Dodaj do ulubionych

Synek 18 miesięcy nie chce spać sam

10.04.20, 09:14
Kochani,
Mam problem - jak oduczyć dziecko spania z rodzicami? Sprawa wygląda tak, że młody zasypia wieczorem około 19:30. Potem budzi się po godzinie, cyc i w kimę. Potem znowu około 22:30 i tak samo. Problem się robi około 1 w nocy, bo się budzi z krzykiem, dostaje cyca i ... już nie zasypia. Zaczyna wariować i głośno płakać i nie chce się utulić. Jak się go odłoży do łóżeczka, to wpada w furię, więc z bezsilności po prawie dwóch godzinach stwierdzamy, że bierzemy go do siebie. Z nami śpi do 6:30 czy nawet czasami dłużej. W dzień ma do godziny drzemki w połowie dnia... Co zrobić, żeby przesypiał większą część nocy? Już probowaliśmy go później kłaść, ale nic to nie dało. Ciągle te pobudki w ciągu nocy w pełnym rozbudzeniu...
Obserwuj wątek
    • born_to_sea Re: Synek 18 miesięcy nie chce spać sam 11.04.20, 11:01
      A nie lepiej zaakceptować, że śpi z Wami? Na pierwsze kwęknięcie podawać na leżąco pierś, żeby się nie wybudził mocno i spać dalej. Będziecie mieli lżej, noce staną się spokojniejsze i wreszcie się wyśpicie. A on i tak kiedyś z tego wyrośnie i z radością wyprowadzi się do własnego pokoju - kiedy będzie gotowy. 18 mies. to maluch!
      • madhouse90 Re: Synek 18 miesięcy nie chce spać sam 11.04.20, 12:03
        Trochę to jest męczące, bo nie ma jak spać, bo się rozpycha... plus i tak cię wybudza nawet jak śpi z nami. Poza tym ,,obowiązki małżeńskie” już od dawna nie są praktykowane...
    • joannaemi Re: Synek 18 miesięcy nie chce spać sam 29.04.20, 14:53
      Cześć, a czy dziecko jest nadpobudliwe? Ma dużo energii której nie może spożytkować? Podczas kładzenia spać jest pobudzony?
    • k_w_o_j_u Re: Synek 18 miesięcy nie chce spać sam 05.05.20, 08:43
      zobacz sobie na www.lyke.dk - tam są różne fajne artykuły nt problemów z dziećmi
      • joannaemi Re: Synek 18 miesięcy nie chce spać sam 07.05.20, 08:25
        Bardzo ciekawa strona, wiesz coś wiecej na ich temat?
        • k_w_o_j_u Re: Synek 18 miesięcy nie chce spać sam 07.05.20, 09:07
          wspierają też super akcję #dziecko - polecam bo bardzo pozytywna inicjatywa
          • joannaemi Re: Synek 18 miesięcy nie chce spać sam 08.05.20, 08:27
            Znalazlam coś takiego o to chodziło? przytuldziecko.pl/
            • k_w_o_j_u Re: Synek 18 miesięcy nie chce spać sam 12.05.20, 14:51
              dokładnie tak , bardzo fajna akcja
              • joannaemi Re: Synek 18 miesięcy nie chce spać sam 19.05.20, 15:00
                Widziałeś że zaangażowań się M. ŻEBROWSKI?

• idzia2 Re: Synek 18 miesięcy nie chce spać sam 03.06.20, 02:41
                  He myślicie, że tylko u Was? Może czytanie masaz u młodszych? Umeczyc? Poza tym się nie wypowiadam. Może woda? Ja nie karmie sama. Ale znam takich są co karmią i po roku chyba lepiej śpią. Wieków podobnie. Ale sa i tacy podobno, że w ciągu dnia karmią do godziny np. Może coś bardziej sycacego w ciągu dnia czy na 'kolacje' tudzież podwieczorek. Może po prostu bunt. U nas tak to wygląda. Moja jest tak ciężka, że nie mamy siły jej odkładać. A śpi w poprzek.
                  • idzia2 Re: Synek 18 miesięcy nie chce spać sam 03.06.20, 02:42
                    Także tego..
                    • idzia2 Re: Synek 18 miesięcy nie chce spać sam 03.06.20, 02:51
                      Aha a w ciągu dnia gdzie śpi? Może wcześniej budzić rano?
                      • idzia2 Re: Synek 18 miesięcy nie chce spać sam 03.06.20, 02:53
                        U mnie mala się budzi i placze jak ma nos zatkany lub nie odbije się jej lepiej.
    • blogodrudej Re: Synek 18 miesięcy nie chce spać sam 15.06.20, 09:11
      Zdecydowanie trzeba być wytrwałym w konsekwencji. Ja swojego synka chwaliłam i mówiłam: ale jestem z ciebie dumna, że kładziesz się do swojego łóżeczka. Choć powiemy tacie jaki już jesteś duży chłopczyk. Wykorzystuje ponadto do tego bohaterów bajkowych. Mój syn ogląda Bing- Mówię mu zatem: Popatrz kochanie Bing też idzie spać sam, ty też pójdziesz spać dziś sam? Polecam też artykuł do przeczytania jak sprawić by nasze dziecko miało głębszy sen smile Tekst linku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka