takajednaaga 05.12.12, 16:46 Jakie ozdoby choinkowe, poza łańcuchem z papierowych kółek, robicie z waszymi 3 latkami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sole-luna Re: ozdoby choinkowe:) 05.12.12, 16:51 Rok temu mala miala dokladnie 2 lata i malowalysmy bombki Odpowiedz Link Zgłoś
biala-kawa Re: ozdoby choinkowe:) 05.12.12, 17:28 pseudo-pierniczki z ciasta solnego Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: ozdoby choinkowe:) 05.12.12, 18:48 malujemy szyszki, orzechy wloskie, anyz, robimy pawie oka - ja wycinam kolka, ona wybiera ktore beda z ktorymi kolorami polaczone, smaruje klejem, a ja przyklejam, wtedy ona wybiera nitke, ja nawlekam i razem przebijamy. Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaaga Re: ozdoby choinkowe:) 05.12.12, 20:29 A czym malujecie te szyszki? Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: ozdoby choinkowe:) 06.12.12, 18:25 pedzelkiem zlota i srebrna farba akrylowa z odrobina wody, ale niektore tez malowalysmy zwykla plakatowki a tylko koncowki blaszek na zloto. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ozdoby choinkowe:) 06.12.12, 08:58 ja robilam z masy solnej - gwiazdki, ksiezyce, serduszka itp. wycinane foremkami do ciasteczek. Pozniej pomalowalam zlotym sprejem a corka poobklejala cekinkami i ozdobila brokatem. I robila tez rozne rzeczy z koralikow do prasowania. Odpowiedz Link Zgłoś
maltry Re: ozdoby choinkowe:) 06.12.12, 10:13 U nas też powycinane ozdoby z masy solnej już się suszą i czekają na ozdabianie, będziemy jeszcze robić papierowe łańcuchy i łańcuchy z popcornu nawlekanego na długą nitkę Odpowiedz Link Zgłoś
podkrecone Re: ozdoby choinkowe:) 06.12.12, 12:45 Razem z moją maluda robimy cudne bombki z szyszek. Na szyszke przyklejamy różne kolorowe koraliki potem zawiązujemy nitke i gotowe. Wychodzą mini choineczki. Jak dla nas przecudne. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: ozdoby choinkowe:) 06.12.12, 23:28 Papierowe koszyczki, pawie oczka, łańcuch ze słomek i bibułki, bombki-orzechy owijane w srebrna folię. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: ozdoby choinkowe:) 08.12.12, 08:56 Gdy moje były jeszcze tak małe to robiliśmy dużo ozdób z paseczków takich jak na łańcuchy, np. gwiazdki - naklejanie 4 paseczków na siebie na kształt gwiazdki, kwiatki - paseczek skleja się w dziubek i dokleja następne albo w kółeczko i dokleja następne kółeczka, bombki z paseczków, koszyczki z paseczków; pawie oczka i bałwanki z różnej wielkości kółek, ... Moje dzieciaki chciały też wieszać swoje zabawki, maskotki Odpowiedz Link Zgłoś
tolula Re: ozdoby choinkowe:) 08.12.12, 12:55 aniołki z makaronu, łańcuchy z makaronu, orzeszki malowane złotą farbką, ozdoby z masy solnej typu bałwanek, gwiazdki, skarpeta mikołaja pomalowane farbami plakatowymi i posypywane brokatem, styropianowe bombki do których przyklejaliśmy cekiny i prawdziwe pierniczki ozdabiane jadalnymi kulkami, śnieżynkami i pisakami. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: ozdoby choinkowe:) 08.12.12, 13:22 np. choinke z gazety, ktora mozna fajnie ozdobic, czym sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_s Re: ozdoby choinkowe:) 08.12.12, 20:31 kupiłam kule styropianowe, młody pokolorował wg uznania, ponaklejał naklejki i powbijał kolorowe szpilki ozdobne jutro będziemy malować też bombki farbą więc pewnie i chłopaki się załapią Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: ozdoby choinkowe:) 21.12.12, 11:47 z masy solnej, wycinane foremkami i malowane farbkami oraz pierniczki Odpowiedz Link Zgłoś
wro-tka Re: ozdoby choinkowe:) 14.11.14, 13:59 w tamtym roku robiłyśmy aniołki z patyczków po lodach w tym roku zbieramy patyki i coś z tego będziemy kombinować. coś na kształt Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: ozdoby choinkowe:) 15.11.14, 22:56 W tym roku chcemy poszyć lalkom barbie niebieskie sukienki ze skrzydłami i posadzić pod choinką jako aniołki Odpowiedz Link Zgłoś
mja-15 Re: ozdoby choinkowe:) 20.10.16, 09:23 Nie mam na to czasu. Kolorowe bombki, światełka i już. Niemniej w tym roku, kupię pierniki od znajomej, która piecze dla nas w pracy hurtowe ilości, kupię pisaki cukrowe i mały będzie mógł się wykazać. Odpowiedz Link Zgłoś