01.04.14, 17:51
Moja córka niedawno skończyła roczek. Dziś zauważyłam na jej nogach i pupie czerwone plamki, wypukłe w dotyku. Chyba jej nie swędzą ani nie bolą. Nie są malutkie tylko większe i nie jest ich bardzo dużo ale nie wyglądają "zwyczajnie". Mała nie jest alergikiem ale zdarzyło się, że już raz wyskoczyły jej na plecach szorstkie plamy ale to wyglądało zupełnie inaczej i było spowodowane użyciem niewłaściwego mleczka do ciała. Co najciekawsze dzień wcześniej moja córka miała kontakt z dziewczynką, która ma coś podobnego (tylko prawie na całym ciele) ale ona ma AZS a to podobno nie jest zaraźliwe... Do pediatry jestem umówiona dopiero na czwartek... Macie jakieś rady?
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: Wysypka 01.04.14, 18:05
      moze od jakiegos proszku? moze sie spocila? mlody mial kiedys na plecach kiedy sie pocil...
      • aliciayayo Re: Wysypka 01.04.14, 18:32
        A jak ta wysypka mniej więcej wyglądała?
        • stokrotka_beauty Re: Wysypka 01.04.14, 20:20
          obstawiam, że to wiatrówka, ale lekarzem nie jestemwink.
          • annubis74 Re: Wysypka 01.04.14, 21:27
            a ja raczej obstawiam wysypkę kontaktową jeśli obszar jest ograniczony.
            wiatrówka to raczej sypie równo po całości
    • mruwa9 Re: Wysypka 01.04.14, 23:31
      idz do lekarza, zamiast gdybac.
      Gdy slysze o wysypce na posladkach i udach, od razu zapala mi sie lampka kontrolna pt. plamica Schönleina-Henocha, ale jest sporo innych ewentualnosci.
      Najlepiej idz do lekarza.
      • aliciayayo Re: Wysypka 02.04.14, 08:10
        Pediatra jest dopiero w czwartek, już jesteśmy zapisani a szukam informacji an własną rękę bo nienawidzę biernie czekać.
        • annubis74 Re: Wysypka 02.04.14, 09:26
          a nie mozesz iśc od razu do dermatologa. pediatra moze zgadnie - jeśli to jakaś wysypka typowa dla którejśc z chorób wieku dziecięcego ale z duzym prawdopodobieństwem odeśle do dermatologa
    • aliciayayo Re: Wysypka 02.04.14, 08:12
      Pod wieczór wysypka objęła dół brzuszka, trochę ramionka, kark, szyję a nawet brodę ale dziś rano zauważyłam jakby ustępowała... Ma ktoś jakieś propozycje? Może rzeczywiście to "tylko" uczulenie?
      • annubis74 Re: Wysypka 02.04.14, 09:25
        qrcze - jak już potrzebujesz rady to wstaw chociaż jakieś zdjęcie tej wysypki, bo taka zabawa w zgadywanie nie ma sensu.
    • aliciayayo Re: Wysypka 13.07.14, 20:06
      Jakby ktoś chciał wiedzieć - to był niegroźny rumień zakaźny smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka