izabel_73 Re: ranking bajek animowanych 17.11.04, 13:14 Witam, moje dzieci-8 i 2 lata- uwielbiają bajki angielskie- "Listonosz Pat" "Strażak Sam". Mogą je oglądać dzień w dzień. Hitem jest również niezastąpiony "Bob Budowniczy","Sąsiedzi".Pozdrawiam. Mama Kacpra i Ani Odpowiedz Link Zgłoś
aga_mama_zuzy Re: ranking bajek animowanych 17.11.04, 13:53 Nasza 19-miesięczna Zuzia najbardziej lubi oglądać: Misia w dużym niebieskim domu, Olinka Okrąglinka, Weterynarza Freda. Poza tym podoba jej się piosenka rozpoczynająca bajkę o Kocie Filemonie (samą bajką już się znudziła) i piosenki z Misia Uszatka - bajka już nie. Poza tym hitem jest Hugo nadawany w Polsacie, choć to już w ogóle nie bajka, ale mała bardzo go lubi, my zresztą też oglądamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kin2 Re: ranking bajek animowanych 17.11.04, 14:00 maja i miś uszatek, to u nas leci na zmianę i na okrągło Odpowiedz Link Zgłoś
mama.tadka Re: ranking bajek animowanych 17.11.04, 14:11 U mojego trzylatka wygląda to tak: 1 Bob Budowniczy 2. Bob Budowniczy 3. Bob Budowniczy ... No i Miś Uszatek Odpowiedz Link Zgłoś
dziucholec1 Re: ranking bajek animowanych 17.11.04, 14:43 U nas najczęściej oglądane bajeczki to: 1.Barbapapa 2.Franklin 3.krecik 4.Puchatek Odpowiedz Link Zgłoś
magda_lena11 Re: ranking bajek animowanych 17.11.04, 15:51 Mysia, Mały Miś (cieplutki...), Puchatek (ale broń Boże nie ten kukiełkowy!), Niedźwiedź w dużym niebieskim domu (szkoda, że tylko na Mini mini). To są hity, a poza tym: Weterynarz Fred, Noddy, Bob Budowniczy, Smerfy.... Do hitów zaliczamy tez Sztruksika - był kiedyś na Mini mini, niestety już nie ma. A Bolek i Lolek zdecydowanie nie - oczywiście mam sentyment, bo to bajka mojego dzieciństwa, ale jako rodzic myślę, że nie przekazuje dobrych wzorów, zwłaszcza dziewczynce Odpowiedz Link Zgłoś
magda_lena11 Re: ranking bajek animowanych 17.11.04, 15:54 No i oczywiście Clifford i Małe zoo Lucy! Odpowiedz Link Zgłoś
magdzior2 Re: ranking bajek animowanych 17.11.04, 16:07 Przede wszystkim Kubuś Puchatek, Max i Ruby, Pszczółka Maja i ostatnio animacje pełnometrażowe Disneya: Piotruś Pan, Księga Dżungli. I jeszcze Angelina Balerina, Noddy. Odpowiedz Link Zgłoś
janeausten1 Re: ranking bajek animowanych 17.11.04, 23:14 Ja głosuję na wszystkie bajki produkcji angielskiej BBC np. Teletubisie, Bob Budowniczy, Listonosz Pat, Strażak Sam, Mysia. Mam wrażenie, że BBC przy ich produkcji współpracuje ze sztabem psychologów dziecięcych, plastyków ( ładna animacja) i innych specjalistów. Czuję się, że BBC "wypełnia misję", czego nie mogę powiedzieć o TVP ( tony reklam, zwiastun wiadomości przed dobranocką). Z bajek dla starszych przedszkolaków wybieram Toy Story, ekranizacje Kubusia Puchatka np. film "Tygrys i przyjaciele", a z edukacyjnych programów "Ulice Sezamkową. Podsumowanie : 1. produkcje BBC 2. Toy Story 3. ekranizacje Kubusia Puchatka np. Tygrys i Przyjaciele 4. Ulica Sezamkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mysza Re: ranking bajek animowanych 18.11.04, 00:32 Moja 5-letnia niunia ostatnio "katuje": 1) Reksia 2) Małe kucyki 3) Troskliwe misie 4) Pszczółkę Maję 5) Barbie (Roszpunka, Z Jeziora Łabędziego, Księżniczka i Żebraczka) 6) Królewnę Śnieżkę i 7 krasnoludków 7) Kopciuszka Standardowo "na topie" są starsze bajeczki Disney'a (bajki, które ja pamiętam z dzieciństwa) typu 101 Dalmatyńczyków, Zakochany Kundel, Pinokio, Dumbo i Piotruś Pan) ...I nigdzie nie mogę znaleźć Bambi ( Odpowiedz Link Zgłoś
basia027 Re: ranking bajek animowanych 18.11.04, 01:29 Bob budowniczy-ulubiona bajka mojego synka. Odpowiedz Link Zgłoś
sarabi1 Re: ranking bajek animowanych 18.11.04, 14:00 dwulatka zdecydowala: 1.Krecik(obowiazkowo raz dziennie) 2.Mysia Starsi-Sasiedzi,Myszka Miki&Co Odpowiedz Link Zgłoś
w.mada Re: ranking bajek animowanych 18.11.04, 16:10 Mój czteroletni synek uwielbia oglądać Misia Uszatka,Pszczółkę Maję i Krecika !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rysia_mama_wiktorka Re: ranking bajek animowanych 18.11.04, 17:11 U nas wiek 3.5: Bob budowniczy, Scooby Doo, Sąsiedzi a bajek typowo filmowych: "Shrek 2", "Toy story", "Potwory i spółka" oraz "Piękna i bestia" ale i tak najbardziej ukochaną bajką i to już od roku jest Harry Potter Paulina mama Wiktorka Odpowiedz Link Zgłoś
aga1004 Re: ranking bajek animowanych 18.11.04, 17:41 mały miś, Franklin,Miśiowanki,Krecik, Odpowiedz Link Zgłoś
hankam Re: ranking bajek animowanych 18.11.04, 20:14 Eckhart - mysz o wielkim sercu, byl nadawany na jedynce, potem przez Puls a potem Tabaluga, Krecik i Mysia. Ja bardzo zyczylabym sobie wznowienia czegos, co nazywalo sie chyba "Historia pod strasznym tytulem", znakomita opowiesc, swietne plastycznie, z kapitalna muzyka Pospieszalskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kurkitrzy Re: ranking bajek animowanych 18.11.04, 20:43 3,5-letnia Zosia uwielbia: 1. Boba Budowniczego 2. Weterzynarza Freda 3. Mysię 4. Krecika 5. Misia Uszatka Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
mamaidwiebaby Re: ranking bajek animowanych 19.11.04, 09:26 Na pierwszym miejscu,zawsze MIŚ USZATEK.Potem PSZCZÓŁKA MAJA.Bolek i Lolek,kubuś puchatek,cóż klasyka.Ale ja i tak zawsze wyznaję zasadę że książka lepsza od telewizji Odpowiedz Link Zgłoś
agastep Re: ranking bajek animowanych 19.11.04, 11:39 Mój 5-letni Wojtek najbardziej lubi: 1. Sąsiedzi - nieśmiertelna czeska bajka, syn ją wprost uwielbia 2. Krecik - jak wyżej 3. Król Maciuś Pierwszy 4. Miś Uszatek 5. Pomysłowy Dobromir 6. Żwirek i Muchomorek 7. bajki na MiniMini: Miś w dużym niebieskim domu, Olinek Okrąglinek, Pies i Kot, Kajtuś, Weterynarz Fred, Kolorowy Świat Pacyka, Mały Miś i wiele innych fajnych bajek bez przemocy. Wcześniej syn był fanem Boba budowniczego, Reksia, Bolka i Lolka (chociaż faktycznie ich zachowanie pozostawia wiele wątpliwości), Traktorka, Kacperka, Mysi. Na szczęście Teletubisiów nie darzył sympatią - najbardziej bzdurna bajka, oczywiście obok tych z Polsatu (Pokemony- bee), Cartoon Network, nawet z TVN za wyjątkiem Scoobidoobi Doo. Pozdrawiam wszystkie mamusie i tatusiów Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabruna A na jakim kanale mozna obejrzeć teletubisie?????? 19.11.04, 11:39 Bruno lubi Boba Budowniczego, Misia Uszatka. Jak ktos wyżej pisał dla dwulatków super są teletubisie, ale nie wiem gdzie je mozna złapać????? Odpowiedz Link Zgłoś
karinka17 Re: A na jakim kanale mozna obejrzeć teletubisie? 23.11.04, 21:28 prawdopodobnie na Canal+ oraz na BBC Prime (po angielsku) tego I nie mamay a drugie ogląda co rano o 7:00! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula.m Re: ranking bajek animowanych 27.11.04, 14:35 1. Wallace i Gromit (ostatnio odkryliśmy to arcydzieło na nowo, polecam dużym i małym - pamiętacie "Wściekłe Gacie", albo "Wyprawa na księżyc"?; dodam, że można oglądać w oryginale, bo nie "rozmawiają") 2. klasyczne filmy Disneya, te PRAWDZIWE, szczegónie "Księga Dżungli" 3. KRECIK 4. ŻWIREK i MUCHOMOREK 5. ANGELINA BALLERINA Dodam, że w TVP pojawiają się czasem prawdziwe perełki, które warto nagrać dla dzieci, np.film o dziadku na dobranoc, 1 listopada, albo "Wszystkie Psy idą do Nieba", nie wiem, jakiej wytwórni bo nagraliśmy niestety tylko fragment, też ostatnio w TVP. "Niedźwiedź w Niebieskim Domu" nie jest filmem animowanym, ale też jest świetny. Pozdrawiam, K. Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: ranking bajek animowanych 03.12.04, 21:44 A u nas ostatnio przebój to "Strażak Sam". Córeczki w wieku 21 miesięcy i ponad 3,5 latek. Teletubisie też oczywiście. Ja lubiłam jako dziecko Bolka i Lolka, Kota Filemona itd. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kazia76 Re: ranking bajek animowanych 13.12.04, 22:31 Mały miś , franklin ,krecik .mysia ,misiowanki ,kubus puchatek ,miś uszatek -to ulubione bajki moich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
20iza Re: ranking bajek animowanych 19.11.04, 16:00 Serdecznie witam Kupiłam ostatni numer gazety z bajką "Wigilijne drzewko" - mojej czteroletniej córeczce bardzo się podobała -ale niestety - bajka zatrzymuje sie w jednym miejscu (dopiero po ponownym uruchomieniu i ominięciu uszkodzonego miejsca można ją obejrzeć)- na opakowaniu płyty nie jest podane gdzie to można zareklamować i wymienić na inny egzemplarz - proszę o poradę co w tej sytuacji zrobić? iza Odpowiedz Link Zgłoś
ligia76 Re: ranking bajek animowanych 19.11.04, 21:42 1. Kubuś Puchatek 2. Teletubisie 3. Prawie wszystkie bajki Disney-a Pozdrowienia Ligia Odpowiedz Link Zgłoś
steffa Re: ranking bajek animowanych 19.11.04, 23:06 Mój ranking byłby inny. To jest ranking 2 latka: KRECIK KRECIK KRECIK (czasami niestety schizowaty, szczególnie odcinki po 80 roku, gdzie występują ludzie), MYSIA (trochę 'kwasowa') i były TELETUBISIE. Pewnie oglądałby też Boba B., ale nie cierpię tej bajki po prostu. Teksty są powalające. A jak słyszę 'damy radę?!', to dostaję spazmów. A tak na marginesie, to i wszystko przecież przechodzi przez mój filtr i syn nie ma okazji 'wybrać sobie sam'. Np. Noddy nie przechodzi ze względów estetycznych Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2824 Re: ranking bajek animowanych 22.11.04, 13:42 W dzisiejszych czasch gdzie jeden program goni drugi,a bajka bajke samemu trzeba sie dużo naoglądac aby wybrać cos dla swojego dziecka. Moja córka ma 2 lata i dość chętnie ogląda niektóre bajki w programie Mini Mini a sa to: Franklin, Niedźwiedź w dużym niebieskim domu, Małe ZOO Lusy a także Tabaluga, Roztańczona Andżelina,Maks i Rudi,Teletubisie. I oczywiscie klasyka : Maja, Reksio,Miś Uszatek.Mysle że taki ranking bedzie bardzo pomocny w wyborze programów dla dzieci. Z niecierpliwoscią czekam na wyniki. Pozdrawiam Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
karinka17 Re: ranking bajek animowanych 22.11.04, 13:47 1. Kubuś Puchatek 2. Krecik 3. Pszczólka Maja 4. Mysie opowieści (czy jakoś tak) ..... a dla mam i starszych dzieci laboratorium Dextera Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Re: ranking bajek animowanych 22.11.04, 14:37 1. Mysia 2. Listonosz Pat 3. Strażak Sam 4. Miś Uszatek Pozdrowienia, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
5sunflowers Re: ranking bajek animowanych 22.11.04, 19:36 1. Tabaluga 2. Pszczółka Maja 3. Edi i Miś 4. Maks i Ruby 5. Ania z Zielonego Wzgórza Wszystkie nadawane na TVP1. Pozycje od 1 do 5 podobają się dziecku 3 lata, a pozycja 1 i 5 również dziecku lat 8. Odpowiedz Link Zgłoś
w_ania Re: ranking bajek animowanych 22.11.04, 23:13 22 miesiące Martynka Pszczółka Maja koziołek matołek Krecik Miś uszatek Odpowiedz Link Zgłoś
adiwta Re: ranking bajek animowanych 22.11.04, 23:39 moja córeczka (2 latka) ostatnio uwielbia Reksia i Misia Uszatka. Wcześniej na pierwszym miejscu była Pippi Langstrumpf - bajka podobała się jej tak bardzo, że prosiła, aby zwracać się do niej "Pippi". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
honda1998 Mysia i Olinek Okrąglinek 23.11.04, 09:27 Mysia (na kasetach ) Olinek Okraglinek (Minimini) Sama z przyjemnością oglądam. Proste postacie ale z przesłaniem pozdrawiam, Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
adderka Noddy :) 23.11.04, 09:54 Noddy Bob Budowniczy Krecik Mis Uszatek Pat i Mat (czyli Sąsiedzi) Add mama Dominiki i Michała Odpowiedz Link Zgłoś