sabssss 28.02.14, 12:59 Hej moje dziecko ma tydzień ospe i dotego zauważyłam że wszy czy moge użyć na to jakiś preparat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
najma78 Re: wszy i ospa 28.02.14, 16:16 Powinnas zapytac lekarza. Moim zdaniem nalezy zaczekac ze stosowaniem plynow na wszy do calkowitego zaschniecia krost na glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: wszy i ospa 01.03.14, 17:37 nie ryzykowalabym decyzji sama. poszlabym do lekarza. jesli dziecko ma krostki rowniez we wlosach, to jednak wolalabym poczekac te kilka dni ze stosowaniem preparatow przeciwwszowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: wszy i ospa 02.03.14, 12:00 możesz wyczesac włosy zwyczajnie gęstym grzebyczkiem. rozłóż ręcznik lub prześcieradło, posadź dziecko i wyczesuj włosek po włosku. jak zdejmiesz wszystkie gnidy i wyłapiesz wszy, to wszystko wsadź do pralki na pranie w wysokiej temperaturze. oprócz tego pościel, ubrania , koce, kurtkę też wypierz.. nawet zastosowanie szamponu na wszy nie da ci 100% skuteczności, bo taką kurację trzeba powtarzac kilka razy Odpowiedz Link Zgłoś
ollec-zkaa Re: wszy i ospa 10.03.14, 07:43 Jasne, że możesz. Teraz te szampony na wszy są bardzo łagodne. Ja stosowałam sora forte, a moja córka ma bardzo wrażliwą skórę, ale żadne krostki ani swędzenie się na szczęście nie pojawiło po kuracji tym szamponem. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: wszy i ospa 10.03.14, 07:56 Przepraszam, wiem że Ci nie do śmiechu, ale moja babcia mawiała "jak nie urok, to sraczka" Odpowiedz Link Zgłoś