniecznie
          Poza tym w PKiN muzeum techniki - moje córki bardzo lubią tam chodzić.
        • aniasa1 Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 23:16
          polecila semi-dolce, dlatego juz nie wspominalam. Ani o tramwaju wodnym, ani o Powsinie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka