Dodaj do ulubionych

wyszły ząbki a co z ich myciem????

13.09.05, 09:31
mojej córeczce wyszły dwie dolne jedynki, mam je już zacząć myć?? jak i
czym???

Marta
Obserwuj wątek
    • wenus.z.willendorfu Re: wyszły ząbki a co z ich myciem???? 13.09.05, 09:39
      Przede wszystkim gratuluję pierwszych ząbków smile
      Frutce też najpierw pokazały się dolne jedynki i początkowo mylismy je tylko
      szczoteczką dla niemowląt i wodą, ale później dodaliśmy też pastę nenedent bez
      fluoru.
      • mmala6 Re: wyszły ząbki a co z ich myciem???? 13.09.05, 10:39
        my tez mamy narazie dwie dolne jedynki.Myje taka silkonowa nakladka na palec,
        chyba Canpol.Ma takie zakonczenie jakby szczoteczka (ale silikonowa)i tez
        swietnie masuje obolale dziasla.Woda, bez pasty naraziesmile)
        • olga04 Re: wyszły ząbki a co z ich myciem???? 13.09.05, 10:45
          A czy wasze dzieci pozwalają sobie myć zęby?? My też mamy dwie dolne jedynki i
          kawałeksmile górnej, próbuję jej myć "silikonowym palcem", bardzo rzadko mi się to
          udaje bo nie pozwala sobie umyć ząbków, zaciska usteczka, płacze, odwraca
          główke... co robić??
          • mmala6 Matus to uwielbia!!!naprawde:-)) 13.09.05, 11:28
            jak widzi "silikonowy palec" to rodziawia paszcze, odchyla glowke do tylu i tak
            mruczy jak kotek z zadowoleniasmilea juz jak masuje gorne dziasla to sie usmiecha,
            zamyka oczka i widac ze mu dobrze, hihi.
            Moze Twoja niunie bola dziaselka i lepiej ich nie dotykac?Probowalas zimna
            woda?dodatkowo przynosi ulge napuchnietym dziaslom.Jak boli, to bym nie
            ruszala.Mozesz tylko zabki przetrzec np koncowka pieluszki namoczona w wodzie i juz.
            • olga04 Re: Matus to uwielbia!!!naprawde:-)) 13.09.05, 16:14
              Na siłe jej nie myje, poprostu wtedy kiedy nie chce to nie ma umytych zabków i
              już, martwi mnie to tylko bo chciałabym żeby mycie zębów było dla niej
              przyjemnością i żeby miała piękne ząbki w przyszłości bez próchnicy i wogóle...
              • mmala6 Re: Matus to uwielbia!!!naprawde:-)) 13.09.05, 16:36
                Oj, no nie martw sie, przeciez ta niechec do "szczoteczki" nie zostanie jej na
                zawsze. Probuj od czasu do czasu, moze sie nagle cos odmienic,moze dziasla
                przestana bolec.A przeciez to ze teraz nie lubi mycia nie oznacza wcale
                prochnicy na cale zyciesmile))
                • moje-cudo do mmala6 13.09.05, 17:37
                  co prawda dotyczyło wątku spacerki ale cóż odezwe sie na swoim wink
                  MMala6 Skąd jesteś?

Marta
                  • mmala6 Wroclaw:-)) 13.09.05, 21:34
                    a co?wink
                    • moje-cudo Re: Wroclaw:-)) 13.09.05, 21:46
                      troszkę daleko wink myslałam ze może gdzieś bliżej mnie sad
                      pomyślałam o jakimś spacerku, musze rezerwować kawalerów dla swojej córki bo u
                      wszystkich naszych znajomych same dziewczynki wink)
                      • mmala6 no Kochana, do Matka to juz zapisy sa!;-))) 13.09.05, 22:12
                        bo u nas tez same dziewczynko dookolasmilea Matus moze wybierac;mlodsze, starsze,
                        blondynki, brunetki, z zebami lub bez....wink
              • wenus.z.willendorfu Re: Matus to uwielbia!!!naprawde:-)) 13.09.05, 17:58
                To może kup jej normalną szczoteczkę dla niemowląt, a nie "palec" i niech sama
                próbuje? Frutka to uwielbia, bo jak jej już umyjemy ząbki, to dajemy jej
                szczoteczkę i wtedy ona się nad nią znęca. Mamy taką z ogranicznikiem, żeby jej
                sobie za głęboko nie wepchnęła do buzi. Powodzenia!
                • olga04 do wenus 13.09.05, 22:29
                  Kotku napisz mi jakiej firmy ma Frutka szczoteczkę, łatwiej będzie mi znaleźć,
                  dzięki!
                  • wenus.z.willendorfu Re: do wenus 14.09.05, 07:37
                    Już nie pamiętam, jaka to firma, być może Gerber, ale w sklepie dziecięcym było
                    co najmniej kilka różnych szczoteczek, więc na pewno coś wybierzesz.
    • moje-cudo Re: wyszły ząbki a co z ich myciem???? 13.09.05, 10:49
      dzieki dziewczyny, zaopatrzymy sie w taki sylikonowy palec i zobaczymy jak nam
      pojdzie wink)

Marta
      Nataszka:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=22636983
    • enja11 Re: wyszły ząbki a co z ich myciem???? 13.09.05, 20:16
      ale myjecie po kazdym jedzonku, czy tylko przed spaniem??
      • mmala6 Re: wyszły ząbki a co z ich myciem???? 13.09.05, 22:13
        ja myje wieczorem jak Matus jest w wannie.Dzis nie mylismy, bo zasnal na
        spacerze i go tylko w pajaca przebralam i spi dalejsmile
        I jeszcze masuje jak marudzi i bola go dziasla.
      • wenus.z.willendorfu Re: wyszły ząbki a co z ich myciem???? 14.09.05, 07:41
        Myjemy w kąpieli po ostatnim jedzonku i jeszcze rano po drugim śniadaniu.
        Czasem, jak mi się zechce to np. po obiedzie, ale bardzo rzadko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka