olgusiaimamusia 22.08.04, 09:17 wszystkie ubranka mijej córci śą uświnione tym podstępnym bananem. trzy prania, namaczania, pranie ręczne, vanish i nic. Jak to paskudstwo usunąć? dzięki za podpowiedzi. Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanna Re: plamy po bananie 22.08.04, 13:56 Mydło do odplamiana Dr Becermann (lub bardzo podobne nazwisko na B). Namydlasz dobrze wiecczorem i zostawiasz na noc. Rano pierzesz, jak nie zejdzie, to na jeszcze jedną noc zostawić namydlone. Z tej firmy jest też taki odplamiacz w buteleczce ze szczoteczką plastikową - przed praniem nacierasz to miejsce z plama i do pralki. Banany mi schodzą, większość zupełnie. pozd. Ania ps. A swoja drogą ciekawe, czemu jagody i marchewka schodzą a takie "niewinne" banany nie? Odpowiedz Link Zgłoś
olgusiaimamusia Re: plamy po bananie 22.08.04, 17:12 dzięki. A gdzie kupić tego doktora? Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: plamy po bananie 22.08.04, 19:10 W hipermarketach chyba, ja ostatnio w Kościerzynie kupowałam, a w Warszawie w delikatesach Piotr i Paweł. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
marianka15 Re: plamy po bananie 22.08.04, 15:21 Może spróbować sodą oczyszczoną lub kwaskiem cytrynowym? Odpowiedz Link Zgłoś