Dodaj do ulubionych

mocne bole brzucha z glodu

09.11.12, 14:46
bardzo rzadko, ale jednak, moja 5-letnia corka miewa b. silne bole brzucha jak jest glodna.
Po zjedzeniu czegos mijaja.
Dzis tak bylo. Akurat bierze antybiotyk (wziela kilka godzin wczesniej), wiec to moze tez od antybiotyku.
A raz mielismy taka sytuacje, ze na sniadanie w przedszkolu nic nie zjadla, na obiad tez prawie nic, na podwieczorku nie byla, bo zostala zaproszona przez kolezanke, tam sie intensynie bawila i tylko jablko zjadla, jak ja odbralam o 18:00 to zaczela plakac z bolu (brzucha), a dodam, ze nie jest dzieckiem specjalnie wrazliwym na bol. Ona w ogole slabo odczuwa glod, a caly dzien nic nie jadla, wiec czy uznac ze taki bol brzucha jest normalny, czy raczej isc do lekarza? Moze jakies badania by zlecil. W poniedzialek chyba jednak zadzwonie do lekarza. Czy ktos sie spotkal z czyms takim?

Pozdawiam Ola
Obserwuj wątek
    • ola33333 Re: mocne bole brzucha z glodu 09.11.12, 14:51
      dodam jeszcze, ze jak byla mlodsza, byla strasznym niejadkiem, teraz juz je w miare dobrze, choc zdarzaja sie sytuacje, jak wyzej opisane, ze nic nie zje w przedszkolu, bo jej nie smakuje, ani nawet sniadania, ktore jej sama przygotowalam. Ona w ogole jest z tych dzieci to co nie maja czasu na jedzenie, bo sa zawsze bardzo zajete.
      Cora azy ok 19 kg przy 118 cm, wiec tak zle nie jest, zwazywszy na to, ze b. dlugo byla wagowo na 3 centylu. W lutym bedzie miala 6 lat.
    • rafiwo Re: mocne bole brzucha z glodu 09.11.12, 15:42
      Moja 5,5-letnia córka tez zawsze "umiera z głodu" jak nie je nic przez dłuższy czas. Rano potrafi się rozpłakac jak nie dostanie śniadania. Niedożywiona nie jest, bo to 21kg żywej wagi przy wzroście 112cm. Tak po prostu ma, takją pewnie tez nauczyliśmy. Myślę, że nie masz się co przejmować. Dorosłego też boli brzuch z głodu, dziecko nie umie tak świadomie tego kontrolować czy panować nad nim.
    • mika_p Re: mocne bole brzucha z glodu 09.11.12, 16:59
      Oczywiście, że to normalne, jesli ileś czasu się nie je.
      Ja tak miewam, a dorosła jestem. I mam tak odkąd zaczęłam chadzać na imprezy: po obiedzie człowiek nie był głodny, potem się szykował, potem wychodził i się bawił, a wieczorem ból brzucha psujący zabawę. Wcześniej mama pilnowała, żeby kolacja była, a potem spać smile Ale już przed maturą wiedziałam, że na imprezie trzeba choć kilka mandarynek i kilka paluszków zjeść, bo potem będzie źle smile

Pilnuj córki, po prostu, niech nie chodzi bez jedzenia tyle godzin.
    • dzoaann Re: mocne bole brzucha z glodu 09.11.12, 17:18
      bol brzucha z glodu jest normalny. Pilnuj, zeby zjadla cokolwiek, zeby nie bylo tak dlugich przerw. No i ja tez musisz juz uczyc, zeby jadla, bo inaczej brzuch rozboli. Moja corka tez taka, ze musze jej przypominac, zeby w szkole jadlasmile
    • klubgogo Re: mocne bole brzucha z glodu 09.11.12, 18:41
      Obarczyłabym winą antybiotyk, bo to na tyle silny środek, że powoduje ból brzucha. Podajesz probiotyk 2 razy dziennie? Jeśli nie, natychmiast uzupełnij florę.
    • annubis74 Re: mocne bole brzucha z glodu 10.11.12, 00:02
      wcale się nie dziwię że ją boli, skoro dziecko w przedszkolu nie je nic przez cały dzień, a dodatkowo bierze antybiotyk (i idzie do przedszkola???)
      moja bratanica jest niejadkiem i bóle brzucha zdarzaja jej się po całodziennej "głodówce" w przedszkolu. Poobserwuj córkę i zadbaj o to by jadła nawet niewiele ale jednak coś w ciągu dnia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka