Dodaj do ulubionych

Sinupret i imupret jednoczesnie?

01.04.13, 21:24
Corka miala os wrzesnia 4 zapalenia ucha. Wiekszosc przy katarze. Odkad przy katarze podsje sinupret, jakos nie miala. Miasiac temu miala badania u laryngologa. Ma plyny w uszach. W polowie kwietnia bedzie miala badanie sluchu i migdalkow. Zalatwilsm sobie polecany imupret. Wlasnie doszedl. Od wczoraj corka znow przeziebiona, ma katar wiec dostaje sinupret rano. Czy wlaczyc jej imupret, czy to juz za duzo? Czy wystarczy sam sinupret?
Obserwuj wątek
    • karo.8 Re: Sinupret i imupret jednoczesnie? 01.04.13, 22:07
      podawałam tylko sinubret. kiedy dziecko zaczęło skarżyć sie na ucho podałam ibum.
      oczyszczaj nos.
    • ewa-ef Re: Sinupret i imupret jednoczesnie? 02.04.13, 11:50
      twitti, a jak laryngolog sprawdził, że w uszach jest płyn?
      Ja teraz podaję synowi Imupret i od 3 dni też Sinupret, bo dostał kataru.
      • mama-anusi Re: Sinupret i imupret jednoczesnie? 02.04.13, 12:45
        sprawidzł pewnie otoskopem, widać jest płyn,nie rozumiem pytania.

Mam dosc czesto ten sam problem, podaje tylko sinupret jak katar mija właczm imupret.
        Nas kilkukrotnie od zap ucha uratowało Pulneo/Elofen.

Ostatnio, na moje dziecko działa inhalacja z mucoslovanu, zdecydowanie szybicej rozrzedza wydzielinę niż sinupret.
        • ewa-ef Re: Sinupret i imupret jednoczesnie? 02.04.13, 13:13
          A ja nie rozumiem, co było niezrozumiałego w moim pytaniu. Nie było podchwytliwe, nie jestem lekarzem, nie wiedziałam, że otoskopem można to stwierdzić. Nam płyn w uszach potwierdziło badanie tympanometryczne, które zrobiliśmy, bo zauważyliśmy, że synek słabiej słyszy. Dodam, że nie miał zapalenia ucha, tylko częste katary.
          • mama-anusi Re: Sinupret i imupret jednoczesnie? 02.04.13, 13:31
            odebralam Twoje pytanie jako wątpliwość, zę płynu nie mozna ujrzeć otoskopem nie jako niewiedzę w tym temacie.
            • ewa-ef Re: Sinupret i imupret jednoczesnie? 02.04.13, 13:39
              mama-anusi napisała:

> odebralam Twoje pytanie jako wątpliwość, zę płynu nie mozna ujrzeć otoskopem ni
              > e jako niewiedzę w tym temacie.

A to ciekawe, gdzie tę wątpliwość ujrzałaś wink
      • becia1981 Re: Sinupret i imupret jednoczesnie? 02.04.13, 12:48
        Czytałam na forum commed.pl że można

oba jednocześnie, ale należy zachować 2-godzinny odstęp między nimi
        • twitti Re: Sinupret i imupret jednoczesnie? 02.04.13, 13:03
          Miala plyn miesiac temu. Podam jej w takim razie rano sinupret, a po poludniu juz tylko imupret. Dzieki za info.
          • ewa-ef Re: Sinupret i imupret jednoczesnie? 02.04.13, 13:15
            A leczyliście farmakologicznie ten płyn?
        • ewa-ef Re: Sinupret i imupret jednoczesnie? 02.04.13, 13:14
          A było to jakoś uzasadnione, ten 2-godzinny odstęp? Bo ja nie robię, pilnuję tylko, żeby Imupret był na końcu i żeby synek nie popijał.
          • twitti Re: Sinupret i imupret jednoczesnie? 02.04.13, 13:39
            NIe leczylismy, to jestesmy caly czas w fazie diagnozowania migdalow. Na razie mielismy 1 wizyte na Nieklanskiej, gdzie lekarz stwierdzil plyn w uchu i zapisal nas na badanie migdalkow i sluchu. Nastepna wizyta za 2 tygodnie. I wtedy moze podejma sie jakiegos leczenia. Imupret zciagnelam na wlasna reke.
            • ewa-ef Re: Sinupret i imupret jednoczesnie? 02.04.13, 14:02
              A u nas od razu leki i po 2 tygodniach płynu nie było już.
              • becia1981 Re: Sinupret i imupret jednoczesnie? 02.04.13, 14:10
                No niestety nie mogę tego w tej chwili znaleźć, na commed.pl jest 50 stron postów o powiększonych migdałkach i gdzieś w tym chyba to było. Z tego co pamiętam uzasadnienia nie było.
                • ewa-ef Re: Sinupret i imupret jednoczesnie? 02.04.13, 14:25
                  Dzięki smile, właśnie znalazłam wątek o trzecim migdale na commed, jeszcze nie znalazłam o Sinuprecie i Imuprecie, tylko o Imuprecie i Ismigenie.
                  • twitti Re: Sinupret i imupret jednoczesnie? 02.04.13, 14:34
                    a do ktorej godziny max podajecie imupret? Sinupret daje maksymalnie do 13, bo inaczej w nocy kaszel gwarantowany. A imupret?
                    • ewa-ef Re: Sinupret i imupret jednoczesnie? 02.04.13, 14:38
                      Ja Imupret podaję po kolacji (ostatnią dawkę), Sinupret do 16-ej.
    • becia1981 Re: Sinupret i imupret jednoczesnie? 02.04.13, 18:17
      mam znalazłam commed.pl/migdalki-u-dziecka-vt78809-15.html
      • alfa36 płyn w uchu 03.04.13, 10:14
        Czy po zapaleniu ucha zawsze zostaje w uchu płyn? Jak to się leczy?
        • ewa-ef Re: płyn w uchu 03.04.13, 11:52
          Na pierwsze pytanie nie znam odpowiedzi, na drugie tak - podaje się leki: mukolityczny, obkurczający śluzówkę, przeciwzapalny i antyhistaminowy.
      • ewa-ef Re: Sinupret i imupret jednoczesnie? 03.04.13, 11:52
        Dzięki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka