moje-cudo 13.09.05, 09:31 mojej córeczce wyszły dwie dolne jedynki, mam je już zacząć myć?? jak i czym??? Marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wenus.z.willendorfu Re: wyszły ząbki a co z ich myciem???? 13.09.05, 09:39 Przede wszystkim gratuluję pierwszych ząbków Frutce też najpierw pokazały się dolne jedynki i początkowo mylismy je tylko szczoteczką dla niemowląt i wodą, ale później dodaliśmy też pastę nenedent bez fluoru. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: wyszły ząbki a co z ich myciem???? 13.09.05, 10:39 my tez mamy narazie dwie dolne jedynki.Myje taka silkonowa nakladka na palec, chyba Canpol.Ma takie zakonczenie jakby szczoteczka (ale silikonowa)i tez swietnie masuje obolale dziasla.Woda, bez pasty narazie) Odpowiedz Link Zgłoś
olga04 Re: wyszły ząbki a co z ich myciem???? 13.09.05, 10:45 A czy wasze dzieci pozwalają sobie myć zęby?? My też mamy dwie dolne jedynki i kawałek górnej, próbuję jej myć "silikonowym palcem", bardzo rzadko mi się to udaje bo nie pozwala sobie umyć ząbków, zaciska usteczka, płacze, odwraca główke... co robić?? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Matus to uwielbia!!!naprawde:-)) 13.09.05, 11:28 jak widzi "silikonowy palec" to rodziawia paszcze, odchyla glowke do tylu i tak mruczy jak kotek z zadowoleniaa juz jak masuje gorne dziasla to sie usmiecha, zamyka oczka i widac ze mu dobrze, hihi. Moze Twoja niunie bola dziaselka i lepiej ich nie dotykac?Probowalas zimna woda?dodatkowo przynosi ulge napuchnietym dziaslom.Jak boli, to bym nie ruszala.Mozesz tylko zabki przetrzec np koncowka pieluszki namoczona w wodzie i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
olga04 Re: Matus to uwielbia!!!naprawde:-)) 13.09.05, 16:14 Na siłe jej nie myje, poprostu wtedy kiedy nie chce to nie ma umytych zabków i już, martwi mnie to tylko bo chciałabym żeby mycie zębów było dla niej przyjemnością i żeby miała piękne ząbki w przyszłości bez próchnicy i wogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Matus to uwielbia!!!naprawde:-)) 13.09.05, 16:36 Oj, no nie martw sie, przeciez ta niechec do "szczoteczki" nie zostanie jej na zawsze. Probuj od czasu do czasu, moze sie nagle cos odmienic,moze dziasla przestana bolec.A przeciez to ze teraz nie lubi mycia nie oznacza wcale prochnicy na cale zycie)) Odpowiedz Link Zgłoś
moje-cudo do mmala6 13.09.05, 17:37 co prawda dotyczyło wątku spacerki ale cóż odezwe sie na swoim MMala6 Skąd jesteś? Marta Odpowiedz Link Zgłoś
moje-cudo Re: Wroclaw:-)) 13.09.05, 21:46 troszkę daleko myslałam ze może gdzieś bliżej mnie pomyślałam o jakimś spacerku, musze rezerwować kawalerów dla swojej córki bo u wszystkich naszych znajomych same dziewczynki ) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 no Kochana, do Matka to juz zapisy sa!;-))) 13.09.05, 22:12 bo u nas tez same dziewczynko dookolaa Matus moze wybierac;mlodsze, starsze, blondynki, brunetki, z zebami lub bez.... Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Matus to uwielbia!!!naprawde:-)) 13.09.05, 17:58 To może kup jej normalną szczoteczkę dla niemowląt, a nie "palec" i niech sama próbuje? Frutka to uwielbia, bo jak jej już umyjemy ząbki, to dajemy jej szczoteczkę i wtedy ona się nad nią znęca. Mamy taką z ogranicznikiem, żeby jej sobie za głęboko nie wepchnęła do buzi. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
olga04 do wenus 13.09.05, 22:29 Kotku napisz mi jakiej firmy ma Frutka szczoteczkę, łatwiej będzie mi znaleźć, dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: do wenus 14.09.05, 07:37 Już nie pamiętam, jaka to firma, być może Gerber, ale w sklepie dziecięcym było co najmniej kilka różnych szczoteczek, więc na pewno coś wybierzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
moje-cudo Re: wyszły ząbki a co z ich myciem???? 13.09.05, 10:49 dzieki dziewczyny, zaopatrzymy sie w taki sylikonowy palec i zobaczymy jak nam pojdzie ) Marta Nataszka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=22636983 Odpowiedz Link Zgłoś
enja11 Re: wyszły ząbki a co z ich myciem???? 13.09.05, 20:16 ale myjecie po kazdym jedzonku, czy tylko przed spaniem?? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: wyszły ząbki a co z ich myciem???? 13.09.05, 22:13 ja myje wieczorem jak Matus jest w wannie.Dzis nie mylismy, bo zasnal na spacerze i go tylko w pajaca przebralam i spi dalej I jeszcze masuje jak marudzi i bola go dziasla. Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: wyszły ząbki a co z ich myciem???? 14.09.05, 07:41 Myjemy w kąpieli po ostatnim jedzonku i jeszcze rano po drugim śniadaniu. Czasem, jak mi się zechce to np. po obiedzie, ale bardzo rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś