Dodaj do ulubionych

Pediatra-marzenie

09.08.05, 16:05
Po 5 latach latania z dziećmi od jednego pediatry do drugiego byłam załamana
ich brakiem kompetencji, raczej średnim podejściem do dzieci i załatwianiem
nas w kilka minut(nawet jeśli to była prywatna wizyta; jedna pani doktor to
nawet umawiała się na wizytę domową i nie przyjeżdżała, chociaż wiedziała, że
moje dziecko ma 40 stopni gorączki, której nie mogę zbić). Ostatnio przez
przypadek trafiłam na lekarza, który kazał przyjechać do siebie,chociaż było
po 22.00, sobota, a on miał w domu gości. Nie zbył nas. Wizyta trwała ponad
godzinę, a goście czekali... Na koniec stwierdził, że to on się dostosowuje
do pacjenta, a nie pacjent do niego, a rodzice przyjeżdżają do niego z
chorymi dziećmi nawet o 2.00 w nocy. Tacy lekarze to są chyba na "wymarciu",
byłam zaskoczona, że istnieją... A może znacie takich?
Obserwuj wątek
    • mieszkowamama Re: Pediatra-marzenie 09.08.05, 16:41
      Co prawda nie mogę narzekać na naszego pediatrę, ale na to by ona z pewnością
      nie poszła. Gratuluję, macie szczęście!
      • mamaemmy Re: Pediatra-marzenie 09.08.05, 18:03
        A moja pediatra jeszcze lepiej-przyjechała wieczorem do chorego synka znajomej i
        NIE CHCIAŁA WZIĄŚĆ PIENIĘDZY!Mimo,że ta chodziła do niej tylko państwowo.
        Poza tym jest świetna,nie mam wrażenia ,że wiem więcej od niej-a czasem przy
        innych lekarzach,uwierzcie mi,miałam takie wrażenie!Często wprawiałam w
        zakłopotanie takich pseudo-lekarzy pytając o różne rzeczy-NIE WIEDZIELI.
        Za to ta moja wie naprawde dużo-widać,że to lekarz z powołania i ,że kocha maluszki!
        • wenus.z.willendorfu Re: Pediatra-marzenie 10.08.05, 08:06
          A może podrzuciłabyś jakieś namiary na tego pediatrę? Też jestem z Krakowa i
          właśnie zastanawiam się nad zmianą lekarza. Bedę bardzo wdzięczna za odpowiedź
          • mamaemmy Re: Pediatra-marzenie 10.08.05, 08:20
            wysłałam Ci na priva.
    • plavusa Re: Pediatra-marzenie 09.08.05, 20:48
      Ojej! A gdzie są tacy lekarze? Może w Poznaniu? Nam też by się taki przydałsmile
      • mamaemmy Re: Pediatra-marzenie 10.08.05, 00:34
        plavusa napisała:

> Ojej! A gdzie są tacy lekarze? Może w Poznaniu? Nam też by się taki przydałsmile

Nie,w Krakowiesmile
      • mama-aga Re: Pediatra-marzenie 10.08.05, 18:12
        witajcie, ja mieszkam wq poznaniu i tez chcialabym poznac takiego lekarza nawet
        prywatnego. bede wdzieczna za informacje. smile_aga@op.pl
    • 987i Re: Pediatra-marzenie 09.08.05, 21:26
      Witam. Ja trafiłam na dobrego pediatre. Niestety moja córeczka często choruje,
      i to zawsze w święta. Przyjerzdza zawsze gdy zadzwonie, nawet w wigilie Bożego
      Narodzenia! ostatnio dzwoniłam do niej o 3 w nocy. Kiedyś nawet zadzwoniła do
      nas sama spytac o zdrowie małej! rewelacja
      mama Zuzi
      • monmor Re: Pediatra-marzenie 09.08.05, 21:33
        Nasz pediatra też jest świetny! Dostępny o każdej porze dnia i nocy i w dodatku
        kompetentny (wierzcie mi mój syn nigdy nie choruje "typowo"). Wiele razy
        gościliśmy u niego w domu pomimo weekendu, świąt czy późnej pory, jeśli ma
        akurat dyżur też można podjechać - nigdy nie odmawia, sam dzwoni aby zapytać jak
        samopoczucie malucha i co ważne - nie tracimy u niego majątku! Jeśli ktoś chce
        namiary - służę przez maila (jestem z Rudy Śląskiej)
        • ingeborga Re: Pediatra-marzenie 10.08.05, 12:41
          A czy ktos zna takiego pediatre w Warszawie???
        • mamamisi1 Do monmor: Pediatra-marzenie 18.08.05, 09:19
          Ja rowniez prosze o adres tego pediatry. Pozdrawiam
    • pia_ Re: Pediatra-marzenie 10.08.05, 13:31
      Mamy prywatnego pediatrę, który przyjeżdża z wizytami domowymi - wizyta za
      każdym razem trwa 1-1,5 godziny, dziecko jest dokładnie przebadane, dieta
      przeanalizowana, na koniec pani doktor bawi się z małą. Do woli mogę się
      konsultować telefonicznie. Jedynym minusem, są częste wyjazdy urlopowe pani
      doktor, wtedy to kaplica sad
      • madeyowa Re: Pediatra-marzenie 10.08.05, 13:41
        Nasz pediatra jest z Gdańska. Chętnie podam namiary na priva, jeżeli ktoś jest
        zainteresowany.
        • kawad Re: Pediatra-marzenie 10.08.05, 17:30
          Też jestem z Gdańska. Podaj mi proszę namiary na tego cudownego lekarza. Czy
          dużo kosztuje wizyta u niego?
          Napisz proszę na adres kawad@wp.pl
          Dzięki !!!!!
          Kasia
          • madeyowa Re: Pediatra-marzenie 10.08.05, 20:39
            Namiary wysłałam na priva.
            • ewas17 Re: Pediatra-marzenie 10.08.05, 22:23
              Czy ja też bym mogła prosić o namiary tego lekarza na priva (adres gazetowy). Z
              góry dziękuję
        • mawikt Ja tez! 13.08.05, 22:24
          Madeyowa, bardzo Cie prosze, mi tez przeslij! Dzieki!
          M.
      • ingeborga Re: Pediatra-marzenie 12.08.05, 15:34
        Pia, a z jakiego jestes miasta?
        • pia_ Re: Pediatra-marzenie 12.08.05, 15:40
          Z Wrocławia
    • kjustynka Re: Pediatra-marzenie 10.08.05, 22:59
      ja też bardzo bym prosiła o namiary na tego lekarza w gdańsku -i cene-
      oczywiscie na priva. Pozdrawiam
      • aura78 Re: Pediatra-marzenie-Gdańsk 18.08.05, 12:03
        I ja bardzo prosze o namiary na tego godnego polecenia pediatre.
        My samy bardzo dobrze trafilismy w przychodni, ale w weekendy jestesmy bezradni.
        I jesli mozna zapytac o cene.
        z gory dzieki
    • delilian Re: Pediatra-marzenie 11.08.05, 10:28
      Niestety nie mam az tak dobrze - choc pediatra jest bardzo kompetenty i oprocz
      wizyt sa konsultacje na telefon i na maila, to weekendy odpadaja - twierdzi, ze
      jesli jest sytuacja zagrazajaca zyciu, to i tak trzeba jechac do szpitala (na
      pogotowie), a jesli jest to np. przeziebienie, to mozna dziecku podawac leki
      p/goraczkowe, itd (ale wyedukowal mnie doklanie: co, ile i kiedy podawac)i
      czekac do poniedzialku...
      Niby racja...
    • martamaria10 Do Madeyowej! 11.08.05, 16:09
      Ja też proszę o namiary,
      pzdr Marta
      • maksianka kalisz, pleszew? 12.08.05, 16:59
        Witam! Jeśli ktoś zna tak dobrego pediatrę z kalisza, pleszewa lub okolic będę
        wdzięczna za informację. Pozdrawiam!
        • sewerynki poprosze o namiar na K-ów 12.08.05, 19:16

Jesli miałabyś chwile to bede wdzieczna na adres:
          sewerynki@interia.pl
          • mamaemmy Re: poprosze o namiar na K-ów 12.08.05, 19:33
            napisałam na gazete
    • jolaw74 Re: Pediatra-marzenie 13.08.05, 21:29
      Ja także mam bardzo dobrą pediatrę.Przychodzi do dziecka do domu (nie pracuje w
      przychodni)można skontaktować się telefonicznie o każdej porze.Jżeli może
      udzielić pomocy bez wizyty domowej to chętnie pomaga(mam na myśli że nie
      naciąga rodziców na koszty).Jeszcze się nigdy nie zawiodłam a wręcz przeciwnie
      stawia trafne diagnozy.Jestem z niej bardzo zadowolona i mam komfort psychiczny
      że jak coś się dzieje to mam gdzie się poradzić.
    • binka5 Re: Pediatra-marzenie 14.08.05, 00:46
      Ja również bardzo proszę o namiary tego pediatry z gdańska na adres gazetowy,z
      bóry dziękuję
    • binka5 Re: Pediatra-marzenie 14.08.05, 00:48
      z góry oczywiście,haha
    • zebra12 Dr Jacek Domański i dr Magdalena Radwan - Kraków 14.08.05, 08:38
      Dr Domański leczył moją córeczkę gdy była zaledwie 3 tyg. maluszkiem! Potem
      znów w wieku 7 mies. To było leczenie szpitalne. Ale przyjeżdżał tez kilka razy
      na wizyty domowe i nigdy, ale to nigdy nic za to nie wziął i nawet nie chciał o
      tym słyszeć! A Pani doktor Radwan jest bardzo miłą i odpowiedzialną lekarką,
      której zależy tylko na dobru dziecka! Nie podchodzi do dziecka jak do kolejnego
      pacjena, ale jak do indywidualnego malucha! Oczywiście jest całkowicie
      bezinteresowna! Gorąco polecam! Oboje pracują w Instytucie Pediatrii w
      Prokocimiu. Dr domański leczy maluchy do 2-go roku życia, a Pani dr Radwan te
      starsze.
      • aniael Re: Dr Jacek Domański i dr Magdalena Radwan - Kra 14.08.05, 21:50
        Ja byłam u dr Radwan z moim noworodkiem i więcej bym do niej nie poszła.
        Mam za to świetną pediatrę, która przyjeżdża do pacjenta, nie dziera za dużo i
        można się z nią konsultować telefonicznie - bez potrzeby nie naciąga. Jesli coś
        się dzieje można dzwonić o każdej porze. Tak jak pisała Pia - przez chwilę
        myslałam, że mamy tę samą lekakęsmile- wizyty 1-2 godziny, analiza diety, dokładne
        badanie, zabawa z dzieckiem. Bardzo jestem zadowolona.
        • zebra12 Re: Dr Jacek Domański i dr Magdalena Radwan - Kra 15.08.05, 10:22
          Tak jak pisałam, dr Radwan specjalizuje się w starszych dzieciach! A co takiego
          zrobiła złego? Miałam z nią doświadczenie dość długo, bo moja córka leżała na
          jej oddziale. Po prostu cudowny lekarz! Nikogo nie obchodziło jak naprawdę się
          moja Jadzia czuje i co jej jest, a dr Radwan poświęcała jej zawsze dużo czasu i
          dociekała przyczyny choroby! A wszystko miło i bezinteresownie! Teraz tylko u
          niej leczę dzieci!
          • aniael Re: Dr Jacek Domański i dr Magdalena Radwan - Kra 16.08.05, 23:32
            Skoro się zna tylko na starszakach, to po co przyjmowała noworodka?
            Bardzo mnie zraziła. Po pierwsze za wszelką cenę chciała moje dziecko zostawić
            w szpitalu, mimo iż wyniki miała jeszcze w normie. Nie zgodziłam się. Druga
            sprawa - przepisała mojemu wiecznie śpiącemu i przez to nie jedzącemu
            wcześniakowi luminal (na skutek niejedzenia utrzymywała się żółtaczka, jednak
            wciąż była w normie bilirubina). Coś mnie tknęło i nie zdecydowałam sie podac
            leku, jak się okazało potem - słusznie zrobiłam. Po dwóch dniach żółtaczka
            zaczęła ustępować a mała zaczęła jeść. Spanie miała tak silne, że bałam sie, że
            ją po luminalu nie dobudzę. Trzech lekarzy, z którymi rozmawiałam,
            potwierdziło, że dobrze zrobiłam nie podając leku.
            Cóz, każdy ma inne doświadczenia. Ja w każdym razie juz bym do niej nie poszła
            i nie polecam.
      • anet1 Re: Dr Jacek Domański i dr Magdalena Radwan - Kra 14.08.05, 22:00
        Witaj Zebra, jestem z okolic Krakowa, ciągle szukam lekarza dla mojej córeczki,
        do którego mielibyśmy zaufanie. Dzięki za podanie dwóch nazwisk, zrobie
        rozeznanie na temat dr Domańskiego.
        Pozdrawiam,
        Anet
    • mamuska110 Re: Pediatra-marzenie 14.08.05, 12:47
      jezeli ktos zna dobrego pediatre z koszalina lub okolic to bardzo prosze o
      namiary. moja pediatra ma dwa zestawy lekarstw na wszystko: zinnat lub bactrim.
      bez wzgledu na to co dziecku dolega, infekcja wirusowa, bakteryjna zwykle
      przeziebienie itd.
    • daria.1 Re: Pediatra-marzenie 14.08.05, 22:31
      Madeyowa proszę też o te namiary na pediatrę w Gdańsku.
      • perko-koza Re: Pediatra-marzenie 15.08.05, 21:47
        Witam!
        Madeyowa jeśli masz jeszcze cierpliwość to i ja proszę o namiar smile
        Pozdr
    • antonina_74 Re: Pediatra-marzenie 17.08.05, 09:27
      Ja mam b. dobrą pediatrę z państwowej poradni - jest b. kompetentna, ma
      intuicję (właściwie to zdiagnozowała Zosi refluks bez badań), odpowiada na
      każde pytanie i nie traktuje upierdliwej matki jak natręta.
      Do domu nie przyjeżdża, raz przyszła do ospy - ale właściwie od 6 lat może 3
      razy była potrzeba wzywać lekarza do domu - wtedy doraźnie wzywamy jakiegoś
      prywatnego za kasę a w najbliższym terminie i tak idę do naszej dr. sknsultować
      to co mówi taki lekarz z karetki.
      Szczerze mówiąc nie widzę potrzeby częstych przyjazdów lekarza do domu, ani też
      1,5 godzinnych wizyt podczas których lekarz analizuje i rozmawia. Nawet za
      darmo. Od nagłych sytuacji zagrażających życiu jest pogotowie a gorączki czy
      bóle ucha mogą poczekać do otwarcia przychodni, w ostateczności są nocne
      przychodnie i szpitale.
      • aniael Re: Pediatra-marzenie 17.08.05, 22:11
        W naszym przypadku było tak, że niestety na lekarzach z przychodni zawiedliśmy
        się. Szukałam dobrej pediatry, która jest kompetentna i nie podaje antybiotyków
        bez uzasadnienia. To było najażniejsze. A że trafiłam na taką, która jest na
        dodatek bardzo drobiazgowa, to już tylko dodatkowy atutsmile Gdy Monika była
        niemowlęciem lekarka przyjeżdżała często - średnio raz w miesiącu. Teraz to już
        tylko przed szczepieniami ją wzywam (jeszcze jedno zostało, potem spokój do
        szóstego roku życia) i dzwonię , gdy mała jest chora, co zdarzyło nam sie tylko
        dwa razy. Obie infekcje były wirusowe, więc lekarka nawet nie przyjeżdżała,
        tylko przez telefon powiedziała, co robić.
        • balbinka01 Re: Pediatra-marzenie 19.08.05, 09:51
          Dla mnie numerem jeden jest Dr Rompel z Krakowa - kobieta, której ufam w 100% -
          niestety przyjmuje prywatniesad ale jest genialna!
        • anet1 Re: Pediatra-marzenie 19.08.05, 10:51
          Aniael czy mogłabyś zdradzić jak się nazywa lekarz z którego jesteś tak
          zadowolona, jesli nie chcesz na forum to bardzo proszę o maila.
          Pozdrawiam,
          Anet
          • aniael Re: Pediatra-marzenie 19.08.05, 22:00
            Napisałam na priv.
            • ewas17 Pediatra z Gdańska-proszę o namiary 19.08.05, 23:13
              Wysyłam jeszcze raz prośbę o namiary pediatry z Gdańska, we wcześniejszym
              poście niestety zapomniałam napisać, że mi również chodzi o Gdańsk. Dziękuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka