Dodaj do ulubionych

idealny nocnik

10.10.05, 13:59
w sklepach wielki wybór tego dobra. Jaki Waszym zdaniem powinien być idealny nocnik, kto takie produkuje. Jestem mamą chłopca i szukam takiego, z wysokim brzeżkiem z przodu. Słyszałam od znajomych, że te z pozytywką czasem przeciekają, może macie jakieś rady i uwagi, które pozwolą wybrać dobry nocnik.
Obserwuj wątek
    • gagunia Re: idealny nocnik 10.10.05, 14:47
      Ja mam nazwyklejszy nocnik z wyzszy rantem z przodu. Jakas kolorowa naklejka z
      chlopcem jako ozdobnik. To wszystko. Dziecko moje bez problemu siadalo na nocnik
      i rowniez bez problemu nauczylo sie z niego korzystac.
    • jagienkaa Re: idealny nocnik 10.10.05, 14:49
      ja mam najfajniejszysmile
      www.mothercare.com/invt/ly3448&bklist=icat,4,shop,shobathingbabycare,batt
      oilettraining
      • mal.go.sia Do Jagienki :) 10.10.05, 15:10
        Jagienko, czy ten nocniczek nie jest za ciasny dla Dominika ? Ja kupilam tez w
        MC tylko taki "zwykly" nocniczek i Olo ma problem, zeby na nim usiasc i zeby
        fredzelek nie wystawal.. Musze i tak cos innego wymyslec, podoba mi sie wlasnie
        taki jak Wasz "kibelek", ale mam obawy, czy znowu nie bedzie za ciasny...

Pozdrowienia dla Dominika smile)
        • ewak1 Re: Do Jagienki :) 10.10.05, 16:13
          Ja też tak myślę że najlepszy to najprostszy, tylko w żywym kolorze.

Zapraszamy na bloga
          smyki.pl/domeny/smyki.pl/emilkazuchdziewczynka/index.php
        • jagienkaa Re: Do Jagienki :) 10.10.05, 17:19
          hej, właśnie dlatego że wszystkie inne były za małe kupiłam ten. Siedzi w nim
          jak na krzesełku, nie musi wcelowywać a jak wstaje to mu się nie przyklejawink
          ten nocnik ma taką wkładkę jakby i tylko ją się wyjmuje żeby opróżnić prezencik
          od Dominika.
          • aka10 Re: Do Jagienki :) 10.10.05, 18:54
            Swego czasu-Baby Björn Potty Chair
            www.babybjorn.com/index.asp?language=US
    • mama_kotula Re: idealny nocnik 10.10.05, 22:09
      Moje dziecię sika na stojąco, "po dojosłemu jak dziadek". Mamy schodek do
      kibelka.
      • monikaps Re: idealny nocnik 10.10.05, 22:24
        Ja co prawda mam dziewczynkę, ale też uważam, że najlepszy nocnik to najprostszy - my mamy Graco, lekko przezroczysty. Wcześniej mieliśmy bardziej skomplikowany - z deską, Ewunia świetnie się nim bawiła, ale nie zrobiła czego trzeba ani razu. Gdzieś wyczytałam, że najlepiej jeśli dziecko samo sobie w sklepie wybierze nocniczek. Tak też zrobiliśmy. Pojechaliśmy z Ewunią do sklepu i przymierzaliśmy ją do różnych nocniczków. Jeden wyraźnie zaaprobowała. Następnego dnia rano za pierwszym posiedzeniem pełny sukces. Do dziś bardzo chętnie na nim siedzi i często nie chce zejść. Widocznie jej wygodnie.
        Tak więc u nas jest Graco, do kupienia w większości dzieciowych sklepów (Świat Dziecka - Warszawa, Fartlandia - Białystok).
        Pozdrawiamy
        Monika i Ewa (17mies)
        • 76kitka Re: idealny nocnik 10.10.05, 23:01
          To ja też spróbuję narazie dac małemu wolny wybór, może tak szybciej zaakceptuje siedzenie na nim smile
    • balbina16 Re: idealny nocnik 11.10.05, 09:45
      Ja też uważam, że im prostszy, tym lepszy.
      My mamy taki z pokrywką w kształcie żabki (pokrywki tej nie używamy od samego
      początku), kupiliśmy go ze względu na wielkość. Pierwszy nasz nocnik to był
      taki najzwyklejszy z kaczuszką, ale niestety okazał się za mały.
      Pozdrawiam.
    • blamblam Re: idealny nocnik 11.10.05, 14:17
      myśle ze nie ma reguły bo trudno przewidziec co sie dziecku spodoba. Mój synek
      wogóle nie chce widziec nocnika ale ostatnio kupiłam deskę na sedes i już sa
      efekty. synek ją lubi, jest mu wygodnie no i czuje się bardzo dumny że korzysta
      z tych urządzen co mama i tata. co do nocnika z pozytywką to pomysł dobry ale
      np u mojej kolerzanki córeczka błyskawicznie sie zorientowała ze wcale nie
      trzeba zrobić siusiu do nocniczka zeby zostac nagrodzonym melodyjką. Wystarczy
      wrzucić do niego cokolwiek albo po prostu włożyc rączke.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka