Dodaj do ulubionych

silne bóle brzucha bez gorączki

19.11.14, 18:06
Poradzcie, bo moze macie jakies doswiadczenia:
syn4,5 roku, od tygodnia skarzy sie na bole brzucha, w weekend (5 dni temu) ze dwa razy mial biegunke, ze dwa razy zwymiotował, od tamtej pory bez gorączki (max. 37 st.), usg jamy brzusznej w poniedzialek (2 dni temu) prawidlowe.
Nie dziala ibuprom, dziala nospa (mikrodawki), wczoraj wzial pyrantelum.
Caly czas skarzy sie na silne bole brzucha, az go skrecaja, wieczorami jest histeria z tego powodu.
Lekarze uspokajaja- dawac probioryki i duzo pic.
A mlody nic nie je, bo go boli po jedzeniu, pije i lezy bez zycia.
Co myslicie? Bo nie moge patrzec, jak cierpi
Obserwuj wątek
    • kosa.bar Re: silne bóle brzucha bez gorączki 19.11.14, 21:31
      A jesteś pewna,że te bóle nie mają związku ze stresem? Synek chodzi do przedszkola? U dzieci bóle brzucha mają najczęściej tło psychogenne.Oczywiście trzeba wykluczyć czyniki organiczne,najlepiej udac sie do gastroenterologa dziecięcego który zdecyduje o dalszych badaniach.
    • annubis74 Re: silne bóle brzucha bez gorączki 20.11.14, 00:26
      pewnie jelitówka - teraz panuje. a objawy mogą być różne. ja sama nigdy nie miałam klasycznej jelitówki - jedynym jej objawem były bóle brzucha - ponieważ córka i maż mieli wersję klasyczną więc sta wiedziałam że i ja coś przechodziłam
      • pani.pusia Re: silne bóle brzucha bez gorączki 20.11.14, 06:38
        Bardzo dziekuje za komentarze. Chodzi do przedszkola ( a w zasadzie od poltora tygodnia nie chodzi). Jest wrazliwy, czesto marudzi, ze nie lubi chodzic do przedszkola, ale te bole sie wziely w zasadzie znikad-w piatek juz sie skarzyl, w sobote sie rozkrecilo i trwa smile
        brzuch ma miekki
        dzisiaj w nocy znowu 3 godziny glaskania po brzuszku, ktore niewiele pomogly, dostal nospe i drzemie
    • camel_3d gazy? 20.11.14, 05:06
      tez czesto powoduja bol brzucha. szczegolnie przy biegunkach. zobacz czy ma twardy brzuch.
    • mw144 Re: silne bóle brzucha bez gorączki 20.11.14, 08:28
      Wygooglaj sobie coś o chorobach otrzewnej, może coś dopasujesz.
    • tijgertje Re: silne bóle brzucha bez gorączki 20.11.14, 08:40
      Uwazaj z ibupromem przy bolach brzucha. Mnie bol brzucha skreca po jednej tabletce, syn reaguje podobnie. Jest to skuteczny lek na zbicie goraczki, ale moze baaaardzo podrazniac zoladek. W moim przypadku gwarantuje nawrot wrzodow uncertain
    • rulsanka Re: silne bóle brzucha bez gorączki 20.11.14, 15:07
      W okolicach Warszawy panuje jelitówka, starszy syn miał właśnie silny ból. Młodszy tylko wymioty, mąż rozwolnienie i nudności. Mnie brzuch bolał lekko ale wyraźnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka