kasia-w 09.04.05, 21:19 Nie wiem jak namówić moje dziecko (14,5 miesiąca) do mycia ząbków. Jak myję jej te na dole to jeszcze jakoś daje się namówić, ale mycie nie trwa dłużej niż kilka sekund, natomiast górnych w ogóle nie daje dotknąć. kw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olciac1 Re: Ząbki 10.04.05, 10:56 JA mojemu syneczkowi kupiłam szczoteczkę w kształcie kotka i pastę o smaku owocowym.Daję mu sama szczoteczkę biorę swoją i myjemy razem ząbki.On myje moje a później ja jego.A potem każdy myje swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
sledziowa Re: Ząbki 10.04.05, 13:20 Ja robię podobnie, zazwyczaj myję ząbki razem z moją córeczką, mamy podobne kubeczki i razem szczotkujemy ząbki, ona mnie oczywiście naśladuje. Czasami się nimi wymieniami i robimy różne śmieszne i dziwne minki przeglądając się w lusterku. Dodam, że szczoteczkę również kupiłam jej bardzo ładnę, kolorową a pasty używamy Elmex dla ząbków mlecznych, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
mama-patrycji Re: Ząbki 10.04.05, 13:24 u nas nic nie pomaga,żadne zabawianie,czy pokazywanie jak ja myję ząbki.Tak jak piszesz: te dolne to przez parę sekund jeszcze da sie umyć szczoteczką,ale górne za żadne skarby,bo wypycha szczoteczke językiem i zaciska usta.Dokańczam więc mycie górnych zębów palcem.Nakładam na palec gazik (czasami tylko samym palcem),trochę pasty i mimo krzyku szorujemy.Szczoteczką boję się tak siłą,bo tak się wyrywa,ze boję się,iż jej krzywdę zrobię.Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś