23.08.13, 15:54
Czy kleszcza widac na skorze jak ugryzie?
Moja corcia przedwczoraj biegala po trawie na bosaka.
Wieczorem zauwazylam na sropce ranke (ale nei widzialam niczego poza ranka) wiec zbagatelizowalam.
Dzis corcia reaguje bardzo dziwnie: nie chce jesc, caly dzien spi itp.
Czy ktos mial jakies doswiadczenia z kleszczami?
Co oto za licho?
Czy moze byc niewidoczny na skorze po ugryzieniu?
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: Kleszcz 23.08.13, 16:12
      Kleszcza widać.
      Może ma chorobę bostońską, tego lata panuje.
      • aniaurszula Re: Kleszcz 23.08.13, 17:25
        u nas tez intensywnie panuje to chorobsko
    • aniaurszula Re: Kleszcz 23.08.13, 17:24
      byc moze go przypadkiem wydarla jesli byl to kleszcz, a moze po prostu zakula sobie noge i rozwija sie jakas infekcja. poszlabym di lekarza aby obejrzal dziecko
    • eliszka25 Re: Kleszcz 24.08.13, 10:44
      kleszcz wgryziony w skore jest widoczny i "odstaje" od ciala. no i przede wszystkim jest czarny, wiec na delikatnej skorze dziecka dosc dobrze widoczny.

raczej nie sadze, zeby po 2 dniach od ugryzienia kleszcza rozwijalo sie juz cos, co mialoby byc wynikiem tego ugryzienia. kiedys moj syn mial kleszcza, a tydzien po tym pojawila sie goraczka. poszlam do lekarza, ale od razu mnie uspokoil, ze to zdecydowanie za wczesnie, zeby przyczyna mogl byc kleszcz. mial angine. moze u twojej corki tez jakas infekcja sie rozwija, ale zupelnie niezwiazana z kleszczem, ktorego najprawdopodobniej w ogole nie bylo.
      • dmuchawcelatawce Re: Kleszcz 24.08.13, 13:56
        Dziekuje Wam. Uspokoilyscie mnie. Moj maz powiedzial to samo, ogladal stopke dziecku i stwierdzil, ze nie ma mozliwosci zeby byl to kleszcz, a mala czuje sie dzis juz duzo lepiej wiec pewnie byl to jakis kryzysik. Zreszta jest przeziebiona od dawna wiec jej zachowanie moze byc jakos wyjasnione.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka