Dodaj do ulubionych

Co podawać do picia dziecku o tej porze roku???

07.11.04, 17:44
Witam wszystkie mamy!! Jestem na forum nową osobą i mam zapytanie do
wszystkich mam i nie tylko.Co podajecie do picia swoim dzieciom w taką pora
roku ,jak jest teraz.Moje dziecko piło by tylko soczki w stylu Kubuś albo
Pysia. Wiem ,że im więcej takich soczków to więcej keratyny w organizmie
malucha(a to dobrze nie wróży).Tak więc proszę o rozwięzanie problemu.
Pozdrawiam. (żeby herbatki były w kolorze pomarańczowym to by było dobrze)
Obserwuj wątek
    • nulleczka Re: Co podawać do picia dziecku o tej porze roku? 07.11.04, 20:57
      A może herbatki owocowe? Moja córka bardzo lubi malinową albo z dzikiej róży.
      Chętnie też pije miętę, mleko, kakao, sok z wodą mineralną.
    • mama.szymona Re: Co podawać do picia dziecku o tej porze roku? 08.11.04, 10:09
      Witaj!
      Mój Szymonek ma prawie 20 m-cy i też najchętniej piłby soki owocowe. Wypijałby
      najchętniej 2-3 dziennie, niestety wtedy jedzenie zupełnie go nie interesuje.
      Dletego soczki dostaje sporadycznie 3-4 razy w tygodniu np na drugie śniadanie
      lub podwieczorek. A poza tym do śniadania i kolacji pije kawę inkę z mlekiem
      (mleka i kakao nie znosi!), którą uwielbia. W ciągu dnia parzę mu herbatki
      owocowe, czasami robię Vibovit. Ostatnio Szymonowi bardzo zasmakowałą herbatka
      Pomarańczowa granulowana dla dzieci powyżej roku (firma Kruger) - ma właśnie
      pomarańczowy kolor - aby wzmocnić kolor możesz dodać troszkę soku z marchwii.
      Mam nadzieję, ze coś wybierzesz dla swojego szkraba. Życzę sukcesów.
      Pozdrawiam
      Kasia - mama Szymona
    • groszek44 Re: Co podawać do picia dziecku o tej porze roku? 22.11.04, 15:00
    • lolka11 pomaranczowa herbatka 22.11.04, 15:04
      Hei,

Jest herbatka HIPP o smaku i kolorze pomaranczy. No i wogole cala gama herbatek
      Hippa czy Bobovity.

Pozdrawiam
      Dorota
    • aniask_mama Re: Co podawać do picia dziecku o tej porze roku? 22.11.04, 15:26
      Polecam herbatkę z Vitexa Malinową z echinaceą - bardzo smaczna, ładny zapach,
      a dodatek jeżówki wpływa uodparniająco. Mój koles ją uwielbia, zwłaszcza z
      miodem.
      • aniaop Re: Co podawać do picia dziecku o tej porze roku? 22.11.04, 16:03
        Moja corka od malego jest przyzwyczajona do picia wody. Oprocz tego rozmate
        herbatki, kakao, mleko.
        • katklos Re: Co podawać do picia dziecku o tej porze roku? 22.11.04, 22:36
          Wodę mineralną!
    • antonina_74 Re: Co podawać do picia dziecku o tej porze roku? 22.11.04, 22:43
      Chodzi o karoten nie keratynę prawda? wink
      Fakt, z sokami marchwiowymi lepiej nie przesadzać, mój synek miał przez
      nie "szlaban" na marchew na rok sad
      Teraz pije:
      mleka smakowe - waniliowe, truskawkowe, czekoladowe
      soki normalne "dorosłe" z kartonu z tym że on już ma 5 lat.
      herbaty/herbatek nie lubi, sporadycznie pija rozpuszczalne granulowane np.
      Kruger
    • mama.tadka Wodę? 23.11.04, 11:35
      Widzialam we Francji, że tam pija się wodę (i to nie mineralną, a z kranu, oni
      mają ponoć wysokie normy). Ja bardzo żaluję, że zaczęlam mojemu malemu podawać
      soczki, wcześniej bardzo wodę lubil i pijal, po sprobowaniu soczków - koniec z
      wodą. A przecież woda (no u nas oczywiście nie z kranu, broń Boże) najlepiej
      gasi pragnienie, nie zawiera cukru (soki tak!), nie brudzi ząbków i doskonale
      przeczyszcza organizm.
      No cóż, przy następnym maluchu nie popelnię już tego blędu smile
    • mamastasia Re: Co podawać do picia dziecku o tej porze roku? 23.11.04, 12:35
      A mój synek jest uczulony na cytrusy (kwasek cytrynowy również) więc sama robię
      domowe soki jesienią (w kupnych najczęściej jest niestety kasek cytrynowy) i
      teraz daję mu je z woda. Poza tym mietę, zwykłą herbatę (słabą), mleko, wodę,
      herbatę z hibiskusa, co jakiś czas kupię mu jakiś sok marchewkowy, ale wolę sama
      zrobić w sokowniku z jakbłek i marchwi, czasami z innymi warzywami (buraki,
      pietruszka, seler...)
      Pozdrawiam
      Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka