Dodaj do ulubionych

Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową?

20.07.12, 17:05
Dlaczego jej wolno obrazac, opluwac, prowokowac, podpuszczac? Dlaczego ona moze obrazac zarówno piszace tu mamy jak i ich dzieci???Dlaczego takie teksty jak ponizej w jej wykonaniu sa tu na porządku dziennym?

" Re: Nie chce mówić, znowu mam doła
18_lipcowa1 20.07.12, 13:38 Odpowiedz

> To opinie psychologów i fachowców się dla mnie liczą nie twoje.

ehe jasne
bystrzak co nie mówi
oszukali cię i tyle

swoją drogą co sie z tym bystrzakiem dzieje skoro go po psychologach juz zdązyłaś naciągac

wiecznie masz problemy, wiecznie pytania
a to nie mowi, a to przedszkole, a to jak wytłumaczyć
troche za duzo problemów jak na ponadprzecietnie bystre dziecko

zaczynam myslec czy on nie jest oby opózniony
ta mowa ,2 lata i 8 miesiecy mówisz?????
ups... "

Ma tu jakies specjalne fory czy co? Polecam poczytac wiecej jej dzisiejszych bredni i wyzwiska na topiku dot. rozwoju mowyuncertain
Dno dna, zenujący poziom, zenujące babsko i chyba żenująca moderacja forum skoro pozwala na taki tok dyskusji.

Ps. Dlaczego zostały usunięte dzisiejsze tematy dot. lipcowej?Czekam na jakies merytoryczne uzasadnienie.
Obserwuj wątek
    • 18_lipcowa1 bo nie mogą, 20.07.12, 17:25
      proste
    • joshima Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 17:27
      bo lipcowa nie lepsza.
      • paliwodaj Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 17:56
        nie czytalam tego "popisu" lipcowej. Normalne ze na forum sa bardziej i mniej denerwujace osobniki, a tez i takie ktore sa neutralne, lub wrecz czuje sie do nich sympatie.
        Czasami az sie chce kogos postawic na nogi.
        Ale cytat w pierwszym watku , to juz swiadczy o daleko posunitych zaburzeniach psychicznych.
        Ta biedna dziewczyna ma problem, nie moze pewnie poradzic sobie z nim w zyciu wiec daje upust na forum. W domu siedzi cicho to na forum pouzywa.
        W domu jakby sie tak odezwala do meza to pewnie dostalaby po buzi i tyle, takie srodowisko
        Moze kiedys ktos sila doprowadzi ja na leczenie.
        • 18_lipcowa1 Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 18:41

> W domu jakby sie tak odezwala do meza to pewnie dostalaby po buzi i tyle,

łuahaahahaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
          you made my day
    • dzoaann Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 17:52
      jesli uwazasz, ze posty lipcowej lamia netykiete, to klikaj na kosz, zakladanie kolejnego watku w tym samym stylu, na forum, ktore nie jest od tego, to zasmiecanie forum i tyle, zaraz ten watek poleci,
      • jul-kaa Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 17:58
        Klikanie w kosz nic nie daje, posty dalej na forum są.
        • anetchen2306 Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 18:11
          ... sa, bo widocznie regulaminu nie lamia wink
          Niewyparzony jezor, a czesciej jednak dosadne powiedzenie jednej czy drugiej mamusi "bolesnej" prawdy na temat jej dziecka lub jej samej, to jeszcze nie podstawa do kasowania ...
          I bez takich "lipcowych" forum zamieniloby sie niechybnie w papke z "kaszeczek, owockow, mleczka, kupeczki" itd. itp.
          A poza tym: toc to panie wolny kraj!
          Jezeli lipcowa obraza kogos: pozwac przed sad!
          Jezeli notorycznie mobbinguje werbalnie czyjes potomstwo: pozwac przed sad!
          Dosadne wyrazenie swojej opinii nie oznacza od razu obelgi.
          A ze lipcowa nie zawsze trafia w czyjes gusta jezykowe, no coz. Taka to "uroda" otwartego forum dyskusyjnego ...
          Jak komus bardzo to zycie utrudnia, to jest jeszcze opcja niewyswietlania postow konkretnego autora. Nie trzeba wowczas sie "denerwowac" big_grin
          • 18_lipcowa1 Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 18:42

> Niewyparzony jezor, a czesciej jednak dosadne powiedzenie jednej czy drugiej ma
            > musi "bolesnej" prawdy na temat jej dziecka lub jej samej, to jeszcze nie podst
            > awa do kasowania ...

otototo

> I bez takich "lipcowych" forum zamieniloby sie niechybnie w papke z "kaszeczek,
            > owockow, mleczka, kupeczki" itd. itp.

i pełne niemówiących bystrzaków

> Jak komus bardzo to zycie utrudnia, to jest jeszcze opcja niewyswietlania posto
            > w konkretnego autora. Nie trzeba wowczas sie "denerwowac" big_grin

no co ty, one nie mogą
            musza mnie czytac
            • tempera_tura Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 19:00
              Weź już zostaw to moje biedne dziecko w spokoju.
      • jul-kaa Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 18:03
        Jak rozumiem rzecz w tym, że wątki jak ten lecą do kosza, a posty lipcowej nie. Wniosek: jedni są bardziej uprawnieni do - jak piszesz - "zaśmiecania forum", a inni mniej.
        • dzoaann Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 18:18
          a regulamin czytalas i netykiete? posty lipcowej, choc wredne netykiety, ani regulaminu nie lamia, a ten i inne takie watki owszem, ot i cala tajemnica. Dla nerwowych polecam funkcje wygaszenia lipcowej i tyle...
          • jul-kaa Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 18:29
            Który punkt regulaminu łamie ten wątek?
            Posty lipcowej (oraz inne skierowane do niej) łamią za to netykietę, chociażby te punkty:
            - Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.
            - Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres prywatny. Staraj się doradzać innym, a nie wyśmiewać ich - każdy był kiedyś początkujący!
            oraz regulaminu: § 4 punkt 3.
            • b.bujak Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 18:52
              jul-kaa napisała:

> Który punkt regulaminu łamie ten wątek?

ten:
              Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum.
              • jul-kaa Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 18:55
                W regulaminie nie ma takiego punktu, pytałam o regulamin. Netykietę łamie zarówno lipcowa, jak i odpowiadające jej osoby.
                • b.bujak Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 19:05
                  regulamin przywołuje treść netykiety, w związku z tym netykieta jest integralną częścią regulaminu - jeśli ktoś łamie netykietę, łamie również regulamin
                  • jul-kaa Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 19:16
                    Widzisz, teraz piszesz prawdę.
                    Nie jest natomiast prawdą to, co napisałaś niżej, jak również nie jest prawdą, że posty lipcowej netykiety ani regulaminu nie łamią.
                    • b.bujak Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 19:30
                      jul-kaa napisała:

> Widzisz, teraz piszesz prawdę.
                      > Nie jest natomiast prawdą to, co napisałaś niżej,

??? o! przepraszam! jeśli zarzucasz mi kłamstwo to proszę o konkrety!!

jak również nie jest prawdą,
                      > że posty lipcowej netykiety ani regulaminu nie łamią.

nikt nie mówił, że posty Lipcowej nie łamią netykiety czy regulaminu - na pewno są takie, które łamią i których Ty i wiele forumowiczek nie zdążyło przeczytać;

większość postów Lipcowej - jak już napisałam balansuje na granicy - ocena treści, niestety nie jest zero-jedynkowa, zawsze będzie odbiór bardziej lub mniej subiektywny, zawsze ocena zasadności decyzji moderatora może być dyskutowana;
                      • jul-kaa Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 19:34
                        b.bujak napisała:
                        > ??? o! przepraszam! jeśli zarzucasz mi kłamstwo to proszę o konkrety!!

Zadałam pytanie, który punkt regulaminu łamie ten wątek, a ty przytoczyłaś zdanie, które NIE JEST punktem regulaminu. Nie było tak?

> nikt nie mówił, że posty Lipcowej nie łamią netykiety czy regulaminu

Nie? Pozwolę sobie zacytować: "posty lipcowej, choc wredne netykiety, ani regulaminu nie lamia" oraz "... sa, bo widocznie regulaminu nie lamia".
                        • b.bujak Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 19:54
                          jul-kaa napisała:

> b.bujak napisała:
                          > > ??? o! przepraszam! jeśli zarzucasz mi kłamstwo to proszę o konkrety!!
                          >
                          > Zadałam pytanie, który punkt regulaminu łamie ten wątek, a ty przytoczyłaś zdan
                          > ie, które NIE JEST punktem regulaminu. Nie było tak?

myślałam, że to już sobie skutecznie wyjaśniłyśmy...

> > nikt nie mówił, że posty Lipcowej nie łamią netykiety czy regulaminu
                          >
                          > Nie? Pozwolę sobie zacytować: "posty lipcowej, choc wredne netykiety, ani regul
                          > aminu nie lamia" oraz "... sa, bo widocznie regulaminu nie lamia".

zasadniczo wolę rozmawiać o własnych słowach, bo za nie odpowiadam;
                          ale wyjątkowo się wypowiem: moderatorki znają trochę szerzej twórczość uczestników forum; cieszę się, że inne uczestniczki mogą stwierdzić, że posty Lipcowej nie łamią regulaminu, bo to oznacza, że te, które jednak łamią (mimo wszystko nieliczne) są wystarczająco szybko usuwane;
                          natomiast jeśli chodzi o posty zgłaszane do usunięcia to nie przechodź od ogółu do szczegółu, bo robisz bałagan w tej dyskusji, poza tym ten temat też uważam za wyjaśniony
                          • jul-kaa Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 20:36
                            b.bujak napisała:
                            > zasadniczo wolę rozmawiać o własnych słowach, bo za nie odpowiadam;

Więc nie pisz "nikt nie mówił"...

> cieszę się, że inne uczestniczki mogą stwierdzić, że posty Lipcowej
                            > nie łamią regulaminu, bo to oznacza, że te, które jednak łamią (mimo wszystko n
                            > ieliczne) są wystarczająco szybko usuwane;

Regulamin jest bardzo niejasny, niekonkretny, więc powiedzmy sobie szczerze: moderatorki usuwają posty według własnego widzimisię. Ja uważam, że regulamin i netykieta gazety pozwalają na cięcie znacznie większej ilości postów lipcowej, niż to moderatorki robią. Sama widzisz w tym wątku: wg jednych posty lipcowej regulamin łamią, wg innych nie. Moderatorki zawsze zaliczają się do jednej z tych grup i ich opinia nie świadczy o tym, że dany post regulaminu nie złamał, tylko że mają akurat taką a nie inną opinię.

> natomiast jeśli chodzi o posty zgłaszane do usunięcia to nie przechodź od ogółu
                            > do szczegółu, bo robisz bałagan w tej dyskusji, poza tym ten temat też uważam
                            > za wyjaśniony

Nie rozumiem, co tu chcesz przekazać.
                            • anetchen2306 Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 21:11
                              Ale jezeli by usuwac posty za kazda probe "pyskowania" lub "obrazania" (bo ktos powiedzial, ze moje dziecie jest "be") to polowa wpisow na malym dziecku, ci... niemowlu by wyleciala ... Zostalaby same "echy" i "achy" zachwytow nad wlasnym potomstwem ... Kazda proba krytyki moze byc zle odebrana przez strone krytykowana. Nie kazda tez rozumie aluzje, ironie czy ta/owa metafore, porownanie. I wowczas o "obraze" latwo.
                              Czesto tez te "grzeczne", domagajace sie "kultury" pojezdzaja na innych uczestniczkach na innych forach lub w innych watkach. Same jednak tego nie dostrzegaja i "oburzaja sie" dopiero wowczas, gdy ktos wspomni cos (w sposob krytyczny) na temat ich dziecka lub ich samych.
                              Jezeli wchodze na forum otwarte to zakladam, ze bedzie dyskusja, ze beda padac rozne wypowiedzi, niekoniecznie zawsze przypadajace mi do gustu.
                              I nadal uwazam, ze posty lipcowej w wiekszosci (99%) do kasacji nie sa (niektore juz wylecialy).
                              • basca_basca Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 21:20
                                Nie zgodzę się. Nie chodzi o niechęć do jej krytyki, jej poglądów, ale do sposobu w jaki się wypowiada. Lipcowa IMO często robi to w sposób chamski, np. wyśmiewa kogoś. Ale też po jej innych postach widać że potrafi pisać w sposób akceptowalny.
            • dzoaann Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 18:55
              to watek nie na to forum, po to sa rozne fora tematyczne wlasnie. I juz pisalam klikaj kosz, jesli uwazasz, ze regulamin zostal zlamany lub zwroc sie na priv do moderatora. Tworzenie takich watkow jest bez sensu
              • jul-kaa Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 18:59
                Ja w kłótnię z lipcową nie wchodzę, więc tu nie o mnie akurat chodzi.
                Ale faktycznie jestem ciekawa, dlaczego jedni mogą łamać netykietę, a inni nie. Nie powtarzaj, zeby klikać w kosz, bo jak już wspomniałam, klikanie w kosz nic nie daje.
                Forum nie jest prywatnym folwarkiem moderatorów, użytkownicy mają prawo zadać pytanie publicznie, gdyby moderatorzy się jednoznacznie się wypowiedzieli, kolejne osoby nie zakładałyby takich wątków.
                • dzoaann Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 19:19
                  wbrew temu co ty uwazasz lipiec regulaminu, ani netykiety nie zlamal. A ten i inne watki tak. To, ze napisala , ze wedlug niej dzieciak nie jest ponadprzecietnie bystry to zlamanie regulaminu? w tamtym watku pare innych osob zachowalo sie rownie nieciekawie, wlasnie atakujac personalnie- zamknij ryj, jestes opozniona i inne kwiatki.
                  • jul-kaa Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 19:31
                    Zgadzam się, ze to dyskusyjne, czy w omawianym wątku lipcowa netykietę złamała. Łamała ją jednak wielokrotnie, tu moim zdaniem również łamie pisząc o opóźnieniu. Samo nazwanie dziecka opóźnionym łamaniem regulaminu nie jest, ale już wyśmiewanie się z cudzego dziecka (czy też z rozmówczyni) już jest, a to właśnie lipcowa robi.

Poza tym generalnie używanie określeń neutralnych jako prób upokorzenia czy wyśmiania kogoś jest mową nienawiści. Ludzie widzą to zwykle w przypadku określeń typu "murzyn" (celowo mała litera) czy "żyd", ale już nie widzą w przypadku takich określeń, jak "opóźniony". Nawet jeśli lipcowa nie obraziła dziecka forumki, obraziła dzieci, których rozwój rzeczywiście jest opóźniony. No ale przyznam, że dostrzeżenia takich niuansów się po forach gazetowych nie spodziewam wink
                    • dzoaann Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 19:41
                      wlasnie o to chodzi, ze za takie "niuanse" zaden post nie poleci i lipcowa, stara wyjadaczka, wie co robi. Nic nie poradzisz. Serio doradzam wygaszanie dla nerwowych i tyle. Moderacja tu nikogo nie faworyzuje, jest jak jest. A jesliby czzepiac sie kazdej denerwujacej kogoss wypowiedzi, to polowa postow by leciala.
                      a swoja droga nie uwazam, ze slowo opozniony ma wydzwiek pejoratywny. Jak inaczej nazwac jakies problemy rozowjowe? Jesli dziecko w jakims tam wieku nie mowi, to jak najbardziej ma opoznoiny rozwoj mowy. Jest opoznoine w stosunku do ustalonej normy- nie odnosze sie tu do dziecka Temperatury.
                      • jul-kaa Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 19:49
                        Przecież właśnie napisałam, ze jest to słowo neutralne, którego użyto w celu ośmieszenia...

Poza tym opinia moderatorów to jedno, ale warto zwrócić uwagę na regulamin - co sama sugerowałaś. Mówi on:
                        Niedopuszczalne jest również umieszczanie na łamach Forum.gazeta.pl oraz w komentarzach pod artykułami treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe (...)

Jeśli uznamy, że społecznością, którą tu mają na myśli autorzy regulaminu, jest społeczność użytkowników tego forum, to jeśli ci użytkownicy uznają (powszechnie wink) posty lipcowej za naganne moralnie lub społecznie niewłaściwe, powinny one być usuwane, nawet jeśli opinia moderatorów jest inna. Moderatorzy nie są odgórną wyrocznią, tylko pełnią usługi na forum.
                        • 18_lipcowa1 Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 19:53
                          ha czyli cenzura jak za komuny zaraz bedzie
                          ze lipcowej nie lubimy to ja wykasujemy

a takiego wała....
                          • basca_basca A ban? 20.07.12, 20:08
                            Moderacja może kogoś zbanować, po ostrzeżeniach. Doskonale widzi, kto często łamie netykietę.
                            I nie, nie ma to nic wspólnego z komuną.
                            • jul-kaa Re: A ban? 20.07.12, 20:28
                              6. Agora zastrzega sobie prawo do usuwania treści, o których mowa w ust. 3, 4 lub 5 niniejszego Regulaminu, jak również prawo do blokowania uczestnictwa w Forum.gazeta.pl w stosunku do osób naruszających w sposób notoryczny postanowienia ust. 1, 3, 4 lub 5 Regulaminu.

Tylko moderatorki wiedzą, czy regulamin jest naruszany w sposób notoryczny, bo użytkowniczki usuniętych postów nie widzą. Moim zdaniem jednak osoby rozkręcające forum, choćby nie wiem jak proste, chamskie, obcesowe i wywołujące negatywne uczucia wśród innych forumowiczów, a także powodujące ich rezygnację z forum, są przed właścicieli (i moderatorów?) pożądane, bo im większy ruch na forum, tym dla forum (teoretycznie...) lepiej.
                              • dzoaann Re: A ban? 20.07.12, 20:36
                                to juz tylko twoja opinia
                                • jul-kaa Re: A ban? 20.07.12, 20:46
                                  A jaka jest twoja?
                                  • dzoaann Re: A ban? 21.07.12, 15:41
                                    a moja jest taka, ze moderatorzy nie przejmuja sie takimi pie...mi i trzeba czegos wiecej, zeby dostac bana, jak rowniez nie potrzebuja takich lipcowych by im robily ruch na forum...
                • b.bujak Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 19:19
                  jul-kaa napisała:

> Ja w kłótnię z lipcową nie wchodzę, więc tu nie o mnie akurat chodzi.
                  > Ale faktycznie jestem ciekawa, dlaczego jedni mogą łamać netykietę, a inni nie.
                  > Nie powtarzaj, zeby klikać w kosz, bo jak już wspomniałam, klikanie w kosz nic
                  > nie daje.

klikanie w kosz skutkuje skierowaniem postu do administracji - nie kasują wszystkich zgłoszonych postów jak leci, tylko oceniają zgodność z regulaminem;
                  posty Lipcowej balansują na granicy - tam, gdzie rozmówcy się emocjonują ten balans przechodzi bardziej na odbiór negatywny; jeśli jednak taki administrator dyżurny przeczyta wątek w oderwaniu od tych matczynych emocji uzna, że użyte słowa nie są jeszcze takie straszne...
                  • dzoaann Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 19:21
                    swieta prawda, warto czytac ze zrozumieniem i bez uprzedzen
    • piekielna-diablica Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 17:54
      bo guana się nie rusza bo jeszcze bardziej wanieje

nie wdawaj się z nią w dyskusje - znasz powiedzenie "nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"?
    • corrina_f1 Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 18:30
      O rany i kolejny wątek nie na temat...
      • joshima Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 23:02
        Po co wchodziłaś? Tytuł był nie dość jasny?
    • paartycja Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 18:45
      bo lipiec jest niespełna rozumu i trzeba się z nią ostrożnie obchodzić tongue_out
      • batutka Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 19:07
        A po jakiego groma rozmawiacie , kto Was denerwuje?
        Lipcowa niby taka be, ale jak stworzy jakiś wątek, to milion w nim postów i idiotyczne dyskusje o niczym.
        Ktoś mnie wkurza, to nie dyskutuję z nim, proste.

Michael Bublé - "Lost"
        • batutka Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 19:08
          batutka napisała:

> A po jakiego groma rozmawiacie , kto Was denerwuje?

miało być "z kimś, KTO WAS denerwuje"

> Michael Bublé - "Lost"
        • jul-kaa Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 19:17
          Ja z lipcową w sumie nie rozmawiam i się z nią nie kłócę, ale starcza mi wyobraźni, zeby zrozumieć osoby, które ona wkurza.
    • shellerka bo jest niepełnosprawna umysłowo 20.07.12, 19:12
      a moderatorki boją się oskarżenia o dyskryminację.
      w końcu brat policjant, co nie?
      • 18_lipcowa1 E.T go home 20.07.12, 19:15
        hehe
      • paartycja Re: bo jest niepełnosprawna umysłowo 20.07.12, 20:23
        shellerka napisała:

> a moderatorki boją się oskarżenia o dyskryminację.
        > w końcu brat policjant, co nie?

no właśnie-weźmie laptopa,poleci na policję a że nie do końca sprawna umysłowo i bystra jest to bóg wie co jeszcze wymyśli tongue_out
    • koza_w_rajtuzach Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 20:28
      zostawcie w spokoju lipcową
      • anusia_magda Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 21:15
        koza_w_rajtuzach napisała:

> zostawcie w spokoju lipcową
        dlaczego?
        • malgosiek2 Jeśli macie zastrzeżenia co do moderatorów 20.07.12, 21:28
          to piszcie tutaj.
          forum.gazeta.pl/forum/f,654,O_moderacji.html
          Może tam fachowo admini wytłumaczą.
        • koza_w_rajtuzach Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 21:28
          bo ją kręci zamieszanie wokół jej osoby, tym bardziej ją to zachęca do denerwowania wszystkich wokół.. a moderatorzy i tak nic nie zrobią
          • anusia_magda Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 21:30
            aaa..to prawda ale ciekawy z niej przypadek
            • sole-luna Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 23:03
              kobiety w ciazy maja przecez taryfe ulgowa smile
              • sole-luna Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 20.07.12, 23:05
                przeciez
              • leneczkaz Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 21.07.12, 16:01
                A Lypcowa się rozmnożyła znowu?
                • dzoaann Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 21.07.12, 16:05
                  taasmile
                  • leneczkaz Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 21.07.12, 18:29
                    O świecie bezlitosny..
                    Joshima też.. I następne 5 lat kiszenia się w tym samym sosie big_grin
    • aniasa1 Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 21.07.12, 00:39
      zaintrygowana przeczytalam caly watek w ktorym to jakoby Lipcowa opluwa, prowokuje, podpuszcza i................ to raczej w kierunku Lipcowej polecialy obelgi i bluzgi. Wiec dlaczego to Ona ma zostac usunieta? Nie kumam. Mowiac szczerze zestawienie "ponad przecietne" z brakiem mowy w wieku 2,8 mi tez brzmi co najmiej dziwnie.
      • ochra Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 21.07.12, 11:33
        Myślę że traktują ją jak dziecko specjalnej troski.
      • ochra Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 21.07.12, 11:36
        Do Aniasa, Ty chyba od niedawna na forum?
        • dzoaann Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 21.07.12, 15:44
          a co ma dlugi czy krotki pobyt na forum do tego, ze w tamtym watku to nie lipcowa przekroczyla netykiete? Ja jestem dlugo, lipcowa znam jeszcze sprzed dzieci, co nie zmienia faktu, ze stac mnie na obiektywna ocene owego watku.
        • aniasa1 Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 22.07.12, 19:18
          > Do Aniasa, Ty chyba od niedawna na forum?
          Zartujesz sobie.
    • kanna Konsekwentne ignorowanie 21.07.12, 16:01
      Jedyną droga walki z osobami,które - z różnych powodów, nie mi osądzać dlaczego - zabawiają się jątrzeniem, podburzaniem i obrażaniem jest ich KONSEKWENTNE IGNOROWANIE.

Czyli: nie odpowiadanie na posty, ignorowanie wątków, a szczególnie NIE zakładanie takich tematów.
      Bo to jest jak woda na ich młyn. Osoby tego pokroju UWIELBIAJĄ, kiedy się do nich, lub o nich mówi. I walczą o ta uwagę wszelkimi sposobami.

Każda wasza uwaga - czy to pozytywna, czy negatywna, czy ironia, czy szyderstwo, czy oburzenie, cokolwiek - jest dla takiej osoby NAGRODĄ. I zrobi wszystko, żeby te nagrody dostawać.

I dlatego - ja osobiście - nie odpowiadam na posty niektórych użytkowników. Oraz nie czytam niektórych wątków - np. zakładanych przez osobę na M. (które - nie wiedzieć czemu - rozrastają się do kilku stron sad.

Nie odpowiadajcie i tyle.
    • leneczkaz "zamknij wreszczcie/wal się na ryj".. 21.07.12, 16:11
      To NIE słowa lipcowej..

Zapeziałe, wylęknione mamunie bystrych niuniek niemów lat trzy nastroszyły piórka i inteligentnie, kulturalnie i taktownie pojechały napastnikowi.

A trzecia co widać czytać ze zrozumieniem nie umie, wyciągać wniosków także, założyła debilny wątek.

<3
      • tempera_tura Re: "zamknij wreszczcie/wal się na ryj".. 22.07.12, 22:19
        Oj jakbyś tu od dziś była i głupa walisz.....
        A to że włazisz Lipcowej od zawsze to już wszyscy zauważyli. cholera wie po co...
        • leneczkaz Re: "zamknij wreszczcie/wal się na ryj".. 23.07.12, 08:13
          Ale ona jest w ogóle nie szkodliwa.. Żeby jakaś była jeszcze inteligentna albo błyskotliwa. A ona jest naprawdę tępa. W 3 zdaniach ją gnieciesz jak robaka.. Nawet przyjemnie się tak wyżyć co jakiś czas.. big_grin

Mogę Ci opisać ją w kilku zdaniach po których już nigdy nie potraktujesz jej poważnie. Dla mnie to taka wiejska dziewczynka która za chlebkiem pojechała do UK, ale i tam się nie udało, to wróciła do domu teściów/rodziców... Półintelidżencik który gust miał jak z odpustu a teraz już 'znawca stylu' bo dla niej to szczy zamożności i obeznania jak buty ecco kupuje. Gnidka nie oczytana, nie obyta... NIC sobą nie reprezentuje. Czytałaś jej 'cięte riposty' : "nie, Ty jestś głupa" "weź tabletki".. "nie Ty weź.." .. No proszę Cię!
          A jakie rzeczy wypisywała na CiPie.. A potem zmiana 180 stopni... i miłość do kp, eko- sreko.. To odpieluchowała "mądrą córunię", to rok później dalej odpieluchowuje..

Taka panna nikt. Jak ona potencjalnie może komukolwiek zaszkodzić?
          • aniasa1 Re: "zamknij wreszczcie/wal się na ryj".. 23.07.12, 16:45
            Dla mnie to taka wiejska dziewczynka która za chlebkiem pojechała do UK.........
            hm.... odwaznie. Nie zgadzam sie tu z niektorymi kolezankami, niektore wrecz mnie smieszą, inne jeszcze przerażaja swoją glupotą ale zeby tak śmiało kogoś sklasyfikować .......... niesmaczne to.
          • 18_lipcowa1 Re: "zamknij wreszczcie/wal się na ryj".. 23.07.12, 17:55
            ty o sobie piszesz?

A ona jest naprawdę tępa. W 3 zdaniach ją gnieciesz jak robaka.. N
            > awet przyjemnie się tak wyżyć co jakiś czas.. big_grin

jeszcze ci sie nie udało ni razu

> Mogę Ci opisać ją w kilku zdaniach po których już nigdy nie potraktujesz jej po
            > ważnie. Dla mnie to taka wiejska dziewczynka która za chlebkiem pojechała do UK
            > , ale i tam się nie udało, to wróciła do domu teściów/rodziców...

mieszkam w swoim mieszkaniu
            dzieki temu ze mi sie w UK UDAŁO

Półintelidżen
            > cik który gust miał jak z odpustu a teraz już 'znawca stylu' bo dla niej to szc
            > zy zamożności i obeznania jak buty ecco kupuje. Gnidka nie oczytana, nie obyta.
            > .. NIC sobą nie reprezentuje. Czytałaś jej 'cięte riposty' : "nie, Ty jestś głu
            > pa" "weź tabletki".. "nie Ty weź.." .. No proszę Cię!
            > A jakie rzeczy wypisywała na CiPie.. A potem zmiana 180 stopni... i miłość do k
            > p, eko- sreko.. To odpieluchowała "mądrą córunię", to rok później dalej odpielu
            > chowuje..

o sobie piszesz dresiaro?

• mia_siochi Re: "zamknij wreszczcie/wal się na ryj".. 23.07.12, 17:59
              Lipcowa, Twoje cięte riposty sprowadzają się do "chyba ty", "o sobie piszesz" i "sikam" smile Błyskotliwe wink
          • lilka69 Re: "zamknij wreszczcie/wal się na ryj".. leneczka 23.07.12, 21:48
            ja ciebie nie poznaje!

dotad bylas wzorem wrazliwosci i subtelnosci, mialas co przyznaje poczucie humoru ale delikatne a teraz! jedziesz z grubej rury!

ale nie koliduje to z moim pozytywnym nastawieniem do ciebie smile
    • thorgalla Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 21.07.12, 16:26
      Wygasić w ustawieniach i po problemie.
      • deelandra Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 21.07.12, 16:40
        tru, ja mam kilku osobistych hejterów wygaszonych, pewnie się zapluwają, jak nie patrzę z nienawiści do mnie, szkoda, że na darmo big_grin
        • thorgalla Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 21.07.12, 18:52
          Miałabym kilka kandydatek/ów na wygaszenie ale ja masochistka jestem i czytam ich dalej big_grin
        • minerwamcg Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 23.07.12, 00:06
          deelandra napisał(a):

> tru, ja mam kilku osobistych hejterów wygaszonych, pewnie się zapluwają, jak ni
          > e patrzę z nienawiści do mnie, szkoda, że na darmo big_grin

No niestety, ja mam gorzej smile Nie mogę takiej hejterki wygasić, bo nawypisuje na mój temat jakichś bredni i nawet nie będę wiedzieć, że to wisi na necie, a ludzie gotowi uwierzyć że np. słucham Mandaryny i mam różowe tipsy z Hello Kitami smile Skuteczniej działa mail do forum.abuse, czasem wystarcza kliknięcie kosza.

Lipcowa mi nie przeszkadza. Jeśli naruszy czyjeś dobra osobiste, zawsze można zażądać wywalenia postu, moich jak dotąd nie naruszyła. Nie można jednak żądać od moderatorów "zrobienia czegoś" z tym czy innym userem, ponieważ uważa się go za ogólnie męczącego. Na bycie ogólnie męczącym paragrafu nie ma smile
    • memphis90 Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 21.07.12, 17:49
      Każdemu wolno podpuszczać i prowokować. A czy przytoczony post jest jakoś wybitnie obrazoburczy? Bo ja wiem.... Takie jest prawo forum, że nie każda opinia musi się nam podobać, ale nie jest to równoznaczne z obrazą.
    • annajustyna Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 22.07.12, 20:39
      Nie kazdy grzeszy kultura osobista - najlepiej ignorowac i nie znizac sie do poziomu (co sie niestety zdarza).
    • mamatin Re: Dlaczego moderatorzy nic nie robią z lipcową? 23.07.12, 00:30
      a co to za lipcowa? to ta co kiedys na CiP nią straszyli? czy jest już inna?
      kojarze, że psioczy się na lipcową, ale jej wpisów nie bardzo.
      teksty, które zacytowałaś są chamskie, ale nie robią wrażenia, bo widać ze specjalnie chce dogryźć dziewczynie, większość chłopców w tym wieku jeszcze nie mówi. sama nie zwróciłabym na to uwagi, co dopiero moderator.
      Nie wszyscy sa odpowiedzialni i taktowni. Internet jest jak szambo i każde g. może tu pływac.
      Nie ma się co unosic, bo ktoś coś tam napisał.
    • izazdo bo na niej zarabiaja 26.07.12, 17:42
      Bo tacy userzy jak lipcowa, balasujący na granicy netykiety, generują ruch, dzieki ktoremu forum zyje. A odslony = zywa kasiora dla portalu. Im wiecej cielaczkow na stronie, tym grubsza jest ta kasiora. Jestescie maszynka generowania gotowki, mile panie, ktos musi pokyrwac koszty utrzymania www, przeciez nie dla pozytku publicznego istnieja takie fora jak to.

• mamatin Re: bo na niej zarabiaja 26.07.12, 19:10
        gazeta_jej_placi? smile
        • izazdo Re: bo na niej zarabiaja 26.07.12, 19:21
          niekoniecznie, czesc takich aktywistow jak gazeta jest rzeczywiscie pracownikami agory, czesc robi to hobbystycznie z roznych wlasnych pobudek (hard-userzy), a agora tylko sie cieszy, bo ma darmowa sile robocza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka