Dodaj do ulubionych

ratunku pieluchy

25.08.05, 03:34
Jak w tytulewink))) Moj syn ma prawie 27 miesiecy. Jest madry, wygadany i
wiekszosc rzeczy lapie w lot. Z wyjatkami. Najgorszy dla mnie - jak w tytule.
Jak chodzi po domu bez majtek i pieluchy to siusia do ubikacji, a nawet wola
gdy potrzebuje, ale
- kupka zawsze w pieluche (o zgrozo, podobno tego ucza sie najwczesniej),
- pytany czy wyjsc chce w majteczkach czy pieluszce (chcialam mu pokazac jak
fajnie jest bez pieluchy) zawsze wybiera pieluche,
- jak nosi bielizne to zdarza sie ja obsiusiac (no, well...)
- za rok chce (i musze) poslac go do przedszkola i mam wizje ze mi go nie
przyjma bo ciagle biega z pielucha
W jakim wieku Wasze pociechy wyszly z pieluch (zwlaszcza meskie), czy ktoras
miala problem z poslaniem z tego powodu dziecka do przedszkola? Co mam jeszcze
robic? Poratujcie bo juz wymiekam
Magda
Obserwuj wątek
    • niutaki Re: ratunku pieluchy 25.08.05, 10:07
      nie wiem czy Cie pocieszę, ale córka mojej koleżanki skończyła w lipcu 3 latka
      i kupkę robi tylko w pieluszkę, koleżanka nie robi z tego problemu, po prostu
      czeka.
    • fugitive Re: ratunku pieluchy 25.08.05, 10:28
      no coś Ty rok to jeszcze baaardzo duzo czasu, na wyrost się zamartwiasz tym
      przedszkolem, jeśli chodzi o moje doświadczenia to córeczka załapała sprawy
      nocnikowe w ciągu 2 tyg. mając równo 2 latka, a synek ma obecnie 21 miesięcy i
      własnie zaczyna wołac na nocnik
      • beatahk Re: ratunku pieluchy 25.08.05, 10:40
        Hej! Moj maly ma 2 lata i 1 miesiac. Poniewaz mialam dosc pampersow,
        postanowilam go przyuchac w czerwcu do nocnikowania. Efekt? Siusia wtedy, kiedy
        go posadze (ale zdarza mi sie silny opor i lanie po dywanie...). A kupka ...
        coz wolal przez pewien czas i ja robil do nocnika, ale od miesiaca zaczal sie
        buntowac i robi w majtki. Doszedl dodatkowy problem. Zaczal sie jakac i nie
        wiem czy nie jest to efekt mojego przymusu (a zaznaczam ze zaczal mowic jako
        roczne dziecko, wyraznie i bez przekrecania). Takze moim zdaniem lepeij zostaw
        swoje dziecko w spokoju. Do nocnika samo sie wdozy i za rok poslesz je do
        przedszkola. Nic na sile.
        • ewa2233 Re: ratunku pieluchy 25.08.05, 10:48
          U mnie męska pociecha właśnie wyszła (mogę powiedzieć całkowicie) z pieluch -
          ma 23 miesiące. Wpadki się zdarzają, ale BAAARDZO rzadko. Do niedawna siusiu
          było wołane (siusianie do kibelka, nie do nocnika), a kupa do pampersa.
          WYŁĄCZNIE. Aż tu nagle zwrot - i jest fajnie. Czasem na większe wyjście
          (wycieczka, długi przejazd autem) pampersa zakładam, ale ciągle jest suchy.
          Nie martw się! Każde dziecko idzie swoim rytmem. A zmiany dokonują się z dnia
          na dzioeń! smile
          ------------------------------------------------------
          çççççççççççççççççççççĂçççççç
    • weronikarb Re: ratunku pieluchy 25.08.05, 13:56
      moj za nic niechce na nocnik a najgorsze to ze pampera tez nie chce. Musze
      zakladac takie ubranie zeby nie sciagnal.
      Nie wola tylko ja widze ze sika to lece z nocnikiem pozniej wynosimy razem itd.
      itd.
      Juz tak ladnie wolal (jeszcze roku niemial) przyszedl dzien ze mu sie odmienilo
      i do dzis niechce smile
      Ale nie zmuszam jak ja jestem lata bez gaci ja po nim sprzatam lub lece z
      nocnikiem jak sika, ale nie wyzywam jedynie komentarz "mama musi posprzatac bo
      nasiusiales"
    • maadzik3 Re: ratunku pieluchy 25.08.05, 20:45
      Coz dzieki za odpowiedzi. Wiem ze musze byc cierpliwa, problem w tym ze juz mam
      taaaak dosc zmieniania pieluchsad((((
      Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka