jolkapo-2 02.07.12, 09:09 Poleczcie gdzie można się wybrać z dziećmi w warszawie . Wybieram się na 2-3 dni z dziećmi i oprucz zoo nic nie przychodzi mi do głowy .Dodam że w Koperniku byliśmy, więc odpada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melancho_lia Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 09:15 Moi lubią ogród botaniczny w Powsinie, zwłaszcza spacery po kamieniach w wodzie i ścieżkę górską. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 09:18 Polecam parki: Powsin, Łazienki. Ja uwielbiam też park Szczęśliwicki (Ochota) - fajne miejsce dla rodziców z dziećmi. Możecie też wjechać windą na taras widokowy PKiN. Na lody na Starówkę Odpowiedz Link Zgłoś
deelandra Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 09:25 prawdę mówiąc w stolycy jest niewiele rozrywek dla małych dzieci ja polecam ogromny plac zabaw niedaleko metra Wilsona Odpowiedz Link Zgłoś
aniasa1 Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 19:50 jesli to jest ogromny placyk zabaw to ja chyba mianuje sie ksiezniczka.......... Jest bardzo wiele do zrobienia z dziecmi tylko trzeba chciec a nie psioczyc Odpowiedz Link Zgłoś
deelandra Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 22:55 mianuj się kiciu, bo plac jest bardzo duży a poza tym odpimpaj się ode mnie, bo się w końcu poślizgniesz i rozbijesz sobie dupsko Odpowiedz Link Zgłoś
aniasa1 Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 23:12 > mianuj się kiciu, bo plac jest bardzo duży Nie jest bardzo duzy. mam obcykane wieksze placyki w wa-wie. byc moze ze wzgledu na ten swoj starczy wiek chcialo mi sie zawsze ruszyc tylek chocby na drugi koniec miasta i powtarzam to sredni placyk. Taki jakich wiele. > a poza tym odpimpaj się ode mnie, bo się w końcu poślizgniesz i rozbijesz sobie > dupsko smialo. nie z takimi sobie radzilam. Tymbardziej ze niskich polotow jestes to i nie spoce sie za bardzo....... Najpierw ocen siy na zamiary a potem dopiero ujadaj........... Odpowiedz Link Zgłoś
deelandra Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 23:20 o rany wygasiłam to stare pudło i jak się powietrze oczyściło! Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 11:49 W parku w Powsinie były kiedyś fajne baseny na dworze, nie wiem czy nadal są? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 12:36 semi-dolce napisała: > W parku w Powsinie były kiedyś fajne baseny na dworze, nie wiem czy nadal są? Są. Też powsin polecam. Spacer brzegiem Wisły, przejażdżka tramwajem wodnym, fontanny na starówce... Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 13:23 > Są. O, to dobra wiadomość. Jesli natomiast chcecie fajne baseny, nie koniecznie w samej Wawce to polecam termy Mszczonów. Odpowiedz Link Zgłoś
turnesolka Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 13:49 Gdzie dokładnie są ten baseny? często tam bywamy i jeszcze nie znaleźliśmy. W niedzielę po południu są tam koncerty fortepianowe. Nasz 1,5 roczniak bardzo lubi. Siedzimy sobie na uboczu w cieniu, na trawce, robimy piknik, muzyka gra, jest świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 17:56 Ale mówisz o tych basenach w Powsinie? Jak wchodzisz po schodach od strony autobusu 519 to od razu skręcasz w lewo i zaraz widać wejscie na basen. Jeszcze wcześniej, przed muszlą koncertową. Odpowiedz Link Zgłoś
aniasa1 Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 19:05 Zalezy w jakim wieku dzieci. Ja polecam: - Muzeum Wojska Polskiego, ale przy ul Wiertniczej - duzo miejsca do biegania, czolgi, helikoptery, migi. Obok jest fajny park. Moze tez byc MWP przy Alejach Jerozolimskich, ale mniej eksponatow maja. - Muzeum kolejnictwa przy Towarowej. Bardzo duzo modeli pociagow. Przykroj od staroci po nowoczesne, na zewnątrz kilkanascie odreteurowanych starych parowozow (do niektorych mozna wejsc) W poniedzialki za darmo. - Przy filtrowej muzeum starych samochodow - Na goclawiu, nad balatonem duzy plac zabaw, zjezdzalnie, kawiarenka z lodami nad wodą, mozna poplywac rowerami wodnymi. Tuz obok plywalna: wodnik. - moj synek uwielbia patrzec na samoloty wiec czesto jezdzimy na dzika gorke przy al. Krakowskiej, przy dobrych wiatrach samoloty startuja nad glowa.......... - Basen otwarty w parku szczesliwickim : www.basenszczesliwice.pl/ - jesli pogoda nie dopisze to Pompon : restaurantica.pl/2011/12/27/pompon-kawiarnia-dla-dzieci/ albo Madagaskar przy Grochowskiej, - do ZOO nie wybierajcie sie w weekend - taki tlum ze zwierzakow nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 22:26 A fontann między Starym Miastem i Wisłą nikt nie polecił ? Warto pójść z dzieckiem szczególnie na te strumienie wyskakujące z ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 22:33 heca7 napisała: > A fontann między Starym Miastem i Wisłą nikt nie polecił ? Warto pójść z dzi > eckiem szczególnie na te strumienie wyskakujące z ziemi. No faktycznie - że też o tym zapomniałam koniecznie fontanny, koniecznie Poza tym w PKiN muzeum techniki - moje córki bardzo lubią tam chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
aniasa1 Re: Do mam z warszawy 02.07.12, 23:16 polecila semi-dolce, dlatego juz nie wspominalam. Ani o tramwaju wodnym, ani o Powsinie Odpowiedz Link Zgłoś