Dodaj do ulubionych

ozdoby choinkowe:)

05.12.12, 16:46
Jakie ozdoby choinkowe, poza łańcuchem z papierowych kółek, robicie z waszymi 3 latkami?
Obserwuj wątek
    • sole-luna Re: ozdoby choinkowe:) 05.12.12, 16:51
      Rok temu mala miala dokladnie 2 lata i malowalysmy bombki smile
    • biala-kawa Re: ozdoby choinkowe:) 05.12.12, 17:28
      pseudo-pierniczki z ciasta solnego
      • dagmara-k Re: ozdoby choinkowe:) 05.12.12, 18:48
        malujemy szyszki, orzechy wloskie, anyz, robimy pawie oka - ja wycinam kolka, ona wybiera ktore beda z ktorymi kolorami polaczone, smaruje klejem, a ja przyklejam, wtedy ona wybiera nitke, ja nawlekam i razem przebijamy.
        • takajednaaga Re: ozdoby choinkowe:) 05.12.12, 20:29
          A czym malujecie te szyszki?
          • dagmara-k Re: ozdoby choinkowe:) 06.12.12, 18:25
            pedzelkiem zlota i srebrna farba akrylowa z odrobina wody, ale niektore tez malowalysmy zwykla plakatowki a tylko koncowki blaszek na zloto.
    • mikams75 Re: ozdoby choinkowe:) 06.12.12, 08:58
      ja robilam z masy solnej - gwiazdki, ksiezyce, serduszka itp. wycinane foremkami do ciasteczek. Pozniej pomalowalam zlotym sprejem a corka poobklejala cekinkami i ozdobila brokatem.
      I robila tez rozne rzeczy z koralikow do prasowania.
      • maltry Re: ozdoby choinkowe:) 06.12.12, 10:13
        U nas też powycinane ozdoby z masy solnej już się suszą i czekają na ozdabianie, będziemy jeszcze robić papierowe łańcuchy i łańcuchy z popcornu nawlekanego na długą nitkę smile
        • podkrecone Re: ozdoby choinkowe:) 06.12.12, 12:45
          Razem z moją maluda robimy cudne bombki z szyszek. Na szyszke przyklejamy różne kolorowe koraliki potem zawiązujemy nitke i gotowe. Wychodzą mini choineczki. Jak dla nas przecudne.
    • zona_mi Re: ozdoby choinkowe:) 06.12.12, 23:28
      Papierowe koszyczki, pawie oczka, łańcuch ze słomek i bibułki, bombki-orzechy owijane w srebrna folię.
    • ga-ti Re: ozdoby choinkowe:) 08.12.12, 08:56
      Gdy moje były jeszcze tak małe to robiliśmy dużo ozdób z paseczków takich jak na łańcuchy, np. gwiazdki - naklejanie 4 paseczków na siebie na kształt gwiazdki, kwiatki - paseczek skleja się w dziubek i dokleja następne albo w kółeczko i dokleja następne kółeczka, bombki z paseczków, koszyczki z paseczków; pawie oczka i bałwanki z różnej wielkości kółek, ...
      Moje dzieciaki chciały też wieszać swoje zabawki, maskotki smile
      • tolula Re: ozdoby choinkowe:) 08.12.12, 12:55
        aniołki z makaronu, łańcuchy z makaronu, orzeszki malowane złotą farbką, ozdoby z masy solnej typu bałwanek, gwiazdki, skarpeta mikołaja pomalowane farbami plakatowymi i posypywane brokatem, styropianowe bombki do których przyklejaliśmy cekiny i prawdziwe pierniczki ozdabiane jadalnymi kulkami, śnieżynkami i pisakami.
    • aleksandra1977 Re: ozdoby choinkowe:) 08.12.12, 13:22
      np. choinke z gazety, ktora mozna fajnie ozdobic, czym sie chce.
    • gwen_s Re: ozdoby choinkowe:) 08.12.12, 20:31
      kupiłam kule styropianowe, młody pokolorował wg uznania, ponaklejał naklejki i powbijał kolorowe szpilki ozdobne wink
      jutro będziemy malować też bombki farbą więc pewnie i chłopaki się załapią smile
    • dzoaann Re: ozdoby choinkowe:) 21.12.12, 11:47
      z masy solnej, wycinane foremkami i malowane farbkamismile oraz pierniczki
    • wro-tka Re: ozdoby choinkowe:) 14.11.14, 13:59
      w tamtym roku robiłyśmy aniołki z patyczków po lodach

https://stylowi.pl//images/items/s/201304/stylowi_pl_hobby_aniolki_6198439.jpg

w tym roku zbieramy patyki i coś z tego będziemy kombinować.
      coś na kształt

https://podobasie.net/blog/wp-content/uploads/8933a89fcb486da25d973d27ada6f952.jpg

https://i.deccoria.strefa.com.pl/userfiles/images/choinki/40e256ddcb66eb49c4d81b2e5faefb1c.jpg
      • minerwamcg Re: ozdoby choinkowe:) 15.11.14, 22:56
        W tym roku chcemy poszyć lalkom barbie niebieskie sukienki ze skrzydłami i posadzić pod choinką jako aniołki smile
    • mja-15 Re: ozdoby choinkowe:) 20.10.16, 09:23
      Nie mam na to czasu. Kolorowe bombki, światełka i już.
      Niemniej w tym roku, kupię pierniki od znajomej, która piecze dla nas w pracy hurtowe ilości, kupię pisaki cukrowe i mały będzie mógł się wykazać. tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka