Dodaj do ulubionych

Mleko modyfikowane po karmieniu piersia

28.09.05, 12:53
Tak tak, powoli i na Mysza przyjdzie kiedys czas i dostanie swoja pierwsza
butelke mleka z proszku. Zamierzam dokarmic szesc miesiecy, potem wprowadzac
pokarmy stale i powoli zastepowac posilki mleczne mlekiem modyfikowanym, tak,
zeby w granicach 9 miesiaca przestac karmic.
Prosze o porade, jakie mleko zakupic, bo jak weszlam do sklepu ostatnio to
zglupialam a w glowie zakrecilo mi sie od kolorowych opakowan.
Kupowac mleko poczatkowe bo do tej pory byl tylko na piersi? Czy jakies mleko
kolejne? Czy ktoras z Was uzywala Aptamil milupy?

• wenus.z.willendorfu Re: Mleko modyfikowane po karmieniu piersia 28.09.05, 13:06
      Mleko początkowe jest tylko do czwartego miesiąca, Mysz już na nie za dorosły.
      co do gatunku, to pewnie każdy poleci Ci co innego, my najpierw używaliśmy Nan,
      teraz bebiko i według mnie oba są w porządku.

P.S już długo minęło od waszych wakacji, a zdjęć Mysza nad Sekwaną jeszcze nie
      widziałyśmy...
      • wenus.z.willendorfu Re: Mleko modyfikowane po karmieniu piersia 28.09.05, 13:07
        A jeżeli ma faktycznie skazę białkową, to oczywiście Bebilon pepti lub
        Nutramigen (oba śmierdzą nieziemsko) ewentualnie, jesli to tylko podejrzenie,
        to mleka następne, ale hypoalergiczne
        • viviene12 No wlasnie to jest podejrzenie 28.09.05, 13:20
          lekarz mowi: byc moze.
          Mleka HA z tego co czytalam zawieraja bialko zaadaptowane, cokolwiek by to
          oznaczalo. Czyli sa jakos jest to bialko zredukowane, ale jednka jest????
          A Bebilon pepti nie ma wogole bialka krowiego??
          Jaka ja bylam w swej niewiedzy dotad slodko-szczesliwa. Cycek na wierzch i po
          problemiesmile

Zdjec Mysza nad Sekwana nie ma. Paryz byl przelotem i Mysz totalnie o... wieze
          Eiffla. Za to Mysz podziwial kilka zamkow nad L.smile

• wenus.z.willendorfu Re: No wlasnie to jest podejrzenie 28.09.05, 13:42
            mleko H.A ma zmodyfikowane białko krowie- rozbite na drobniejsze cząsteczki niż
            w normalnym modyfikowanym. Nutramigeny i inne takie nie mają go w ogóle i
            dlatego nazywają się bardzo uczenie hydralizatami białka krowieko, czy jakoś
            tak smile

No to niech będą fotki znad Loary, jeśli tak- nie szukaj tanich wykretów smile
            • mmala6 ale w Germany moze sa inne mleka? 28.09.05, 13:52
              u nas Milupa chyba nie jest popularna...a moze mi sie wydajesmile
              Jest tego pelno na rynku, tylko wybierac i wszystkie sa jednakie bo dopuszczone
              przez "wszystkich swietych", co sprawdzaja te normy, wskazniki itp.
              Wez pod uwage nastepujace kryteria:
              - przede wszystkim czy jest uczulony na te krowe czy nie
              - dostepnosc mleka (ja na poczatku karmilam takim, po ktore musialam pol miasta
              jechac.Na poczatku bylo ok, bo maly malo jadl ale potem....!!).CZyli najlepiej
              zeby bylo takie, ktore jest zawsze i wszedzie.W Polsce takie mleka to Bebiko,
              Bebilon i chyba tez Nan, to wnioski z moich obserwacjiwink
              - cena, o ile odgrywa u Ciebie role.Pamietaj, ze spozycie bedzie raczej
              wzrostowe niz malejacewink
              - smak- ale to juz Mysz sam Ci "powie"wink

Nie kupuj kilku opakowan bo Mysz moze nim plunac na najblizsza sciane wiec
              szkoda pieniedzywink

A i koniecznie mleko number 2smile

i chyba tylewink
    • enja11 Podpinam się pod pytanie 28.09.05, 16:06
      Zastanawiam się jak to jest z tymi słoiczkami. Jak coś jest od 5 m-ca, a ja
      zacznę wprowadzać po 6, to np. słoiczek od 7 m-ca wprowadzam po 8-mym? Czy po
      prostu nadrabiam zaległości i coś od 7 wprowadzam wedle zaleceńz? Nie wiem czy
      napisałam zrozumialewink) Acha, i jak myślicie, dawać kaszki i kleiki na swoim
      mleku, czy na modyfikowanym?
      • viviene12 Re: Podpinam się pod pytanie 28.09.05, 16:15
        Tez mnie to interesuje! Ja mysle, ze poprostu zaczne w siodmym dawac to co w
        piatym itd. bo podobno wprowadza sie produkty na poczatku pojedynczo i co pare
        dni (moja polozna zalecala co tydzien), takze nie mozna za bardzo przyspieszyc.
        Kiedys tam sie wszystko zrowna. Co do kleikow na mleku to ja bede dawac na
        modyfikowanym i ew. dokarmiac piersia jeszcze 2,3 moze 4 miesiace. Odciagac,
        zeby gotowac na tym ? O nie, dziekuje.
        • mmala6 Re: Podpinam się pod pytanie 28.09.05, 17:03
          dzieci piersiowe jedza z opoznieniemwinktzn zaczynaja od "najmlodszych" sloiczkow
          niezaleznie od wieku metrykalnego maluszka.Czyli jak ma np 7m-cy to zaczyna od
          sloiczkow od 5-tego m-ca, nie od 7-mego.Wchodza w kolejne etapy/sloiki szybciej
          niz butelkowe tak, ze sie to wyrownuje po jakis dwoch m-cach.Ale szczegoly
          najlepiej zapytac lekarza czy polozna albo na forum Karmienie Butelka.
          Co do kaszek, to wiem,ze wiele mam daje kaszki na wodzie np Sinlac...Tak na
          chlopski rozum to wydaje mi sie, ze lepiej na swoim jak sie takowe posiada niz
          na modyfikowanym no ale to czysta teoria.Jezeli ktos, tak jak Viv, chce
          odstawic Mlodziez zupelnie od cyca, to trzeba jakos stopniowo wprowadzac
          modyfikowane ale jezeli ktos chce karmic piersia "ile wlezie" to po co dawac
          mleko sztuczne?
        • s.z-n viviene 12 28.09.05, 20:56
          My jestesmy bardzo zadowoleni z Humany Pre po 4 ms.
          Hipp Pre jest slodszy .
          Co do sloiczkow to jednak zaczynac od tych od 5ms.
          takie jest moje zdanie.
      • joakal Re: Podpinam się pod pytanie 28.09.05, 20:02
        lekarka poleciła żebym robiła kaszki i kleik na wodzie i dodawała owoce w celu
        poprawienia smaku, mała wciąga aż jej się uszy trzęsą - z moim mlekiem też
        chętnie zjada
        • sylwiawm Re: Podpinam się pod pytanie 28.09.05, 21:42
          Ja podaje modyfikowane już od dłuższego czasu. Dokarmiam 2x dziennie. Rano
          mleko, a na noc mleko z kleikiem. Moja już je jabłuszko, marchewkę, zupkę
          marchwiowo- ryżową. Najpierw podałam jabłuszko, następnego dnia marchewkę. Nie
          wiedziałam, że trzeba 1 pokarm przez 1-2 tyg. Wszystko jest w porządku. Polecam
          Bebilon z prebiotykami, bo nie śmierdzi (fajnie pachnie), jest bielusieńkie (a
          nie jakby wymieszać mleko z kurzem np. bebiko), fajnie się pieni, mała nie
          wymiotuje nim i nie boli jej po nim brzuszek. Zjada na raz 210ml z kleikiem i
          jej mało (+ obie piersi)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka