28.07.16, 11:10
Dziewczyny, kiedy wasze dzieci zaczely spac na poduszkach? Jakie wybrac? moj synek (14 mcy) do tej pory spal bez niczego, zadnych poduszek, kolder itd tylko spiworek. Zauwazylam jednak ze kiedy spi ze mna wspina sie na moja poduszke I tak zasypia, generalnie widze ze szuka juz czegos pod glowke do spania. Mysle ze czas na pierwsza posciel. Jakie poduszki sa najzdrowsze dla takiego malucha? Nie znam sie na tym, a nie chcialabym mu zaszkodzic. Wiem tylko ze dziecko jak najdluzej powinno spac na plaskim.
Obserwuj wątek
    • nightdream Re: Poduszka 28.07.16, 15:33
      My koło 15 miesiąca właśnie kupiliśmy bo były te same objawy co u Wassmile mamy akurat z lamilou taka płaską, młody ją uwielbia i nawet jak w nocy przychodzi do nas do łóżka to bierze poduszkę ze sobą. Bardzo lubi też mojego zwykłego jasia, ale na tej płaskiej śpi mu się najlepiej.
      Kołdry nie używamy, młody odmawiawink
      • leni6 Re: Poduszka 28.07.16, 19:16
        A jakiego rozmiaru masz te poduszkę ? Zastanawiam się czy dla mojego 15 miesięczniaka lepsza byłaby 20×30 czy 30×40 ?
        • nightdream Re: Poduszka 28.07.16, 21:18
          My mamy 40x60 big bed pillowbig_grin
          Na początku była grubsza, teraz jest bardziej płaska, bardzo płaska generalniesmile
          Ten rozmiar sprawdza się ok bo czasem młody śpi na niej normalnie a czasem jak chce to składa ja sobie na pół i ma wyżej.
          Mieliśmy też małą poduszkę swinkę ale syn za nią nie przepada - wydaje mi się że była za mała.
    • kattijka Re: Poduszka 28.07.16, 16:59
      Płaska poduszka w łóżeczku leży w sumie od początku. Tyle że dzieciaki przez pierwsze 2-3 miesiące spały w rożkach. Potem na podusi lub z nami w łóżku na naszych poduszkach. Jak synek miał ok 1,5-2 lata zmieniłam mu już poduszkę na większą.
    • babybump Re: Poduszka 28.07.16, 21:40
      Najzdrowsza to jak najbardziej płaska i wprowadzona jak najpóźniej. Moja córka dostała poduszkę jak skończyła 2 lata. Nie powiedziałabym, aby na niej spała, bo śpi w przeróżnych pozycjach, w różnych miejscach w łóżeczku (teraz ma 2.5l). Poduszka bardziej służy do ułożenia na niej lali i maskotki. Dostała najbardziej płaskiego 'jaśka', na którym ja przez jakiś czas spałam, aby go jeszcze bardziej spłaszczyć.
    • mika8001 Re: Poduszka 28.07.16, 22:38
      Moja niespełna czterolatka jeszcze nie zaczęła.
      Poduszka w domu jest, ale jak młoda nie widzi potrzeby poduszki to ja tym bardziej.
    • angeika89 Re: Poduszka 28.07.16, 23:04
      Mój mały ma rok i 10 m-cy i od początku ma płaską poduszkę w łóżeczku, którą kupiliśmy w zestawie z kołderka. Ma wymiary 40X60, ale właśnie zauważyłam, że zwija sobie kołderkę i na niej się kładzie i tak sobie pomyślałam, żeby troszkę grubszą mu kupić. A po tym wątku to już nie wiem?
      • stara-a-naiwna Re: Poduszka 09.08.16, 21:30
        niektóre dzieci z poduszką lepiej śpią

moje miały dosc szybko - czasami śpią na poduszce, czasami obok
    • mw144 Re: Poduszka 29.07.16, 07:28
      Od momentu, kiedy się urodziły. Prze pierwsze 8-9 m-cy na zwykłej niemowlęcej (takiej z kompletu pościeli niemowlęcej), potem na uniwersalnej.
    • stara-a-naiwna Re: Poduszka 09.08.16, 21:26
      Moje dzieci mają wellpur
      mamy jednego dla siebie i planujemy dokupić drugiego

w życiu na niczym innym tak wygodnie mi sie nie spało

niestety jest dośc droga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka