Dodaj do ulubionych

nietypowe zabawki

24.02.05, 08:56
Czym nietypowym bawią się wasze dzieciaczki? Mój Junior biega od kilku dni (i
śpi!) z wielką prawdziwą strzykawką (prezent od Taty!smile) oczywiście bez igły.
Pewnie odezwały się w nim rodzinne skłonności (90% naszej rodziny to ludzie
związani z medycyną...)
Obserwuj wątek
    • izia30 Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 09:35
      moja biega zpustym szmacianym portfelem, wita z nim w rekach tatusia kiedy ten
      wraca z pracy, otwiera go i mówi "nie ma". dodam że nikt jej nie uczy co to
      pieniądze, ma 21 mcy
      • e_madziq Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 10:07
        A mój Szymek (22 m-ce) tylko KABLE, wszelkiego rodzaju. Odkurzacz, suszarka,
        lokówka, depilator, maszynka do golenia, do strzyzenia itp - wszystko to
        wywleka do pokoju i mało sie nie zabije plącząc w tych kablach. Gdy tylko sie
        obudzi wola TABEL!!!!!!!!!
        Jeszcze nie umiał chodzic, mial ok 6-7 m-cy i potrafił wydrzeć odkurzacz z
        szafy i prawidlowo złożyć wszystkie rury, po czym raczkując z wtyczką w ręku
        szukał jakiegoś wolnego konaktu. Z uwagi na jego nietypowe hobby wszystkie
        kontakty oczywiscie mamy pozaslepiane.

czy znajdzie sie jeszcze jakis mały kablarz??
        • zzz12 Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 10:20
          1.prawdziwe narzedzia (srubokrety, wiertla, brzeszczoty, itd).
          2.wczesniej- np. syfon do zlewozmywaka (podwojny!)=zestaw plastikowych rur do
          skrecania, skladania w dowolnych kombinacjach;
          3.sznurki, patyki, deseczki, pudla, kartony- wszystko, z czego da sie zrobic
          wszystko (dzieki niespotykanej wyobrazni i inwencji tworczej).
          4. w niemowlectwie- torebki herbaty (indywidualnie zaspawane w torebkach
          foliowo-papierowych)- roznokolorowe, do przekladania z miski do miski.

Klasyczne zabawki- najrzadziej...
        • kowlaska Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 10:31
          My mamy w domu małą KABLARĘ. Majka ma 10 miesięcy i gdybym w tej chwili miała
          wróżyć jej przyszłą karierę to z całą pewnością zostanie
          elektrykiem. 'normalne ' zabawki interesują ją przez chwilę, natomiast
          odkurzaczem bawi się z upodobaniem wystarczająco długo żebym mogła zająć się
          różnymi domowymi sprawami. Nawet stawać na nogi nauczyła się nie przy meblach
          tylko przy odkurzaczu. Z radością również wyciąga wtyczki z kontaktów, któregoś
          dnia obudziłam się przekonana ,że nie ma prądu a to moje słoneczko wyłączyło
          wszystkie elektryczne urządzenia jakie mamy w sypialnismile)
          Wszystkie inne narzędzia tatusia też są bardziej interesujące niż pluszakismile
          • 4269m Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 10:39
            Odkurzacz to chyba hit w każdym domu. U nas także jest on przedmiotem
            uwielbianym przez naszego rocznego synka. Do tego jeszcze worki do śmieci -
            odwijanie(sprawne) i zwijanie na rolkę. I zabawa skarpetkami!!!
        • monmor Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 11:17
          Bartusiowa skłonność do okablowania nie jest widać osamotniona - wczorajsze
          osiągnięcie to podłączenie słuchawek do telewizora - dodam, że nikt mu tego nie
          pokazywał ani nigdy nikt nie "słuchał" w ten sposób telewizora!
        • katrinko Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 13:19
          Widzę że nie jestem sama... Mikolaj uwielbia kable!
          • kajka68 Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 13:39
            zdecydowanie komputer...rano po otwarciu oczek pędem do pokoju brata...włącza
            kompa...wdrapuje się na krzesło...myszka i hajda-mała hakerka...tata jest
            elektronikiem wiec dochodza do tego wszelkie kable,mierniki,telewizory
            itp...alarmy,czujki itp...oprócz tego uwielbia mokre scierki...wszelakie...no i
            czasami ma dzień dobroci dla mamy i wyciaga wszystkie garnki"gotujac"
            obiadekbig_grinDDDDDDDDDDDDD
        • luciam Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 14:24
          mój synek też ma 22mies. i raz udało mu się włączyć suszarkę do kontaktu, tak
          się wystraszył hałasu, że już nie próbuje.
    • gagunia Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 10:55
      Kacper uwielbia narzedzia ojca, szczegolnie mlotek, srubokret i wkretarke. nawet
      mu kupilismy taka na baterie, ale szybko rzucil na poczet prawdziwej wink
      w kuchni tluczek i deska albo metalowa miska i ubijacz do ziemniakow - halas na
      caly dom, to najwieksza frajda. lubi tez "gotowac", walkowac ciasto i dzwonic
      telefonem.
    • annap6 Re: nietypowe zabawki 24.02.05, 12:55
      komórka, pieniążki (umyte oczywiście), ołówek (do bazgrania po ścianach)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka