Dodaj do ulubionych

sandały a biegówka

05.06.15, 12:40
Robi się już naprawdę ciepło i chce kupić synkowi sandały. Ostatnio każdy spacer z biegówką i zastanawiam się czy sandały na taki rower się nadają? Czasem synek przekręci nóżkę i wlecze "palcami" po ziemi, ale w adidaskach. Może lepiej kupić takie sandały z zabudowanymi palcami? Czy nie ma znaczenia?
Obserwuj wątek
    • panizalewska Re: sandały a biegówka 05.06.15, 17:48
      Jak poczuje to większa szansa, że będzie uważał jak stawia stopy?
    • b.bujak Re: sandały a biegówka 05.06.15, 18:30
      moje dzieci nie jeździły na biegówce, ale i tak zawsze kupuję sandały z zakrytymi palcami; akurat w przypadku moich synów powodem numer jeden jest nieustanne kopanie piłki
    • wro-tka Re: sandały a biegówka 05.06.15, 19:37
      kup sandały sportowe.
    • klubgogo Re: sandały a biegówka 05.06.15, 19:39
      Po pierwsze: jak poczuje raz na palcach, zorientuje się, że stóp się tak nie układa.
      Po drugie: odpowiedz sobie samej na pytanie, czy chciałabyś chodzić w upalne dni w sandałach mocno zabudowanych na palcach?

Moja córka jeździła na biegówce w zwykłych sandałach, nigdy nie kupowałam zabudowanych, nigdy też nie cierpiała z powodu zaczepienia palcami po ziemi.
      • grajfrutt Re: sandały a biegówka 06.06.15, 18:22
        Mój podobnie, sandały ma "normalne " tzn z odkrytymi palcami, na biegówce jeździł i jeździ. Jedyny minus ze szybciej zedrze czubki jak będzie szurał po ziemi. Ma też tzw sandały sportowe (takie jakby adidasy z dziurami) u nas funkcjonują jako trampki, mniej poci mu się noga, ale na upalny dzień moim zdaniem zbyt zabudowane.
    • budzik11 Re: sandały a biegówka 07.06.15, 08:45
      frijka napisał(a):

> i wlecze "palcami" po ziemi,

ma za niski rowerek, podkręć mu siodełko do góry. Przy dopasowanej wysokości nie będzie tego problemu.
      Mój jeździł na biegówce w sandałkach bez zakrytych palców.
      • frijka Re: sandały a biegówka 07.06.15, 20:46
        Wysokość jest dobra, robi tak kiedy się rozpędzi i np. chce zahamować.
        • frijka Re: sandały a biegówka 07.06.15, 20:46
          Ok. Dzięki za odpowiedzi.
    • zuleyka.z.talgaru Re: sandały a biegówka 08.06.15, 08:34
      Ja kupowałam takie jak niżej. Dobre i na rower i do kopania piłki. W tym sezonie już zwykłe sandały niezabudowane, na piłkę i rower może założyć trampki.

https://www.sklep.bartek.com.pl/foto/produkty/big/gal_90019_1.jpg
    • thank_you Re: sandały a biegówka 09.06.15, 09:37
      Młody mając dwa lata miał do wyboru sandały niezabudowane i zabudowane - zabudowane założył może 3-4 razy, w niezabudowanych śmigał codziennie na biegówce. W tym roku jest podobnie. Ale to pewnie zależy od dziecka? smile
      • green-koala111 Re: sandały a biegówka 15.07.15, 14:33
        Moja jezdziła w crocsach, zdarzało sie tez na boso po kostce granitowej wink
        • kremka2014 Re: sandały a biegówka 15.07.15, 22:38
          Ja zakładałam na biegówkę trampki, bo nie wpadłam na zakup takich sandałów. Nie ma innej opcji, bo mieszkamy w terenie wyżynnym 😊😊😊i hamowanie odbywało się czasem bardzo ostro czubkami palców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka