Dodaj do ulubionych

Nocnik, a majtki

11.03.16, 19:15
Mój 2,5 latek od niedawna siusia (+ kupa) do nocnika. Po mieszkaniu lata z gołą pupą, ale zbliżają się święta, pojedziemy w gości i nie wypada, żeby tam też biegał na golasa. Kupiłam mu więc majteczki- śliczne w samochodziki, wóz strażacki itp. Jest nimi zachwycony, ale kiedy je ma na sobie nie dobiega do nocnika. Macie jakiś pomysł co z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • agnesgie Re: Nocnik, a majtki 11.03.16, 20:22
      A może mogłabyś mu co jakiś czas przypomnieć o skorzystaniu z nocnika? Ewentualnie jeśli to nie zda egzaminu,założyć mu pieluchomajtki, z zaznaczeniem,że ma sobie zwykłe majtki i siusiu robimy do nocnika? (chodzi o ewentualną ochronę sprzętów gości).
      • black_magic_women Re: Nocnik, a majtki 11.03.16, 21:01
        Problem w tym, że cokolwiek na pupie odbiera najwyraźniej jako pieluszkę. Chce robić siusiu na nocniku, ale już nie zdąża, a z gołą pupą spokojnie dobiega do nocnika. Z drugiej strony boję się, że jak pojedziemy na świeta, to te kilka dni poza domem w pieluszce zniweczy odpieluchowanie sad
        • agnesgie Re: Nocnik, a majtki 11.03.16, 21:13
          A przypominanie o siusianiu nie zdaje egzaminu.Ja mam dziewczynki ale u nas w początkowym okresie odpieluchowania pomagało zachęcanie:chodź,zrobisz siusiu do nocnika.Starsza córka była w tym wieku dawno odpieluchowana a dopadł ja jakiś kryzys i zanim zrobila siku troche popuszczala bo zapominala,ze jej się chce.Moje córki od początku nie chodziły z gołą pupą,więc trudno coś jeszcze sensownego doradzić.Ale podobno dziewczyny łatwiej odpieluchowac.Może ktos inny będzie miał lepsze pomysły l.Powodzenia
          • black_magic_women Re: Nocnik, a majtki 11.03.16, 22:01
            Dzięki. Najwyżej przebolejemy te pare dni u mojej mamy, w razie gości/wizyt będzie pieluszka, bo i tak jest jeszcze na wyjścia, ajak zamkną się za gośćmi drzwi to goła pupa. W tydzień chyba nic nie zdziałam, na takim wczesnym etapie nauki ;/
            • edycja_kopiuj_wklej Re: Nocnik, a majtki 13.03.16, 15:08
              Mozesz zakupic majtki treningowe, dziewczyny na ktoryms forum polecaly, ja osobiscie nie stosowalam tylko czytalam. A moze to nie problem majtek, tylko jak je ma to potrzebuje wiecej czasu na ich zdjecie, a nie umie jeszcze powstrzymac, Jesli tak, to wlasciwie nie jest odpieluchowany, bo jak sie domyslam na spacery to i tak mu zakladasz pieluche. A jak na noc, wytrzymuje? Wlasciwie odpieluchowanie to nie tylko chce siku i je robie, ale chce siku, moge wytrzymac i kontroluje co robie
              • black_magic_women Re: Nocnik, a majtki 13.03.16, 17:40
                Wlasciwie odpieluchowanie to nie tylko chce siku i je robie, ale chce siku, moge wytrzymac i kontroluje co robie.

Bingo! Dziwne, że jakoś wcześniej o tym nie pomyślałam. Odpieluchowanie musi być procesem całościowym, a zwraca sie uwagę tylko na poszczególne elementy. No nic. Na święta pomyślę o majtkach treningowych, ana co dzień będziemy ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć
              • corka.czarownicy Re: Nocnik, a majtki 13.03.16, 17:44
                "moge wytrzymac"...
                Hm, to ja chyba nie do konca jestem odpieluchowana... wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka