Dodaj do ulubionych

a mialo byc tak pieknie...

25.10.12, 15:10
młoda w sierpniu po zab wyciecia 3 migdała i podcieciu bocznych, gdyż od 2rz chorowała dosc często. Człowiek zył nadzieją ze temat zapalenia ucha skonczony, ze juz nie usłyszę ,,mama uśko boli" o 2 nad ranem a tu klops.... Młoda ma wirusowezap błony bębenkowej, niby bez temp i juz przeszło a nerwy znowu zawitały...
a miala mniej chorować, drugi rok przedszkola frekfencja w pazdzierniku 9 dni sad
aaaaaaaaaaaaaaaaaa
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: a mialo byc tak pieknie... 25.10.12, 15:30
      > frekfencja

smile)))
      • ingusionek Re: a mialo byc tak pieknie... 25.10.12, 20:10
        Kobieto tak napisałaś że za cholerę nie wiem o co Ci w tym wątku chodzi.
    • grave_digger Re: a mialo byc tak pieknie... 25.10.12, 21:05
      co to jest zab i zap?
      • patrycja25.live Re: a mialo byc tak pieknie... 25.10.12, 21:12
        Zabieg i zapalenie. Chyba o to chodziło, pisane skrótem, ale też musiałam kilka razy przeczytać, by skumać o co chodzi.
        A jeśli chodzi o wycięcie migdałka, to niestety się autorko przeliczyłaś, bo nikt ci nie da gwarancji, że dziecko przestanie chorować.
    • gato.domestico Re: a mialo byc tak pieknie... 25.10.12, 21:16
      a ile dziecko ma lat ze lekarz podjal decyzje o wycieciu...moj synek ma przerosniete, ale leczymy , nawet nie mysle o wycinaniu.na szczescie nie choruje czesto.
      • zjawa1 Re: a mialo byc tak pieknie... 25.10.12, 21:32
        Ja nie rozumiem dlaczego znow jakies ,,upierdliwe" wpisy sie tutaj pojawiaja typu:,,Musialam kilka razy przeczytac, nie rozumiem o co Ci chodzi" itp... Ja zrozumialam po pierwszym przeczytaniu.

A powracajac do glownej kwestji: Wyciecie migdalow nie ma nic wspolnego z tym, ze dziecko bedzie mniej chorowac, a wrecz przeciwnie.

Bo wycina sie tkanke limfatyczna chroniaca dolne drogi oddechowe.

Jesli natomiast dziecko non stop ma tzw. plyny w uszach, a przyczyna tkwi w np. przerosnietym tzw. 3 migdale, to napewno wyciecie jego bedzie pomocne w walce z wysiekowym zapaleniem ucha.
      • mama-tyma Re: a mialo byc tak pieknie... 30.10.12, 10:10
        a jak, czym leczycie? mój 4 latek ma przerośnięte wszystkie migdały, ale laryngolog twierdzi , że poza wycięciem nie ma innego leczenia, że nie ma leków zmniejszających migdały
        • zjawa1 Re: a mialo byc tak pieknie... 30.10.12, 22:18
          Teoretycznie ma racje, bo jesli migdaly sa naprawde skrajnie przerosniete to tylko ewentualnie minimalnie mozna je obkurczyc, a to za malo zeby i tak zmiescic sie w dopuszczalnej normie.
          Ja osobiscie nigdy nie mialam takich problemow. Tzn. migdalki zawsze wracaly do dopuszczalnej normy.

Wiem z doswiadczenia znajomych, ze pomocne moga byc i warto sprobowac: Protargoli a wiec srebro, Impuret lek ziolowy na przerosniete migdaly-niestety niedostepny w Polsce. Mozna jednak kupic go bez recepty np. w Czechach czy Niemczech-przynajmniej tak mowily mi osoby, ktore go kupowaly.
          Immunotrofina nie ma bezposrdenio wplywu na zmniejszenie migdalka, pisalam to juz wiele raze. Moze miec jakby posredni wplyw. Co znaczy, ze napewno wplywa w wiekszosci przypadkow pozytywnie na wzmocnienie systemu immunologicznego dziecka. W konsekwencji dziecko to zadziej choruje dzieki czemu migdalki maja czas na obkurczenie sie do rozmiarow pierwotnych.
          • zjawa1 Re: a mialo byc tak pieknie... 30.10.12, 22:22
            Wiem tez, ze dzieci alergiczne czesto maja problemy z migdalami. Kolezanka dziecka alergicznego zwalczyla stan zapalny sterydami do nosa i migdalki dzieki temu obkurczyly sie znaczaco. Musisz wpierw zdiagnozowac dobrze dziecko.
    • mama-anusi Re: a mialo byc tak pieknie... 26.10.12, 14:46
      bład ortograficzny - tych ktorych gryzie w oczy - przepraszam. Efekt komputerów, pośpiechu a dla złośliwych niedouczenia smile. Zapewne zwracający uwagę błędow nie popełniają.

Dla nie kumających wpisu - trudno, nie zabierajcie głosu jeśli jest to niepojęte, dla tych którzy odpowiedzieli, dzieki. Chodziło o wyciecie 3 migdała, mała 3 lata, drugi rok w przedszkolu. Prze zabiegiem wyczytalam tutaj mase postów o tym jak to dzieci mniej chorują po wycięciu, okazuje sie nie jest w naszym przypadku prawdą - czyli co ludzie listy piszą.... i głupoty ?Forum nie bylo głownym powodem dla ktorego zdecydowalam sie na zabieg a opinie lekrzay, badania i to co sie dzialo w ostatnim roku. Forum - tylko utwierdzilo mnie w słusznosci decyzji, za rok wypowiem sie w 100% czy faktycznie była słuszna. Poki co jestem zawiedziona, moze bedzie lepiej.
      • mama-anusi Re: a mialo byc tak pieknie... 26.10.12, 14:47
        > Dla nie-!!!kumających wpisu -tak mialo byc

mama-anusi napisała:

> bład ortograficzny - tych ktorych gryzie w oczy - przepraszam. Efekt komputerów
        > , pośpiechu a dla złośliwych niedouczenia smile. Zapewne zwracający uwagę błędow
        > nie popełniają.
        >
        > Dla nie kumających wpisu - trudno, nie zabierajcie głosu jeśli jest to niepojęt
        > e, dla tych którzy odpowiedzieli, dzieki. Chodziło o wyciecie 3 migdała, mała 3
        > lata, drugi rok w przedszkolu. Prze zabiegiem wyczytalam tutaj mase postów o t
        > ym jak to dzieci mniej chorują po wycięciu, okazuje sie nie jest w naszym przyp
        > adku prawdą - czyli co ludzie listy piszą.... i głupoty ?Forum nie bylo głownym
        > powodem dla ktorego zdecydowalam sie na zabieg a opinie lekrzay, badania i to
        > co sie dzialo w ostatnim roku. Forum - tylko utwierdzilo mnie w słusznosci decy
        > zji, za rok wypowiem sie w 100% czy faktycznie była słuszna. Poki co jestem za
        > wiedziona, moze bedzie lepiej.
        • hellusia Re: a mialo byc tak pieknie... 26.10.12, 16:07
          dziecko musi mieć bakterię cały czas w organiżmie która sobie "siedzi" i "atakuje" kiedy ma okazje, wycięcie nie zawsze przyniesie rozwiązanie,
          robiłaś wymaz z ucha?
          • zjawa1 hellusia 26.10.12, 20:55
            hellusia napisała:

> dziecko musi mieć bakterię cały czas w organiżmie która sobie "siedzi" i "ataku
            > je" kiedy ma okazje, wycięcie nie zawsze przyniesie rozwiązanie,
            > robiłaś wymaz z ucha?

A co jej niby ma dac wymaz z ucha??????????
            Po co ma go robic?
            Widac, ze nie wiesz, ze wiekszosc bakterii-zwlaszcza te chorobotworcze siedza wewnatrz blony bebenkowej.
            Jesli nie ma perforacji, to nie robi sie wymazu z ucha, bo jest to bezsensu i niewiarygodne!
            • zielonakoniczyna Re: hellusia 26.10.12, 21:02
              Jezusie... przeciez to bardzo czytelny post autorki.
              Zab. zap... czy nie mozna sie domyslic znaczenia tych skrotow z kontekstu?
              Masakra Dziewczyny.

Niestety w temacie nie pomoge, ale tez mi sie wydaje, ze usuniecie migdalkow zadnej gwarancji nie daje, niestety...
            • hellusia Re: hellusia 28.10.12, 07:15
              a szpikowanie dziecka antybiotykami bez antybiogramu jest wiarygodne?
              sama miałam dziecko z ciągłym zapaleniem ucha i WIEM co mówię, na szczęście dziecko już mi nie choruje bo je wyleczyłam z bakterii która ciągle atakowała ucho!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka