emi2004 07.02.05, 23:41 Prosze o podpowiedz w jakim czasie po porodzie powraca okres, oczywiscie kazdy organizm powraca w roznym tempie do normy, ale chcilabym znac opinie forumowiczek. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotasowinska Re: kiedy powraca okres 08.02.05, 09:28 Ja dostalam po 14 miesiacach!!!!Ewenement, ale karmilam intensywnie 12 miesiecy. Potem po trzech mieisaczkach zaszlam w kolejna ciaze i tak od 2002 mialam tylko trzy okresy!!!Super nie???Siostra dostala po 3 miesiacach. Przyjaciolka po 5. Wszystkie karmily piersia. Odpowiedz Link Zgłoś
oolgao Re: kiedy powraca okres 08.02.05, 09:49 Ja karmię piersią i dostałam po 3 miesiącach. Miałam nadzieję że potrwa to dłużej, ale niestety. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
strawberry5 Re: kiedy powraca okres 08.02.05, 09:59 a ja karmię piersią od 7 mies. i jeszcze okresu nie mam choć Hubcio je już także inne posiłki a jak był mniejszy dokarmiany był marchwianką i nutramigenem. Sama się zastanawiam jak długo jeszcze ... Dodam tylko ze w listopadzie moja gin zdziwiona była że jeszcze okresu nie mam - teraz to by sie dopiero zdziwiła ) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.ax Re: kiedy powraca okres 08.02.05, 12:05 Ja dostałam po 10 miesiącach od porodu; jakieś dwa tygodnie wcześniej zaczęłam odstawiać Miśka od cyca i to wpłynęlo na powrót owulacji. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
ania.sobolewska Re: kiedy powraca okres 08.02.05, 12:09 witajcie ja karmiłam piersią mojego synka przez 16 miesiecy i przez cały ten czas okresu nie miałam !!! odstawiłam synka od piersi pod koniec grudnia 2004 i zaraz zaszłam w kolejną ciąże, wiec okresu nie dostałam w ogóle ostatnią miesiaczke miałam ponad 2 lata temu (w listopadzie 2002 !!!) pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: kiedy powraca okres 08.02.05, 12:09 U mnie też długo, bo ok 14 m-cy po porodzie (13 m-cy karmiłam piersią), ale na początku był dosyć nieregularny. Uregulował się po kolejnym ok pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
oldi_s Re: kiedy powraca okres 08.02.05, 21:13 Jest to sprawa bardzo indywidualna i zależy przede wszystkim od tego , czy kobieta karmi piersią i jak długie są odstępy między karmieniami. Laktacji lepiej nie stosować jako metody antykoncepcyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
jagnak Re: kiedy powraca okres 08.02.05, 21:18 karmiłam 16 mies. i po ponad miesiącu od odstawienia dostałam okres- w sumie miałam dwa lata i trzy miesiące "urlopu"... Odpowiedz Link Zgłoś