Dodaj do ulubionych

Pytanie o zapalenie krtani

09.02.14, 21:23
Dziewczyny napiszcie mi , jak dlugo moze trwac suchy meczacy kaszel w zapaleniu krtani, ciagnie sie to juz 14 dni , niby troche ta napadowsc sie zmniejsza , mowi ze krtan ja juz nie boli , ale wciaz kaszel suchy , czy on ma przejsc w mokry ? czy wyciszy sie ten suchy , pierwszy raz takie cos przechodze i juz sama nie wiem co mam o tym myslec, miala rtg klatki piersiowej, badanie na krztusca i mycoplazme tez wyszly negatywnie , morfologia w normie , juz nie wiem co robic, czy podac jakis syrop , slyszalam ze jak jest suchy kaszel to tylko przeciwkaszlowe, napiszcie prosze
Obserwuj wątek
    • annubis74 Re: Pytanie o zapalenie krtani 09.02.14, 23:11
      przeciwkaszlowe, łagodzące (prawoślazowy lub stodal (u nas zawsze pomaga) możesz jeszcze sinecod (wyciszajacy) ale to skonsultowałabym z lekarzem. U nas młoda przy ostatnio złapanym wirusie kasłała 3tyg (suchy, męczący kaszel). U nas bardzo pomogło mleko z masłem i z miodem, inhalacje i dużo picia. U nas kaszel nie zmienił sie w mokry po prostu znikł
      • roksana1030 Re: Pytanie o zapalenie krtani 10.02.14, 08:05
        Dziekuje Ci bardzo odpowiedz, bo juz myslalam ze nigdy to nie minie. to zaczelo sie 2 tygodnie temu w sobote , a jeszcze kaszle intensywnie , wieczorem zwlaszcza .
      • roksana1030 Do annubis 10.02.14, 17:33
        napisz mi prosze czy w tym 3 tygodniu kaszel słabl, czy wciąż był na takim samym poziomie, bo moja wciąż tak pokasluje, choć dzisiaj jakby mniej
        • annubis74 Re: Do annubis 10.02.14, 19:22
          były okresy kiedy kaszel słabł ale później znów jakby wracał. zauważyłam u małej nadreaktywność dróg oddechowych w zetknięciu z jakimś czynnikiem drażniącym np. zimne powietrze (akurat mrozy były duże) dym z papierosa (byliśmy u znajomych którzy co prawda przy nas nie palili ale ogólnie w ich mieszkaniu zapach był wyczuwalny), bardziej kasłała też po wysiłku
    • wro-tka Re: Pytanie o zapalenie krtani 10.02.14, 09:01
      a może alergia na coś?

krtań można leczyć sterydami. warto dopytać o nie lekarza, jeśli to zapalenie krtani a nie nic innego.
      • roksana1030 Re: Pytanie o zapalenie krtani 10.02.14, 10:23
        Ona ma dexaven w zastrzykach, krtań już mniej boli ale kaszel jest okropny
        • wro-tka Re: Pytanie o zapalenie krtani 10.02.14, 10:40
          czyli leczenie prawidłowe. może coś jeszcze doszło do krtani. coś co drażni dzieciaka.
          • aleksandra1977 Re: Pytanie o zapalenie krtani 10.02.14, 11:00
            u nas zapalenie krtani od czwarkowej nocy - w rezultacie trafilismy do szpitala, bo syn sie dusil. Pogotowie podalo dexaven, w szpitalu doszly inhalacje z adrenaliny i pulmicortu. Do rana sytuacja sie uspokoila. W piatek po poludniu wyszlismy do domu, ale kaszel nie ustepowal, pojawila sie goraczka przekraczajaca 39 stopni, wiec wczoraj bylismy znow u pediatry - okazalo sie, ze infekcja przesunela sie nizej i sa szmery w oskrzelach. Kaszel z bardzo suchego przeszedl w mokry, dlawiacy. Syn dostal klacid na 10 dni + dalej inhalacje z pulmicortu.
            • agar2208 Re: Pytanie o zapalenie krtani 10.02.14, 15:46
              Mi zawsze przy krtani pomaga LARYGUARD. Są to tabletki do ssania dla dzieci i dorosłych.
              Poleciła mi je lekarka mojego syna.
              • roksana1030 Re: Pytanie o zapalenie krtani 10.02.14, 15:59
                Dziekuje serdecznie za podpowiedzi, te tabletki do ssania kupię jeszcze dziś pozdrawiam
    • mamatin Re: Pytanie o zapalenie krtani 10.02.14, 20:55
      sprobuj obnizyc temperature w domu.
      • joann_80 Re: Pytanie o zapalenie krtani 11.02.14, 09:40
        to prawda. Przyda się jeszcze nawilżacz powietrza
    • matiwiki1 Re: Pytanie o zapalenie krtani 13.02.14, 10:06
      moja córka ma 5,5 roku .Odkąd poszła do przedszkola ciągłe infekcje krtani.U niej normalna infekcja trwa nie tydzień tylko trzy.Najpierw syropki póżniej antybiotyk.U nas kaszel po zapaleniu krtani trwa nawet i sześć tygodni.Cieszę się bo córcia umie już wypluć zalegając wydzielinę.W cipłe dni chodziła by do przedszkola ale przy temperaturach minusowych zostawiałam w domu.Latwiej wyleczyć wirusowe niż bakteryjne.W zeszłym roku do lutego miałyśmy 5 antybiotyków w tym jeden.Uzbroj się w cierpliwość ,ja mam jeszcze jedenastolatka z chorymi zatokami dwa tygodnie spoko,dwa tygodnie zawalony i tak naokoło.Koleżanki się śmieją ,że jestem chodząca encyklopedią leków.
    • annubis74 Re: Pytanie o zapalenie krtani 13.02.14, 10:42
      mam nadzieję ze córci już lepiej ...
      • agar2208 levopront 13.02.14, 11:24
        Przypomniało mi się jeszcze, ze siostra podaje córce na taki właśnie męczący kaszel syrop levopront i działa super.
        • aleksandra1977 Re: levopront 13.02.14, 12:25
          sinecod też powinien pomóc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka