Dodaj do ulubionych

w co sie bawic - 3 mies

11.08.05, 22:51
Najpierw mocno pozdrawiam wszystkie dziewczyny. Jestem pod wrazeniem tempa
wzrostu tego forum. Tak trzymac!
A teraz pytanie: w co sie bawicie z 3miesieczniakami? Moja Maluszka (11
tygodni) szybko sie nudzi i codziennie musze jej rzucic na pozarcie ze trzy
nowe atrakcje. Karuzela, szeleszczaca torebka Auchan, dzwonki z Zakopca, moja
sukienka ciazowa w wielkie kwiaty, zwiedzanie mieszkania x razy dziennie w
tym dokladne wpatrywanie sie we wszystkie blyszczace kosmetyki, tance przy
rosyjkich melodiach ludowych (u-haha!), ogladanie drzew za oknem, spiewy,
hulanki, swawole........ Dwoje sie i troje, a Kruszyna i tak po pieciu
minutach zachowuje sie jak obiezyswiat z 30letnim stażem, co to wszystko
widzial i wszystko zna. Slowem, czuje sie jak kaowiec na turnusie dla
znudzonychwink)
A WY, jak zabawiacie swoje Skarby?
Obserwuj wątek
    • viviene12 kaowiec:-))) 11.08.05, 23:01
      Jak mi juz rece odpadaja i krzyz peka to klade na przewijaku i bawimy sie w
      sprintera. "Biega" nozkami na lezaco z moja pomoca i strasznie sie przy tym
      cieszy, nie wiem dlaczego ale tak ma.
      Oprocz tego bawimy sie w papuge - zasmiewa sie , kiedy powtarzam jego dzwieki i
      tonacje i to go jeszcze bardziej animuje - potrafi tak z pol godziny.
      Oprocz tego tradcyjnie - troche zwiedzania, karuzelka jest juz nieco nudna,
      jestesmy na etapie poczatkow zabawy na macie.

• sylwiawm Re: kaowiec:-))) 11.08.05, 23:24
        U nas na topie jest mata. Uwielbia ją.
        Kładę ją sobie na kolanach tak aby tyłeczek był trochę podniesiony. Nóżki
        wyprostowane, oparte o moją klatkę piersiową i tak sobie gadamy i się śmiejemy.
        Grzechotki uwielbia.
        Biore jej rączkę i dotykam różnych częsci jej ciała jednocześnie nazywając je.
        Rak nieborak bardzo ją rozśmiesza.
        Dmuchanie w stópki.
        • domii Re: kaowiec:-))) 12.08.05, 14:00
          kurcze! a moja ma 2 m-ce i nic ja nie interesuje...
          najchetniej "bawi sie" we wrzaski sad Nie powiem, jak ma dobry humor, to sie
          smieje do mnie i z 10 minut potrafimy sobie "porozmawiac". "sprint" na
          przewijaku tez lubi.
          za mala jeszcze na zabawki? Kupilabym jej jakas mate czy karuzele nad łóżeczko.
          Kiedy wasze dzieciaczki zaczely reagowac na grzechotki i inne takie?
    • zbrojwskas Re: w co sie bawic - 3 mies 12.08.05, 14:16
      banki mydlane , grzechotki, miny i wydawanie odglosow zwierzat szczegolnie lubi parskanie , taka pacynke mam na palec , wozkiem po domu zajwaniam , interesuje ja tez walenie garnkami w kuchni, mata ...
      • sylwiawm Re: w co sie bawic - 3 mies 12.08.05, 15:25
        Nie pamietam kiedy zaczęła się bawić grzechotką, ale na zdjęciu bawi sie jak
        miała 8 tygodni. Jak chcesz to zobacz
    • e_rubi Re: w co sie bawic - 3 mies 12.08.05, 21:10
      U nas wciaz dziala karuzelka, ostatnio hitem jest rowniez mata edukacyjna. Bardzo sie Malej podoba.Lubi tez hustawke - czasami ucina sobie w niej drzemke. Lubi tez lezec w lezaku i obserwowac mnie w kuchni - stawiam ja z tym lezakiem na stole, ktory stoi na srodku - ma wtedy super widok i jest przeszczesliwa. Bawimy sie grzechotka - podaje jej do raczki, Mala wali nia na oslep dopoki jej nie wypadnie, potem podaje jej do drugiej raczki i tak w kolko dopoki sie nam nie znudzi. Siedzimy w fotelu, ktory sie lekko buja i sluchamy muzyki albo czytam jej ksiazki - ostatnio Kubusia Puchatka - bardzo sie "wczuwam" i Mala slucha jak zaczarowana. No czasem jak mi sie nie chce, to ogladamy w tym fotelu TV...
      Bawimy sie w glupie miny - te zabawe Zoska chyba lubi najbardziej. Turlamy sie po lozku...zawsze przy tym uda mi sie ja na chwile przytrzymac na brzuchu, czego serdecznie niecierpi w innej sytuacji. Siedzimy przy stole i "pijemy kawe" z ktoras ciocia albo babcia. Fruwamy po mieszkaniu, przygladamy sie odbiciom w lustrze. Probujemy nowe smaki i zapachy. Odwiedzamy tate w pracy. Chodzimy na dlugie spacery do parku. Albo w nosidelku lub chuscie zabieram ja na zakupy. Robie jej masaz - tez bardzo lubi. Generalnie bardzo aktywnie spedzamy czas - dzieki temu Mala o 20 zasypia w 3 min i spi do rana smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka