moj.ksiaze.i.ja
20.05.15, 13:02
Witam jestem mama mirszkajaca w uk Prosze o pomoc Moj syn ma 21miesiecy. Synus na swoj wiek mowi tylko adaj jak cos mu dajemy w tym momencie, nie mowi daj zeby mu to dac. Swojego czasu mowil mama, tata, baba..zaniklo po czasie. Teraz tylko gada po swojemu czy pipiszczy. Syn od malutkiego wszystko bral do buzi, memlal godzinami jakies zabawki, teraz jest to pieluszka. Czesto podchodzil do roznych przedmiotow i drapal je np.sofe, sciane, dywan, teraz ulubiona rzecz do drapania jest czteroscianowa tarka z roznymi teksturAmi. Syn ma manie ukladania rzeczy czy zabawek robi to w ustalonym przez niego schemacie zazwyczaj jedno kolo drugiego. Jesli mu cos zabralam to odrazu mial atak zlosci i byl wrzask i placz. Dodam ze na ogol zawsze byl i jest spokojny.Wczoraj dalam mu plasterek sera zoltego podrobil go w kawaleczki poukladal w rownej lini i po kilku zachwytach zjadal kawalek po kawalku. Lubi sie wtulac w posciel, czasem przychodzi sie potulic do mnie czy do taty. Daje buzi jak go sie poprosi. Kontakt wzrokowy czasem wymuszany. Syn takze bardzo zaciska oczy jak cos nowego sie pojawi przed nim, albo ktos przyjdzie kogo zna wiec robi to z usmiechem na twarzy. Bardzo czesto gdy wolam go przez imie to nie reaguje no ze chyba sie wydre to wtedy odwraca sie do mnie.
Bardzo prosze o jakies rady, wizyte u lekarza mielismy i tam zwrucilam uwage na niezrozumiale przezemnie jego zachowania. czekam na telefon od tzw w uk health visitor. bylismy juz na badaniu sluchu, moze ma tam nie wielka utrate sluchu po przebytej perforacji bebenka. Czekamy na wizyte u laryngologa.