rb_111222333 06.11.17, 16:45 A właściwie z dwulatką Chadzałyście z takimi maluchami na domówki? Da się to ogarnąć? Czy na jakiś czas zrezygnowałyście z nocnych wyjść? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leni6 Re: Sylwester z 2 ;) 06.11.17, 18:57 Ja nie chodzę z dzieckiem. Chodzimy z mężem zwykle pojedynczo, jak idziemy gdzieś razem to dziecko zostaje z dziadkami lub opiekunka. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Sylwester z 2 ;) 06.11.17, 19:11 Nie chodzilam z dziećmi. Zostawaliśmy w domu jak byly male. Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: Sylwester z 2 ;) 06.11.17, 19:12 Nie chodziliśmy z dzieckiem i nie rezygnowaliśmy. Dziadkowie mieli do tej pory fuchę. W tym roku może spędzimy ze znajomymi, to dzieci (ich i nasze) się załapią. Odpowiedz Link Zgłoś
juuuu7 Re: Sylwester z 2 ;) 06.11.17, 20:35 Nie chodzilismy z dwulatkiem. Jak mial 3 lata zostal z dziadkami a my poszlismy na impreze. W tym roku bedziemy w domu z 4latkiem i noworodkiem😀 Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Sylwester z 2 ;) 06.11.17, 21:25 Poszliśmy, ale byliśmy u sąsiadów piętro wyżej. Syn wytrzymał do 22, po tym czasie wróciliśmy do siebie zmienialiśmy się co jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
bijout Re: Sylwester z 2 ;) 06.11.17, 22:15 My od początku robimy u siebie. Uuu ale z nas frajerzy jak widze. Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: Sylwester z 2 ;) 06.11.17, 23:08 Dla mnie to akurat super opcja, bardzo lubie duze imprezy u nas, bo dziecko odpada we wlasnym lozku i nie trzeba go nigdzie wlec po nocy (i siebie tez) Odpowiedz Link Zgłoś
bijout Re: Sylwester z 2 ;) 07.11.17, 12:43 Dokładnie. Chociaż u nas raczej kameralnie, ale za to większość gości z opcja BB Cos takiego mi sie jeszcze z tematem skojarzyło: img3.garnek.pl/a.garnek.pl/028/907/28907272_800.0.jpg/sylwester-z-jedynka.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
glasser159 Re: Sylwester z 2 ;) 10.11.17, 22:07 Byliśmy z naszymi dziećmi u znajomych, którzy mają dzieci w podobnym wieku. W takiej sytuacji bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Sylwester z 2 ;) 10.11.17, 23:56 Tak, my też chcieliśmy spotkać się ze znajomymi, którzy mają małe dzieci, tylko, że u nas dzieciaki w styczniu będą miały 2 lata, rok oraz 3 miesiące. Boję się, że jedno dziecko będzie budziło inne i że spędzimy sylwestra na usypia i maluchów. Odpowiedz Link Zgłoś
amiralka Re: Sylwester z 2 ;) 11.11.17, 22:12 Jak nie macie z kim dziecka zostawić, to jednak może warto zaryzykować, może lepiej je usypiać co jakiś czas niż siedzieć w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
holina Re: Sylwester z 2 ;) 11.11.17, 23:08 To też zależy od dziecka. Mój usypiał wszędzie gdzie się go położyło, zresztą do tej pory tak ma. Zabieraliśmy ze sobą łóżeczko turystyczne, ulubione podusie i maskotki i nie było problemu. O 22.00 już chrapał w pokoju obok, natomiast siostry córa nie chciała spać w żadnym nowym miejscu. Kiedyś przyjechali do nas z opcją nocowania, i nie było mowy żeby młoda usnęła, dlatego na sylwestra jeździliśmy do siostry, jak dzieci były małe. Zawsze fajniej jest spędzić ten wieczór/noc w gronie przyjaciół i rodziny. Teraz to już babcie ogarniają temat sylwestra. Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Sylwester z 2 ;) 12.11.17, 00:25 Co kto lubi, ja akurat nie lubię imprez sylwestrowych i od kiedy mam dziecko z przyjemnością spędzam ten wieczór w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
vinca Re: Sylwester z 2 ;) 12.11.17, 00:04 A co na to organizator domowki? Ja bym się nie ucieszyła raczej Odpowiedz Link Zgłoś
bijout Re: Sylwester z 2 ;) 13.11.17, 09:04 Jak oganizator ma swoje dzieci to sie cieszy na dzieciatych gosci. Maluchy bawia sie razem, dorosli razem. Pisze to z pozycji organizatora wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: Sylwester z 2 ;) 13.11.17, 09:35 Potwierdzam. No, moze dwulatki predzej niz 3 mies, ale niemowlaki na naszych imprezach po prostu lokuje sie w sypialni (jak spia), ew. w dowolnym wolnym miejscu (ostatnio pod stolem w foteliku, ale to byla impreza na kilkanascie rodzin, kazda z 2 lub wiecej dzieci. Jak nie spia, przechodza z reguly z rak do rak. Dajemy rade. Grunt to dobre nastawienie tylko ze u nas wszystkie dzieciaki cyganskie, z rodzenstwem, przyzwyczajone do zasypiania w roznych miejscach, wsrod ludzi, cisza to stan abstrakcyjny Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Sylwester z 2 ;) 13.11.17, 11:07 Są różnie możliwe opcje (wszystkie praktykowałam przez lata, przy dwójce dzieci i różnych "całonocnych" okazjach) : sylwester u nas, znajomi z dziećmi w podobnym wieku, lub bez; my do kogoś; zostajemy w domu, dzieci zostają z babcią. Odpowiedz Link Zgłoś
nightdream Re: Sylwester z 2 ;) 16.11.17, 20:34 My w tym roku idziemy do znajomych z naszym przybytkiem - 3 lata i rok. Znajomi maja dwójkę tez ale u nich jest więcej miejsca do uśpienia wszystkich planujemy ich wyszaleć przed wieczorem, jakieś kulki czy sanki jak będzie śnieg to potem padną wieczorem i będzie im wszystko jedno gdzie jak już usną to powinno być ok Odpowiedz Link Zgłoś